Protectia Consumatorilor | Educatie financiara

Facebook permite atacurile financiare si inselatoriile, incalcand legea si propriile standarde ale comunitatii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-10-13 09:31

Facebook permite postari care reprezinta atacuri financiare si tentative de inselatorie, prin refuzul de a sterge respectivele postari raportate de utilizatorii aplicatiei sale.

Iata un exemplu concret de comentariu care reprezinta o tentativa de atac financiar, adica o tentativa de inselatorie (vezi si foto): un utilizator Facebook, cu numele Anil Shukla, are urmatoarea postare, la un articol de pe site-ul Bancherul.ro:

"Sunt domnul Mark Joe al societății Corp, suntem o companie de împrumut legitim, înregistrată și garantată, oferim 3% oferte de împrumuturi către persoane fizice, companii, instituții guvernamentale și organizații de afaceri și oameni de tot felul. Împrumuturile pentru libertate reprezintă soluția tuturor problemelor tale financiare. contactați-ne acum prin adresa de e-mail: mjoe0123@gmail.com numărul whatsapp: +18635356458".

Asadar, Anil Shukla este de fapt, "domnul Mark Joe al societatii Corp", firma de creditare evident inexistenta, ca si persoana respectiva, totul fiind o tentativa de inselatorie, pe baza unui cont Facebook fals (fake), care permite ascunderea indentitatii reale ale persoanelor care posteaza astfel de mesaje pe Facebook, cu scopul de a insela oamenii, prin promisiuni de acordare de imprumuturi.

Cu toate acestea, Facebook nu doar ca permite existenta unor astfel de conturi false, dar nici macar nu sterge postarile, in ciuda numeroaselor raportari trimise de Bancherul.ro.

Facebook a raspuns ca acest comentariu, si multe altele asemanatoare, "nu incalca standardele comunitatii". Incredibil! De fapt, probabil ca raspunsurile Facebook sunt ale unui robot, pentru ca ele vin imediat dupa trimiterea raportarilor, asadar nu sunt analilzate de o minte umana limpede, care poate constata adevarul.

Faptul ca postarea este un fake este mai mult decat evidenta, de altfel, si din text, o traducere Google cu multe greseli, care sugereaza ca ar acorda imprumuturi cu dobanda de 3%.

In ce consta tentativa de inselatorie (atac financiar)?

Exista persoane naive sau disperate care raspund la astfel de mesaje ale acestor hoti, care ulterior cer bani drept avans pentru un promis imprumut, care evident ca nu va fi niciodata acordat.

Bancherul.ro a primit astfel de plangeri de la oameni inselati in acest fel, de aceea a cerut Facebook sa steraga aceste tipuri de postari, care incalca normele comunitatii privind securitatea, conform informatiilor publicate de Facebook:

Scopul Standardelor comunității este de a încuraja exprimarea și a crea un mediu sigur.
Siguranță: Utilizatorii trebuie să se simtă în siguranță pentru a clădi o comunitate. Ne luăm angajamentul să ștergem conținutul care încurajează acțiunile rău-intenționate în lumea reală, inclusiv atacuri fizice, financiare și emoționale."

Asadar, desi Facebook isi ia angajamentul sa stearga continutul rau-intentionat, precum atacuri financiare, nu o face.

Ceea ce este foarte grav, pentru ca astfel de postari ar trebui raportate si la Politie, dat fiind ca reprezinta tentative de inselatorie, care este o infractiune pedepsita in toata lumea.

 

Taguri: Protectia Consumatorului  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraAm scos bani de pe un card in euro ING la un curs de schimb valutar foarte mare. Ce pot sa fac?

"Buna ziua, am retras de pe cardul meu de euro o suma in euro in spania la un atm euronet worldwide, cardul fiind emis in Romania de Ing si este doar euro, si m-am trezit cu un asa zis schimb valutar din euro in lei si apoi iar in euro la un schimb valutar cu 11% mai mare, adica la 1000 euro detalii

Facebook permite atacurile financiare si inselatoriile, incalcand legea si propriile standarde ale comunitatii

Facebook permite postari care reprezinta atacuri financiare si tentative de inselatorie, prin refuzul de a sterge respectivele postari raportate de utilizatorii aplicatiei sale. Iata un exemplu concret de comentariu care reprezinta o tentativa de atac financiar, adica o tentativa de detalii

Pot rezilia contractul cu Flanco si Cetelem daca au refuzat sa repare un telefon stricat aflat in garantie?

"Buna ziua! Cu respect pentru munca voastra depusa si pentru suportul neconditionat oferit de voi. Am achizitionat un telefon (Iphone XS MAX) de la Flanco, cu credit de la CETELEM. Avand in vedere specificatiile consemnate pe site-ul Flanco si pe site-ul Apple, telefonul ar trebui sa fie detalii

Mi se opreste de doua ori din salariu, si la serviciu, si banca, de pe card. Ce pot sa fac?

"Buna ziua,
Va scriu pentru ca am vazut ca ati rezolvat problemele altor persoane care au avut probleme cu popririle. Eu sunt intr-o situatie asemanatoare. Mi se iau bani atat de la servici, cat si de banca BRD. Din salariul de 1200 de lei, mai primesc doar 370 de lei.
Am vazut detalii

Ultimele Comentarii