BANCI | Stirea Zilei

Topul dobanzilor la cardurile de credit: intre 14% si 29%, dar toate bancile au si optiunea de plata in rate fara dobanda

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-09-23 19:56

Plata in rate fara dobanda a devenit principala atractie din reclamele bancilor la cardurile de credit, insa pentru castiguri ele se bazeaza pe clientii care nu-si pot plati la timp sau integral ratele lunare sau fac si plati mai mici de 100 de lei, pentru care achita dobanzi ridicate, de pana la 29% pe an, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro.

E bine de stiut ca, la unele banci, plata cumparaturilor cu cardurile de credit in mai mute rate fara dobanda se poate face doar pentru sume ridicate, de peste 100 sau 200 de lei, iar numarul ratelor este direct proportional cu valoarea tranzactiilor.

La alte banci, insa, optiunea de rate fara dobanda este valabila indiferent de valoarea platii cu cardul de credit.

De exemplu, la Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, care are si cele mai multe carduri de credit, cumparaturile cu cardurile de credit se pot achita in maxim 18 rate lunare, fara dobanda, indiferent de valoarea unei plati, la cele 12.000 de magazine partenere ale bancii, in cadrul programului StarBT.

La BCR, a doua banca dupa marime din Romania, numarul ratelor fara dobanda depinde de valoarea cumparaturilor, care trebuie sa fie de minim 200 de lei: cele cu valori intre 200 si 1000 de lei se pot plati in maxim 3 rate lunare fara dobanda, cele cu valori intre 1.000 si 2.000 de lei in 6 rate iar cumparaturile de peste 2.000 de lei in cel mult 12 rate lunare fara dobanda.

De aceea, pentru cumparaturile cu valori mai mici sau altele care nu se pot achita in rate fara dobanda, fiind vorba de plati la magazine care nu accepta aceasta optiune, dobanda cardului de credit conteaza.

Mai ales ca la aceste produse de creditare, costurile variaza foarte mult: de la 14%, cea mai mica dobanda la cardul de credit CEC Bank, pana la 29%, in cazul cardului OTP Bank, asadar inca o data mai mare.

In grupul cardurilor de credit ieftine se mai regasesc: Libra Bank, cu o dobanda de 14,88% si Idea Bank, cu 19%.

Bancile cu cele mai scumpe carduri

De cealalta parte, printre cele mai scumpe carduri de credit se mai afla cele emise de Credit Europe Bank si BCR, cu o dobanda de 28%, precum si cele ale Garanti Bank, cu 27,6% si BRD, cu 26%.

Dobanda medie a celor 17 carduri emise de 15 banci este 23,7%.

Daca aveti un card de credit, trebuie sa fiti atenti si la comisioane, nu doar la dobanzi.

Astfel, exista un comision lunar de administrare a cardului, care variaza intre 1,66 lei la OTP Bank si 4,08 lei la Credit Europe Bank, media fiind in jurul a 3 lei lunar.

De asemenea, pentru retragerile de numerar la bancomate, comisioanele sunt ridicate, putand ajunge la 3% din suma retrasa, minim 10 lei, la cardurile de credit emise de BCR, media fiind in jurul a 1%.

 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  ING  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Statistici carduri  Banca Comerciala Romana (BCR)  BCR  Garanti BBVA  CEC Bank  Credit Europe Bank  carduri de credit  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cele mai mari dobanzi la depozitele populatiei in lei?

Bancile care-si rasplatesc cel mai bine deponentii persoane fizice sunt, in ordine: CEC Bank, Libra Internet Bank si Banca Transilvania (BT), in timp ce la polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi la depozitele in lei sunt BRD, BCR si Unicredit, conform topului realizat de detalii

Patru banci au scazut dobanzile la creditele ipotecare, una le-a majorat

Costul creditele imobiliare (ipotecare) este in scadere la inceput de an, dupa ce patru banci au scazut dobanzile la aceste tipuri de imprumuturi, o banca le-a majorat si restul le-au mentinut la nivelurile de la finalul anului trecut, conform topului realizat de Bancherul.ro. Topul a detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale?

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale sunt, in ordine, Banca Romaneasca, CEC Bank si BCR, iar bancile cu cele mai mari dobanzi sunt Unicredit, OTP Bank si Idea Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro.
Clasamentul a luat in calcul 24 de credite cu dobanzi detalii

Care banci au cele mai mici comisioane pentru un cont in euro?

Comisioanele percepute de banci pentru un cont curent in euro cu card in euro si aplicatiile de internet/mobile banking variaza foarte mult, de la 36 de lei in cazul Libra Internet Bank la 144 de lei la Banca Comerciala Romana (BCR), conform topului realizat de detalii

Ultimele Comentarii