Protectia Consumatorilor | Educatie financiara

Facebook permite atacurile financiare si inselatoriile, incalcand legea si propriile standarde ale comunitatii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-13 09:31

Facebook permite postari care reprezinta atacuri financiare si tentative de inselatorie, prin refuzul de a sterge respectivele postari raportate de utilizatorii aplicatiei sale.

Iata un exemplu concret de comentariu care reprezinta o tentativa de atac financiar, adica o tentativa de inselatorie (vezi si foto): un utilizator Facebook, cu numele Anil Shukla, are urmatoarea postare, la un articol de pe site-ul Bancherul.ro:

"Sunt domnul Mark Joe al societății Corp, suntem o companie de împrumut legitim, înregistrată și garantată, oferim 3% oferte de împrumuturi către persoane fizice, companii, instituții guvernamentale și organizații de afaceri și oameni de tot felul. Împrumuturile pentru libertate reprezintă soluția tuturor problemelor tale financiare. contactați-ne acum prin adresa de e-mail: mjoe0123@gmail.com numărul whatsapp: +18635356458".

Asadar, Anil Shukla este de fapt, "domnul Mark Joe al societatii Corp", firma de creditare evident inexistenta, ca si persoana respectiva, totul fiind o tentativa de inselatorie, pe baza unui cont Facebook fals (fake), care permite ascunderea indentitatii reale ale persoanelor care posteaza astfel de mesaje pe Facebook, cu scopul de a insela oamenii, prin promisiuni de acordare de imprumuturi.

Cu toate acestea, Facebook nu doar ca permite existenta unor astfel de conturi false, dar nici macar nu sterge postarile, in ciuda numeroaselor raportari trimise de Bancherul.ro.

Facebook a raspuns ca acest comentariu, si multe altele asemanatoare, "nu incalca standardele comunitatii". Incredibil! De fapt, probabil ca raspunsurile Facebook sunt ale unui robot, pentru ca ele vin imediat dupa trimiterea raportarilor, asadar nu sunt analilzate de o minte umana limpede, care poate constata adevarul.

Faptul ca postarea este un fake este mai mult decat evidenta, de altfel, si din text, o traducere Google cu multe greseli, care sugereaza ca ar acorda imprumuturi cu dobanda de 3%.

In ce consta tentativa de inselatorie (atac financiar)?

Exista persoane naive sau disperate care raspund la astfel de mesaje ale acestor hoti, care ulterior cer bani drept avans pentru un promis imprumut, care evident ca nu va fi niciodata acordat.

Bancherul.ro a primit astfel de plangeri de la oameni inselati in acest fel, de aceea a cerut Facebook sa steraga aceste tipuri de postari, care incalca normele comunitatii privind securitatea, conform informatiilor publicate de Facebook:

Scopul Standardelor comunității este de a încuraja exprimarea și a crea un mediu sigur.
Siguranță: Utilizatorii trebuie să se simtă în siguranță pentru a clădi o comunitate. Ne luăm angajamentul să ștergem conținutul care încurajează acțiunile rău-intenționate în lumea reală, inclusiv atacuri fizice, financiare și emoționale."

Asadar, desi Facebook isi ia angajamentul sa stearga continutul rau-intentionat, precum atacuri financiare, nu o face.

Ceea ce este foarte grav, pentru ca astfel de postari ar trebui raportate si la Politie, dat fiind ca reprezinta tentative de inselatorie, care este o infractiune pedepsita in toata lumea.

 

Taguri: Protectia Consumatorului  Educatie financiara  

Comentarii

popa adrian
inselatorie
Este plin Facebook-ul de asemenea ``oferte``.De ce nu se iau masuri urgente?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii