PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Randament minim la fondurile de pensii obligatorii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-19 17:32

CSSPP vrea să calculeze un randament minim pe piata pensiilor obligatorii (pilon II) după un an de la începerea activitătii de colectare si nu după cel putin 24 de luni cât prevede legea, pentru da un semnal în piată, a spus pentru NewsIn directorul general al CSSPP, Cristian Rosu.

"Credem că vom calcula randamentul minim pe piata pensiilor obligatorii la care se vor raporta toti administratorii mai devreme de 24 de luni cât prevede legea, ca să dăm niste semnale în piată", a declarat Rosu.

El a adăugat că acest randament minim se calculează în functie de randamentul mediu pe care îl obtin toti administratorii pe piată.

"Randamentul mediu ne va oferi un ordin de mărime al randamentului minim, pe baza căruia administratorii îsi vor pozitiona activitatea în piată", a precizat Rosu.

"După un an vom putea să facem niste estimări cu privire la randamentele fondurilor, iar după 24 de luni vom impune în mod obligatoriu aceste randamente, conform legii", a mai spus directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

El a mentionat că societătile care înregistrează randamente sub valoarea minimă stabilită timp de patru trimestre vor rămâne fără autorizatii de functionare.

Dezbaterea privind garantarea unui randament minim pe pilonul II a pornit de la o scrisoare a unor organizatii ale societătii civile de la începutul lunii ianuarie, în care acestea cereau introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii egal cu rata anuală a inflatiei, acoperirea garantiei urmând să cadă în special în sarcina administratorilor.

Administratorii fondurilor se opun însă acestei formule, pe care o consideră una de natură să lezeze competitia si principiile unei piete libere.

Propunerea a intrat rapid în atentia oamenilor politici, în debutul unui an electoral în care orice munitie poate conta în lupta politică. Astfel, legea pensiilor obligatorii ar putea fi modificată astfel încât contributiile participantilor să aibă un randament minim garantat cu rata inflatiei, iar propunerea ar putea fi votată până pe 31 martie, declara, la sfârsitul lui ianuarie, pentru NewsIn, presedintele Comisiei de buget din Cameră, deputatul PSD Aurel Gubandru.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCare sunt modificarile la noul Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, in forma finala publicata in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial Oficial din 5 august 2020 a aparut forma finala a noului Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, prin care se pot obtine de la banci si IFN-uri credite imobiliare pentru cumpararea de locuinte, garantate de stat. (vezi mai jos textul integral) Este vorba de detalii

Erste Bank asteapta o scadere semnificativa a profitului in 2020

Erste Bank se asteapta la o scadere semnificativa a profitului in 2020, din cauza crizei coronavirusului, se arata intr-un comunicat al bancii. Profitul Erste Group a scazut deja in primul semestru din 2020 cu 60%, la 293,8 milioane euro, ca urmare alocarii unor provizioane semnificative detalii

Rezultatele Garanti BBVA Romania in primul semestru din 2020: numarul clientilor este in crestere

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane RON în prima jumătate din 2020, conform unui detalii

Rezultatele financiare ale BCR in S1 2020: rata creditelor neperformante creste la 4,5%

Rata creditelor neperformante acordate de BCR a crescut la 4,5% in iunie 2020, de la 4,1% in decembrie 2019, din cauza unei finantari de mare valoare pentru o firma care are probleme sa-l mai ramburseze, in conditiile crizei COVID-19. BCR a facut provizioane pentru riscul de credit in detalii

Ultimele Comentarii