BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit tip descoperit de cont (overdraft)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-23 21:28

CEC Bank, Garanti BBVA si Banca Romaneasca sunt, in ordine, primele trei banci care practica cele mai mici dobanzi pentru acordarea unui credit tip descoperit de cont sau overdraft, cum mai este numit, conform topului realizat de Bancherul.ro cu ofertele primelor 15 banci romanesti.

Descoperitul de cont sau descoperitul de card, cum i se mai spune, este un credit tip revolving sau o linie de credit, asemeni cardului de credit, care se acorda, de regula, pe baza venitului incasat lunar intr-un cont bancar, pe card.

Credit tip revolving inseamna ca banca pune la dispozitia beneficiarului o anumita suma de bani, pe care acesta nu este obligat sa o retraga imediat, ci doar atunci cand are nevoie de bani si doar atat cat are nevoie, nu neaparat toata linia de credit. In consecinta, nu va plati dobanda decat din momentul in care foloseste banii si doar pentru sumele utilizate, nu pentru intrega suma aflata la dispozitie.

Rambursarea banilor utilizati dintr-un descoperit de cont nu se face in rate lunare, ca la un credit sau un card de credit, ci oricand pe parcursul unui an, dupa care pot fi din nou utilizati, in orice moment, cat timp linia de credit este valabila.

Asadar, overdraftul reprezinta o rezerva de bani aflata la dispozitie pentru situatii neprevazute sau pentru o investitie sau cheltuiala speciala.

In medie, valoarea unui descoperit de cont este echivalentul a trei salarii, insa poate fi si mai mare, in functie de nivelul venitului si de profilul de risc al fiecarei persoane.

Avantajul unui overdraft, spre deosebire de un card de credit, este dobanda mult mai mica, iar dezavantajul este ca banii imprumutati nu se pot rambursa in rate fara dobanda.

Astfel, cea mai mica dobanda pentru un overdraft, la CEC Bank, este 10,58% pe an, fata de cea mai mica dobanda la un card de credit, de 14,08% pe an, practicata de aceeasi banca.

Cea mai mare dobanda la un overdraft este la BCR - 16,65% pe an, urmata de Alpha Bank, cu 15,26% si Alior Bank, cu 15,23%.

Dobanzile la cardurile de credit pot fi insa chiar si de doua ori mai mari: 29% la OTP Bank sau 28% la Credit Europe Bank si BCR. (vezi aici topul dobanzilor la cardurile de credit)

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  BCR  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei in lei?

Bancile care-si rasplatesc cel mai bine deponentii persoane fizice sunt, in ordine: CEC Bank, Libra Internet Bank si Banca Transilvania (BT), in timp ce la polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozitele in lei sunt BRD, BCR si Unicredit, conform topului realizat de detalii

Patru banci au scazut dobanzile la creditele ipotecare, una le-a majorat

Costul creditele imobiliare (ipotecare) este in scadere la inceput de an, dupa ce patru banci au scazut dobanzile la aceste tipuri de imprumuturi, o banca le-a majorat si restul le-au mentinut la nivelurile de la finalul anului trecut, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale?

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale sunt, in ordine, Banca Romaneasca, CEC Bank si BCR, iar bancile cu cele mai mari dobanzi sunt Unicredit, OTP Bank si Idea Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.
Clasamentul a luat in calcul 24 de credite cu dobanzi detalii

Care banci au cele mai mici comisioane pentru un cont in euro?

Comisioanele percepute de banci pentru un cont curent in euro cu card in euro si aplicatiile de internet/mobile banking variaza foarte mult, de la 36 de lei in cazul Libra Internet Bank la 144 de lei la Banca Comerciala Romana (BCR), conform topului realizat de detalii

Ultimele Comentarii