BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-01-20 05:23

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale sunt, in ordine, Banca Romaneasca, CEC Bank si BCR, iar bancile cu cele mai mari dobanzi sunt Unicredit, OTP Bank si Idea Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.
Clasamentul a luat in calcul 24 de credite cu dobanzi standard din oferta unui numar de 15 banci.

Dobanzile standard sunt cele valabile fara diverse conditionari, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari sau al altui produs la pachet, precum un card de credit.

De asemenea, am calculat dobanda medie in cazul bancilor care practica noile tipuri de dobanzi, respectiv dobanzi minime si dobanzi maxime, dat fiind ca bancile nu dezvaluie conditiile in care sunt valabile acele dobanzi.

Top 5 cele mai ieftine credite

Primele cinci banci cu cele mai mici dobanzi la creditele de consum sunt:

1. Banca Romaneasca, cu o dobanda fixa de 8,95% si o Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include si comisioanele, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, de 10,02%.

DAE este calculat pentru un credit in valoare de 23.000 de lei (in jur de 5.000 de euro), pe o perioada de 5 ani.

Rata lunara la acest credit este de 479 de lei, iar suma totala care trebuie rambursata la finalul perioadei de 5 ani este 28.993 lei.

2. CEC Bank, cu o dobanda fixa de 10,4% si DAE de 10,84%.

3. BCR, cu o dobanda fixa de 10,74% si DAE de 11,28%.

4. Garanti Bank, cu o dobanda fixa de 8,64% si DAE de 11,35%.

5. Libra Bank, cu o dobanda variabila de 10,86% si DAE de 11,42%.

Observati ca dintre primele cinci banci, doar Libra Bank are dobanda variabila, care se modifica o data la trei luni, in functie de Indicatorul de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC).

Dobanda variabila se formeaza din nivelul IRCC, de 2,36% in prezent, la care se adauga o marja fixa a bancii, de 8,5% in cazul Libra Bank.

Top 5 cele mai scumpe banci

Cele mai scumpe cinci banci pentru un credit de nevoi personale sunt:

1. Unicredit, cu o dobanda fixa de 14,99% si DAE de 17,11%, cu peste sapte puncte mai mare decat cea mai mica dobanda, practicata de Banca Romaneasca.

2. OTP Bank, cu o dobanda variabila medie de 14,66% si o DAE de 16,66%.

Banca are, de fapt, doua tipuri de dobanzi: una minima, si alta maxima, insa nu este transparenta cu privire la conditiile in care sunt valabile aceste dobanzi, mai exact nu spune cine poate lua credite cu dobanda minima, si cine cu maxima. Motiv pentru care am facut o medie aritmetica a celor doua extreme.

3. Idea Bank, cu o dobanda fixa medie de 13,95% si o DAE medie de 16,07%. La Idea Bank e aceeasi poveste cu dobanzile ca la OTP Bank, adica "de la" si "pana la", dar fara sa stim pentru cine sunt valabile.

Strategia acestor banci de a veni cu o dobanda "de la x%" pare a avea rationamente strict legate de marketing, dat fiind ca dobanzile "de la" sunt printre cele mai mici din piata, pe cand dobanzile "pana la" sunt printre cele mai mari.

4. Unicredit, cu dobanda variabila de 13,99% si o DAE de 15,96%.

5. Idea Bank, cu dobanda variabila medie de 13,36% si o DAE medie de 15,38%.

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Libra Internet Banking  Banca Romaneasca  Calculatordecredite.ro  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

cosming
mda
De curiozitate m-am uitat la banca romaneasca sa verific informatiile de aici si singurul credit cu dobanda fixa e la promotie pana in martie 2020 si are un DAE mai mic decat ce e in tabel: pentru 5 ani de credit 5 ani cu dobanda de 8,95% DAE este pe site la banca romaneasca doar 9,43% iar in tabel este 10.02%.

Vasile Coman - Bancherul.ro
DAE la credite
In exemplul de pe site-ul Banca Romaneasca, DAE este mai mic pentru ca este calculat pentru un credit de 110.000 lei, mult mai mare decat cel din clasamentul nostru, de 23.000 de lei. Conform formulei de calcul a DAE, nivelul acesteia este invers proportional cu suma si perioada de creditare.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii