BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen majoreaza substantial comisioanele la conturile si cardurile in lei, pentru a compensa reducerea tarifului la platile in euro, si devine cea mai scumpa banca din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-11 20:16

Raiffeisen Bank a majorat substantial comisioanele aferente conturilor si cardurilor in lei pentru clientii persoane fizice, pentru a compensa scaderea de 10 ori a tarifului pentru o plata in euro, de la minim 10 euro (50 de lei) cat era pana acum, la doar 4,51 lei, ca pentru o plata in lei, conform noilor norme europene SEPA, care intra in vigoare din 15 decembrie.

Astfel, Raiffeisen a redus de 10 ori comisionul pentru plati in valuta online, prin internet si mobile banking, de la 0,10%, minim 10 euro, maxim 500 de euro, la nivelul comisionului in lei, de 4,51 lei pentru o plata, conform noilor norme SEPA (zona unica de plati in euro), care intra in vigoare din 15 decembrie.

Pentru a compensa pierderile de comisioane pentru platile in euro, Raiffeisen a majorat semnificativ comisioanele standard pentru operatiunile in lei, incepand din 12 decembrie.

Comision majorat de 50 de ori

Astfel, comisionul pentru retragerile de bani de la ATM-urile Raiffeisen a fost scumpit de nu mai putin de 50 de ori: de la 0,2% minim 0,2 lei la 1%, minim 10 lei.

Pentru retragerile de numerar cu cardurile Raiffeisen de la bancomatele altor banci din Romania, comisionul a crescut de la 1% plus 3 lei la 1,5% din suma retrasa.

Comisionul pentru retragerile de numerar in lei la ghisee a fost dublat: de la 1%, minim 10 lei, la 2%, minim 10, iar pentru retragerile in valuta de la 1% minim 5 euro la 2% minim 5 euro.

Pentru incasarile de bani in cont de la alte banci (incasari interbancare), comisionul a fost modificat dintr-o valoare fixa, de 5 lei pentru o incasare, intr-un procent de 0,1%, cu o valoare minima de 5 lei si una maxima de 15 lei.

Ceea ce inseamna ca acest comision poate fi si de trei ori mai mare decat in prezent, pentru sume mai mari de bani. De exemplu, pentru retragerea unei sume de 10.000 de lei, comisionul va fi 10 lei, dublu fata de cel din prezent.

Si comisionul pentru platile in agentiile Raiffeisen intre conturile aceluiasi client au fost dublate, de la 7 lei la 15 lei, iar pentru platile intre clientii bancii (plati intrabancare) comisionul a fost majorat de la 12 lei la 15 lei.

"Nu putem vorbi de o crestere de comisioane"

Cu toate aceste majorari importante de tarife, Raiffeisen spune ca "nu putem vorbi de o crestere de comisioane, cu exceptia tranzactionarii cash si a tranzactiilor de plata instructate la ghiseele RBRO."

Banca descrie majorarea comisioanelor "o reasezare a preturilor pe zona de tranzactionare."

"Strategia bancii este, in continuare, aceea de a reduce tranzactiile cash si de a migra clientii catre tranzactionarea electronica, atat prin intermediul cardurilor (plati la comercianti) cat si prin intermediul aplicatiei de mobile banking, online banking.Tranzactionarea electronica este gratuita in cadrul pachetelor ZERO Tot si ZERO Simplu. Totusi, pentru situatia in care nu exista posibilitatea de a plati cu cardul, oferim acces gratuit, la orice ATM din Romania.

Vorbim, cu aceasta ocazie, insa, de o reducere a comisioanelor aferente tranzactiilor in valuta la nivelul celor in lei, atat pentru platile in EUR cat si pentru celelalte valute (de exemplu USD)", a adaugat Raiffeisen.

Raiffeisen devine cea mai scumpa banca din Romania

In urma majorarii comisioanelor, Raiffeisen devine cea mai scumpa banca din Romania pentru utilizarea unui cont curent standard, cu card de debit si serviciile de online banking, conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro.

Suma celor 15 comisioane luate in calcul ajunge la peste 73 de lei la Raiffeisen Bank, de pana la trei ori mai mult fata de cele mai ieftine banci, cu comisioane totale intre 21 si 27 de lei.

In topul celor mai scumpe banci se regasesc BRD, pe locul doi, si Patria Bank, pe locul trei, urmate de Unicredit si BCR. (vezi foto)

Clasamentul a luat in calcul tarifele standard, nu pe cele din cadrul pachetelor de cont sau pe cele conditionate de incasarea salariului in cont.

 

 

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  plata SEPA  CEC Bank  Libra Internet Banking  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  cont bancar  transferuri de bani  internet banking  mobile banking  carduri de debit  SEPA  plati in euro  Libra Internet Bank  plati  topuri banci  

Comentarii

BADIN NICUSOR
Ultimul loc ...
Sunteti o banca de SHEET, sper sa nu va mai vad prin tara asta, dar va apara presedintele Wuhannis vorbitor de germana (sau austriaca, sinonim cu romana-moldoveneasca)! Va pupa dracu!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii