BANCI | Ultima Ora

Probleme tehnice la Garanti Bank: nu functioneaza aplicatiile de internet/mobile banking si platile online; cauza: atac informatic tip DDOS (actualizare: serviciile sunt din nou functionale)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-28 14:08

Garanti Bank are probleme tehnice cu sistemul informatic, astfel ca in prezent nu functioneaza aplicatiile de internet/mobile banking si nici platile online.

Cardurile si bancomatele Garanti sunt insa functionale, iar agentiile bancii isi desfasoara activitatea fara probleme, a precizat banca, intr-o postare pe Facebook:

"Din cauza unor probleme tehnice urmatoarele servicii sunt indisponibile momentan: internet si mobile banking, website garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile de e-commerce.

Clientii pot folosi in continuare cardurile emise de banca pentru a efectua plati, ATM-urile Garanti Bank sunt, de asemenea, functionale, iar toate serviciile puse la dispozitie in agentiile noastre sunt in continuare disponibile.

Va asteptam in agentiile Garanti Bank pentru efectuarea de operatiuni. Comisionarea acestora va fi conform tarifarii prin internet si mobile banking.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere!"

Problemele Garanti dureaza de aproximativ cinci ore, din jurul orei 11.

Unii clienti Garanti s-au plans ca problemele au inceput inca de sambata.

ACTUALIZARE ora 20:45

Garanti Bank anunta pe Facebook ca serviciile digitale sunt in continuare indisponibile, precizand ca "nu exista niciun risc in ceea ce priveste confidentialitatea datelor sau securitatea conturilor clientilor."

In jurul orei 18, banca a trimis si SMS-uri de atentionare clientilor.

"Lucram in continuare la remedierea situatiei care a dus la indisponibilitatea temporara a serviciilor noastre de digital banking si va asiguram ca nu exista niciun risc in ceea ce priveste confidentialitatea datelor sau securitatea conturilor clientilor.

Clientii pot folosi in continuare cardurile emise de banca la ATM si POS-uri fizice, iar ATM-urile Garanti Bank sunt, de asemenea, functionale.

Urmariti-ne in continuare pagina de Facebook pentru a ramane la curent cu noutatile.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va multumim pentru intelegere!"

Cauza problemei

Garanti Bank Romania nu a specificat cauzele problemelor tehnice, insa banca-mama din Turcia, Garanti BBVA, a doua ca marime din aceasta tara, a anuntat ca a fost vizata, la randul ei, in 27 octombrie, de un atac informatic, care a fost respins, iar clientii nu au fost afectati.

"A fost un atac tip DDOS (Distributed Denial of Service), care viza blocarea sau accesarea cu dificultate a serviciilor digitale, prin cresterea excesiva a traficului de date spre site-ul bancii", a precizat banca, mentionand ca astfel de incidente mai apar din cand in cand si la sucursalele bancii din alte tari.

Si ING Bank Romania a fost afectata, in luna ianuarie din acest an, de un atac de acelasi gen, soldat cu blocarea platilor cu cardul si aplicatiei Home Bank. (vezi aici detalii)

Garanti BBVA a mentionat ca in urma acestui atac nu au fost afectate securitatea datelor personale si financiare ale clientilor.

Atacul informatic a afectat si sucursala Garanti din Romania, in conditiile in care sistemul informatic al acesteia este conectat cu cel al bancii-mama din Turcia.

ACTUALIZARE 29.10.2019, ORA 7,30

Site-ul Garantibank.ro si serviciul de internet/mobile banking si-au revenit si pot fi utilizate in prezent.

ACTUALIZARE 29.10.2019, ORA 17,30

Garanti Bank a anuntat ca serviciile digitale sunt din nou functionale:

"Serviciile si platformele noastre digitale sunt din nou online!

Multumim clientilor pentru rabdare si intelegere!

Situatia care a dus la indisponibilitatea platformelor noastre digitale a fost solutionata, fara niciun impact asupra datelor sau sigurantei financiare ale clientilor.

Acum sunt din nou accesibile serviciile de internet si mobile banking, website-urile garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile online/e-commerce."

 

Taguri: probleme functionare aplicatie mobile banking  Garanti Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraPlatile cu telefonul, disponibile la alte trei banci

Clientii BCR, OTP Bank si Credit Europe Bank pot plati de astazi la magazine cu telefoanele mobile iPhones, prin aplicatia Apple Pay, serviciu existent deja la Banca Transilvania (BT), Raiffeisen Bank, Unicredit si ING Bank. La BCR, Apple Pay se poate utiliza doar de clientii persoane detalii

Raiffeisen Bank anticipeaza pierderi de 32 milioane euro din cauza litigiilor cu Curtea de Conturi si ANPC

Raiffeisen Bank Romania a constituit provizioane pentru pierderi potentiale in valoare de 32 milioane euro din litigiile cu Curtea de Conturi, care o acuza de utilizare ilegala a primei de stat pentru clientii bancii pentru locuinte, si cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor detalii

Probleme tehnice la Garanti Bank: nu functioneaza aplicatiile de internet/mobile banking si platile online; cauza: atac informatic tip DDOS (actualizare: serviciile sunt din nou functionale)

Garanti Bank are probleme tehnice cu sistemul informatic, astfel ca in prezent nu functioneaza aplicatiile de internet/mobile banking si nici platile online. Cardurile si bancomatele Garanti sunt insa functionale, iar agentiile bancii isi desfasoara activitatea fara probleme, a precizat detalii

Probleme cu functionarea cardurilor BCR la bancomate si POS-uri (actualizat cu precizarile bancii)

Cardurile BCR nu au functionat in prima parte a zilei de sambata, 19 octombrie 2019, dupa ce banca a efectuat, in noaptea precedenta, intre orele 1 si 5, lucrari de imbunatatire a sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri. Clientii BCR s-au plans ca nu au putut detalii

Ultimele Comentarii