BANCI | Ultima Ora

Euro depaseste pragul istoric de 1,47 dolari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-08 12:06

Euro s-a apreciat miercuri până la un nou nivel maxim istoric în raport cu dolarul si a depăsit pentru prima dată pragul de 1,47 dolari, ca urmare a nelinistilor privind economia americană si a reducerii dobânzii cheie a Fed, care scad atractia fată de dolar, relatează AFP.

Euro s-a apreciat până la 1,4704 dolari în prima parte a zilei de miercuri, după ce a depăsit deja petru prima dată pragul de 1,46 dolari cu câteva ore mai devreme.

"Dolarul american continuă să piardă teren si este greu de spus când se va opri, atât timp cât pietele se asteaptă la relaxarea politicii monetare a Federal Reserve, în timp ce alte bănci centrale îsi ridică dobânzile cheie", a spus John Noonan, analist la Thomson IFR.

Dincolo de perspectivele economice negative din Statele Unite, dolarul continuă să se deprecieze ca efect al reducerii diferentei de randament dintre moneda americană, pentru care dobânda cheie a coborât în două luni de la 5,25% la 4,50%, si euro, la care dobândă cheie s-a mentinut la 4%.

Diferenta dintre dobânzile de politică monetară s-ar putea micsora în continuare în avantajul monedei europene, pietele anticipând o a treia scădere a dobânzii cheie cu ocazia următoarei reuniuni de politică monetară a Federal Reserve din 11 decembrie, la care ar putea fi decisă reducerea dobânzii de referintă la 4,25%.

Banca Centrală Europeană (BCE) rămâne reticentă în chestiunea scăderii dobânzii de referintă, care în prezent este de 4%, din cauza presiunilor inflationiste din zona euro, în timp ce banca centrală din Japonia nu-si ascunde nerăbdarea de a urca dobânda sa cheie de la nivelul actual de 0,5%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii