BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici comisioane pentru conturile firmelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-09-29 20:31

Comisioanele pentru operatiunile principale aferente unui cont pentru firma variaza destul de mult, la unele banci fiind inca o data mai mari decat la altele, reise din analiza costurilor practicate de 12 banci pentru un numar de 12 comisioane de baza, realizata de Bancherul.ro.

Cele mai ieftine banci pentru administrarea unui cont pe firma sunt, in ordine, OTP Bank, ING Bank, BCR si Banca Transilvania (BT), la care suma celor 12 comisioane se situeaza intre 120 si 137 de lei.

Comisioane inca o data mai mari, intre 303 si 260 de lei, le gasim la Patria Bank, Unicredit si Raiffeisen.
Pentru realizarea analizei au fost luate in calcul costurile urmatoarelor 12 comisioane standard:

1. Administrarea lunara a unui cont curent in lei pentru persoane juridice: cel mai ieftin este la BT - 5 lei, iar cel mai mare este la Unicredit - 10 euro (47 de lei), inca o data decat media practicata de cele 12 banci, de 25 de lei.

2. Administrarea anuala a unui card de debit: cel mai mic tarif este tot la BT, de 5 lei, iar cele mai mari la CEC Bank si Patria Bank, cu 60 de lei.

3. Administrarea lunara a serviciului de internet/mobile banking este gratuita la patru banci: Patria Bank, Garanti Bank, ING si Libra, cel mai scump fiind la Unicredit - 20 de euro.

4. Retragerea de numerar de pe card la bancomatele (ATM) proprii, ale bancilor care au emis cardul, variaza intre 0,2% din suma retrasa la BT, Unicredit si Patria, si ajunge la 0,5%, la BRD.

5. Retragerea de bani de pe card la bancomatele altor banci din Romania este de 0,5% la cele mai multe banci si ajunge la 1% plus 5,5 lei, la BCR.

6. Retragerea de numerar la bancomatele bancilor din alte banci este in general comisionata cu 1%, dar poate fi si inca o data mai scumpa, de 2%, la ING si Libra Bank.

7. Platile intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) sunt gratuite la majoritatea bancilor, cu trei exceptii.

8. Platile interbancare online (catre conturile altor banci) au comisioane care variaza la majoritatea bancilor in functie de suma transferata si porneste de la 2,5 lei la Garanti si ajunge la 20 pentru sume mari, la Libra. Media este in jurul a 5 lei.

9. Platile interbancare in valuta online au la cele mai multe banci un comision de 0,10% din suma transferata, minim 10 euro. BCR este singura care a aplicat si la persoanele juridice, ca la cele fizice, comisioane identice cu cele in lei, conform noilor norme europene care intra in vigoare la finalul acestui an.

10. Platile intrabancare online in valuta sunt in general grauite, cu trei exceptii: BCR, Idea Bank si Patria Bank.

11. Incasarile de bani in cont, dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancare) au 0 comision la majoritatea bancilor, nu si la BCR, Raiffeisen si Patria Bank.

12. Incasarile interbancare, din conturile altor banci sunt necomisionate la doar patru banci: OTP, ING, Garanti si Unicredit.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele de nevoi personale acordate de banci au dobanzi (DAE) intre 8,47% si 17,11%

Creditele de nevoi personale fara garantii acordate de cele mai mari 15 banci au costuri totale, exprimate prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanda nominala cat si comisioanele, intre 8,47% si 17,11% pe an, conform analizei realizata de Bancherul.ro. Creditele cu detalii

Banca Transilvania plateste 1.000 de lei celor care-si refinanteaza creditele imobiliare de la alte banci; topul dobanzilor la creditele de refinantare

Banca Transilvania (BT) suporta taxele notariale si de evaluarea imobilului necesare pentru refinantarea creditelor ipotecare de la alte banci, prin virarea in conturile viitorilor clienti a unei sume de 1.000 de lei, in cadrul unei promotii valabile pana la finalul anului. Costurile detalii

Topul bancilor cu cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu

Cursurile de schimb valutar euro/leu practicate de bancile romanesti variaza foarte mult de la o banca la alta, in special in cazul platilor cu cardul si online, conform unei analize a cotatiilor pentru schimburile valutare afisate astazi de 15 banci, realizata de Bancherul.ro. Cel mai detalii

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar

OTP Bank isi face reclama inselatoare la creditul ipotecar, cu o dobanda mica, fara a mentiona ca aceasta este valabila doar in anumite conditii, precum incasarea veniturilor intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari la o firma agreata de banca. Banca maghiara este singura din detalii

Ultimele Comentarii