BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei in lei?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-21 19:40

Bancile care-si rasplatesc cel mai bine deponentii persoane fizice sunt, in ordine: CEC Bank, Libra Internet Bank si Banca Transilvania (BT), in timp ce la polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozitele in lei sunt BRD, BCR si Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro.

Clasamentul a luat in calcul depozitele la termen in lei constituite la ghiseu sau online, prin internet/mobile banking, din oferta celor mai mari 14 banci romanesti.

Dobanzile sunt cele standard, fara diverse conditionalitati, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii sau obtinerea unui alt produs bancar, la pachet.

Top 3 dobanzi la depozitele in lei

1. CEC Bank isi respecta traditia de casa de economii a romanilor, platind clientilor cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de 12 luni, de 3,5% daca banii sunt depusi la ghiseele bancii si 3,6% daca depozitul se constituite online, prin internet banking sau mobile banking.

CEC Bank are cele mai avantajoase dobanzi si la economiile pe termene mai lungi: 4%/4,10% la depozitele pe termen de 2 ani si 4,5%/4,6% la depozitele pe 3 ani.

2. A doua cea mai buna dobanda la acelasi termen o gasim la Libra Bank, de 3,25% la ghisee si 3,5% online. Libra are si cea mai avantajoasa dobanda la economiile pe termen scurt: 2%/2,25% la termen de 1 luna si 2,10%/2,35% la depozitele pe trei luni.

3. BT practica o dobanda de 3% pentru depozitele la un an si 4% pentru cele pe term mai lung, de 3 ani.

Bancile cu cele mai mici dobanzi la depozite

1. BRD plateste la depozitele pe 1 an in lei o dobanda de numai 0,95%, de peste trei ori mai mica decat cea practicata de primele sase banci cu cele mai bune dobanzi.

De altfel, BRD este singura banca la care comisioanele pentru un depozit de 10.000 de lei pe un an sunt mai mari decat dobanda, astfel ca cei care au un astfel de depozit raman in pierdere, dupa ce achita comisioanele pentru retragerea banilor si pentru administrarea contului si a serviciilor de internet banking si mobile banking.

2. BCR are dobanzi de 1,05% pentru depozitele la termen de 1 an constituite la ghisee si 1,25% pentru cele online.

3. Unicredit plateste, la acelasi termen, o dobanda de doar 0,85% pentru depozitele la ghisee si 1,85% pentru cele online.

Atentie la comisioane

Unul dintre cele mai ridicate comisioane pentru un depozit este cel de retragere a banilor de la ghiseu sau de pe card.

De exemplu, daca ai un depozit la BCR platesti 2%, minim 15 din suma retrasa la ghiseul bancii. In schimb, daca transferi banii pe card, poti sa-i retragi de la un bancomat BCR fara comision.

Sase dintre cele 14 banci nu au comisioane pentru retragerile de bani la ghisee in ziua scadenta a depozitului.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiProgramul Prima Casa 2020 a fost lansat: care sunt dobanzile si conditiile in care 10 banci acorda astfel de credite pentru prima locuinta

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunta lansarea programului Prima Casa 2020, ceea ce inseamna ca bancile pot trimite la fond dosarele de creditare ale clientilor, in vederea aprobarii garantiilor si apoi a contractelor de credit pentru cumpararea sau detalii

Dublarea platilor la POS-urile Raiffeisen a afectat doar cardurile Visa, nu si cele Mastercard: detalii despre incident (corectat si actualizat)

Doar cardurile Visa, nu si cele MasterCard, utilizate la POS-urile Raiffeisen pentru plata cumparaturilor in magazine, in data de 30 ianuarie 2020, au fost implicate in incidentul care a cauzat dublarea tranzactiilor, ceea ce inseamna ca utilizatorilor de carduri Visa emise de bancile romanesti detalii

CEC Bank lanseaza un produs greu de gasit la alte banci: contul de economii pentru firme

CEC Bank a lansat un cont de economii in lei pentru firme, un tip de produs bancar care se mai regaseste doar la alte doua (Alpha Bank si Garanti Bank) dintre cele mai mari 12 banci romanesti luate in calcul de Bancherul.ro. Contul de economii, spre deosebire de un cont clasic, are detalii

OTP Bank devine putin mai transparenta in oferta de credite ipotecare, dar in continuare isi face reclama incorecta, pentru a ascunde ca are una dintre cele mai mari dobanzi

OTP Bank a schimbat structura de dobanzi pentru creditele ipotecare, care sunt acum putin mai transparente, dar nu in totalitate. Pe de alta parte, banca isi prezinta in continuare incorect costurile acestui imprumut, pentru a ascunde ca are una dintre cele mai mari dobanzi din detalii

Ultimele Comentarii