BANCI | Profil

Patria Bank isi contina tendinta pozitiva a rezultatelor financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-11-15 17:56

Rezultatele trimestrului 3 din 2019 – profit operational de 12 mil lei si profit net de 3 mil lei – continua trendul pozitiv observat in primele 2 trimestre din 2019, anunta Patria Bank intr-un comunicat, in care adauga:

Astfel, primele 9 luni din 2019 au generat un rezultat operational pozitiv de 18,8 mil lei si profit net de 5,8 mil lei, intr-o dinamica pozitiva fata de perioada similara din 2018 (cand s-a inregistrat o pierdere de 3,5 mil lei si o pierdere nete de 19,8 mil lei).

Dinamica pozitiva a veniturilor bancare (bazata in principal pe cresterea veniturilor din dobanzi sustinuta de cresterea activitatii de creditare in special pe segmentul de clienti persoane juridice si pe o diversificare a structurii veniturilor din comisioane), o gestionare eficienta a bazei de costuri operationale si a costului riscului au condus la consolidarea performantei financiare observata in prima jumatate a anului 2019.

Astfel, fata de aceeasi perioada a anului 2018, in primele 9 luni din 2019 venitul net bancar a inregistrat o evolutie pozitiva cu 11% (cresterea veniturilor nete din dobanzi cu 16,5% si a veniturilor nete din comisioane cu 17,5%) pe fondul continuarii actiunilor menite sa consolideze o structura bilantiera optima (imbunatatirea indicatorului „credite brute/depozite” - de la 57% la 31 decembrie 2018 la 65% la 30 septembrie 2019 si o cresterea ponderii creditelor nete in total active - de la 45% la 31 decembrie 2018 la 51% la 30 septembrie 2019). De asemenea, baza de costuri operationale a inregistrat o scadere cu 11,6% (daca se exclude impactul din cresterea contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare de 3,9 mil lei). In plus, eforturile de consolidare a modelului de afaceri pe segmentele target, concretizate in obtinerea de rezultate operationale lunare net pozitive pe baza elementelor recurente (un element cheie pentru consolidarea profitabilitatii), creeaza premise bune de crestere pentru perioada urmatoare.

Programul de optimizare a retelei de sucursale bancare si a structurii organizatorice prevazut pentru anul 2019 si desfasurat in prima jumatatea anului 2019 (cu obiectivul de optimizare a bazei de costuri in directa corelatie cu asigurarea unui model de afaceri viabil si a unei structuri interne corespunzatoare acestuia) incepe sa produca efecte, baza de costuri operationale din trimestrul 3 fiind cu 13% mai mica decat cea din trimestrul 2.

In luna septembrie 2019 Banca a desfasurat o operatiune de consolidare a bazei de capital (sub forma unor instrumente de Fonduri Proprii de Nivel 2) prin lansarea si incheierea cu succes (inainte de termenul maxim prevazut) a unei emisiuni de obligatiuni negarantate, neconvertibile si subordonate in valoare de 5 milioane EUR. In prezent sunt in desfasurare formalitatile pentru admiterea la tranzactionare a obligatiunilor pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Luna septembrie 2019 a marcat lansarea noii platforme de internet si mobile banking. Aceasta platforma este aliniata la standardele europene in domeniul securitatii datelor personale si raspunde noii directive de plati PSDII si dispune si de o aplicatie dedicata pentru telefoanele de tip smartphone - Patria Mobile Banking, disponibila persoanelor fizice. Facilitatile puse la dispozitie in cadrul platformei faciliteaza accesul utilizatorilor non-stop la conturi, un control mai bun asupra bugetului si o gestionare mai buna a economiilor prin constituirea de depozite, direct prin intermediul platformei.

Pentru perioada urmatoare, Banca are in vedere continuarea strategiei de eficientizare a proceselor si de optimizare a costurilor operationale prin implementarea mai multor proiecte strategice: implementarea unei noi functionalitati la nivelul platformei Internet Banking si Mobile Banking dedicata atat clientilor persoane fizice cat si persoane juridice, digitalizarea anumitor fluxuri si operatiuni atat cu impact la nivelul interactiunii clientilor cu Banca, cat si la nivelul proceselor interne.

Versiunea integrala a Raportului privind rezultatele financiare aferente Trimestrului 3 2019 ale Patria Bank SA, , intocmite in conformitate cu IFRS adoptate de UE, este accesibila pe website-ul bancii la link-ul https://www.patriabank.ro/despre- patria/investitori/rezultate-si-rapoarte/rapoarte-financiare sau pe website-ul Bursei de Valori Bucuresti la link-ul de mai jos incepand cu data de 15.11.2019.

Situatiile financiare la 30.09.2019 nu sunt auditate sau revizuite.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilGaranti BBVA sustine financiar World Wildlife Fund for Nature (WWF)

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, a direcționat, între 2010 și 2019, 1,49 milioane RON organizației World Wildlife Fund for Nature (WWF), pentru a sprijini dezvoltarea și implementarea proiectelor sale de mediu în România, anunta banca detalii

Patria Bank isi contina tendinta pozitiva a rezultatelor financiare

Rezultatele trimestrului 3 din 2019 – profit operational de 12 mil lei si profit net de 3 mil lei – continua trendul pozitiv observat in primele 2 trimestre din 2019, anunta Patria Bank intr-un comunicat, in care adauga: Astfel, primele 9 luni din 2019 au generat un rezultat detalii

Banca Transilvania are un bancomat exclusiv contactless, fara fanta pentru card

Banca Transilvania (BT) a pus in functiune primul bancomat exclusiv contactless, fara fanta pentru card, destinat doar clientilor bancii, care-l pot folosi cu telefonul mobil sau cu cardul contacless, prin apropierea telefonului sau cardului de bancomat, fara sa mai fie necesara introducerea detalii

Clinicile Dentare Dr. Leahu se dezvolta accelerat printr-o emisiune de obligatiuni intermediata de BT Capital Partners

Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu nouă unități în București, Pitești, Timișoara și Turda, a încheiat cu succes plasamentul privat pentru atragerea a 10 milioane lei, în una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni în lei de pe detalii

Ultimele Comentarii