BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit tip descoperit de cont (overdraft)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-23 21:28

CEC Bank, Garanti BBVA si Banca Romaneasca sunt, in ordine, primele trei banci care practica cele mai mici dobanzi pentru acordarea unui credit tip descoperit de cont sau overdraft, cum mai este numit, conform topului realizat de Bancherul.ro cu ofertele primelor 15 banci romanesti.

Descoperitul de cont sau descoperitul de card, cum i se mai spune, este un credit tip revolving sau o linie de credit, asemeni cardului de credit, care se acorda, de regula, pe baza venitului incasat lunar intr-un cont bancar, pe card.

Credit tip revolving inseamna ca banca pune la dispozitia beneficiarului o anumita suma de bani, pe care acesta nu este obligat sa o retraga imediat, ci doar atunci cand are nevoie de bani si doar atat cat are nevoie, nu neaparat toata linia de credit. In consecinta, nu va plati dobanda decat din momentul in care foloseste banii si doar pentru sumele utilizate, nu pentru intrega suma aflata la dispozitie.

Rambursarea banilor utilizati dintr-un descoperit de cont nu se face in rate lunare, ca la un credit sau un card de credit, ci oricand pe parcursul unui an, dupa care pot fi din nou utilizati, in orice moment, cat timp linia de credit este valabila.

Asadar, overdraftul reprezinta o rezerva de bani aflata la dispozitie pentru situatii neprevazute sau pentru o investitie sau cheltuiala speciala.

In medie, valoarea unui descoperit de cont este echivalentul a trei salarii, insa poate fi si mai mare, in functie de nivelul venitului si de profilul de risc al fiecarei persoane.

Avantajul unui overdraft, spre deosebire de un card de credit, este dobanda mult mai mica, iar dezavantajul este ca banii imprumutati nu se pot rambursa in rate fara dobanda.

Astfel, cea mai mica dobanda pentru un overdraft, la CEC Bank, este 10,58% pe an, fata de cea mai mica dobanda la un card de credit, de 14,08% pe an, practicata de aceeasi banca.

Cea mai mare dobanda la un overdraft este la BCR - 16,65% pe an, urmata de Alpha Bank, cu 15,26% si Alior Bank, cu 15,23%.

Dobanzile la cardurile de credit pot fi insa chiar si de doua ori mai mari: 29% la OTP Bank sau 28% la Credit Europe Bank si BCR. (vezi aici topul dobanzilor la cardurile de credit)

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

 



 

Ultimele Comentarii