BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei in lei?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-21 19:40

Bancile care-si rasplatesc cel mai bine deponentii persoane fizice sunt, in ordine: CEC Bank, Libra Internet Bank si Banca Transilvania (BT), in timp ce la polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozitele in lei sunt BRD, BCR si Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul depozitele la termen in lei constituite la ghiseu sau online, prin internet/mobile banking, din oferta celor mai mari 14 banci romanesti.

Dobanzile sunt cele standard, fara diverse conditionalitati, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii sau obtinerea unui alt produs bancar, la pachet.

Top 3 dobanzi la depozitele in lei

1. CEC Bank isi respecta traditia de casa de economii a romanilor, platind clientilor cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de 12 luni, de 3,5% daca banii sunt depusi la ghiseele bancii si 3,6% daca depozitul se constituite online, prin internet banking sau mobile banking.

CEC Bank are cele mai avantajoase dobanzi si la economiile pe termene mai lungi: 4%/4,10% la depozitele pe termen de 2 ani si 4,5%/4,6% la depozitele pe 3 ani.

2. A doua cea mai buna dobanda la acelasi termen o gasim la Libra Bank, de 3,25% la ghisee si 3,5% online. Libra are si cea mai avantajoasa dobanda la economiile pe termen scurt: 2%/2,25% la termen de 1 luna si 2,10%/2,35% la depozitele pe trei luni.

3. BT practica o dobanda de 3% pentru depozitele la un an si 4% pentru cele pe term mai lung, de 3 ani.

Bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite

1. BRD plateste la depozitele pe 1 an in lei o dobanda de numai 0,95%, de peste trei ori mai mica decat cea practicata de primele sase banci cu cele mai bune dobanzi.

De altfel, BRD este singura banca la care comisioanele pentru un depozit de 10.000 de lei pe un an sunt mai mari decat dobanda, astfel ca cei care au un astfel de depozit raman in pierdere, dupa ce achita comisioanele pentru retragerea banilor si pentru administrarea contului si a serviciilor de internet banking si mobile banking.

2. BCR are dobanzi de 1,05% pentru depozitele la termen de 1 an constituite la ghisee si 1,25% pentru cele online.

3. Unicredit plateste, la acelasi termen, o dobanda de doar 0,85% pentru depozitele la ghisee si 1,85% pentru cele online.

Atentie la comisioane

Unul dintre cele mai ridicate comisioane pentru un depozit este cel de retragere a banilor de la ghiseu sau de pe card.

De exemplu, daca ai un depozit la BCR platesti 2%, minim 15 din suma retrasa la ghiseul bancii. In schimb, daca transferi banii pe card, poti sa-i retragi de la un bancomat BCR fara comision.

Sase dintre cele 14 banci nu au comisioane pentru retragerile de bani la ghisee in ziua scadenta a depozitului.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiRomanii care primesc salariul din Germania pe cardurile Postbank se plang de comisionul mare pentru retragerea de bani de la bancomate

Romanii care lucreaza in Germania si incaseaza salariile pe cardurile Postbank tip Girocard se plang de comisionul ridicat pe care trebuie sa-l plateasca bancii germane atunci cand retrag banii de la bancomatele din Romania. "Am fost la banca Raiffeisen sa scot salariul de pe cardul detalii

Ai mai multi euro decat lei? Vezi care sunt conturile bancare in euro cu cele mai mici comisioane, care banci au cele mai bune dobanzi in euro si cele mai avantajoase cursului de schimb valutar

Numarul mare de romani care muncesc in alte tari din Europa si devalorizarea leului in raport cu moneda europeana determina multa lume sa stranga mai multi euro decat lei in conturile bancare, o tendinta oglindita si de statistici, in care vedem un ritm de crestere mai mare a depozitelor in euro detalii

Unele banci nu mai vor sa dea credite celor care si-au amanat ratele din cauza coronavirusului si au fost raportati la Biroul de Credit

Unele banci refuza aprobarea de noi credite sau refinantari persoanelor care si-au amanat plata ratelor in perioada de izolare a crizei COVID-19, din aceasta primavara, cand multi au fost in somaj tehnic, s-au plans mai multi cititori. "Unicredit a refuzat sa-mi aprobe refinantarea detalii

Raiffeisen este singura banca din Romania care nu publica documentul standardizat de informare privind comisioanele unui cont, conform normelor legale (actualizat)

Raiffeisen Bank este singura banca din Romania care nu publica, pe site, documentele de informare privind nivelul comisioanelor pentru conturile curente aferente operatiunilor cu carduri si prin online banking, o obligatie impusa de Legea nr. 258/2017 privind comparabilitatea detalii

Ultimele Comentarii