IFN | Profil

Provident construieste case pentru familii nevoiase

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-06-25 09:21

Asamblarea scaunelor rulante pentru persoanele cu dizabilități, curățenia unui orfelinat pentru copiii care încearcă să își reconstuiască viața departe de sărăcie, abuzuri sau abandon, construcția de case pentru familiile nevoiașe, dar și multe lucrări de reparații interioare și exterioare în creșe, grădinițe și școli au fost o parte dintre reperele Lunii Voluntariatului, pentru aproape 400 de angajați ai Provident Financial România, anunta compania intr-un comunicat, in care adauga:

Fiecare săptămână din luna mai a adus proiecte de voluntariat menite să aducă mai mult bine persoanelor care au nevoie de sprijin, atât în Capitală, cât și în țară, iar angajații Provident implicați în fiecare acțiune au cumulat nu mai puțin de 1.484 de ore de muncă, în timpul programului de lucru.

În București, persoanele cu dizabilități susținute de Fundația Motivation au, de acum, noi bănci și scaune din lemn, dar și mai multe scaune rulante asamblate. Tot aici, centrul care găzduiește copiii aflați în grija Mia’s Children a trecut printr-o curățenie generală, vechile paturi au fost dezmembrate, iar instalațiile electrice și corpurile de iluminat au primit o meritată revizie.

De asemenea, cei 167 de copii sprijiniți de Fundația Hand2Hand au toate produsele de igienă necesare, dar și noi haine și jucării, de care se pot bucura zi de zi. Proiectele din capitală au inclus și un alt tip de voluntariat – o curățenie și cosmetizare, cu susținerea asociației Team Work, în câteva segmente-cheie ale Grădinii Botanice, obiectiv care atrage, zi de zi, persoane de toate vârstele, într-o oază de liniște.

În țară, la Văratec, tinerii care merg în taberele Motivation se pot bucura, de acum, de grupuri sanitare construite de la zero și renovate, dar și de o cantină și bucătărie proaspăt zugrăvite. Copiii cu nevoi speciale dintr-un centru din Ploiești au terenul de joacă renovat, la fel ca și întreaga curte, iar cei mici care merg la una dintre grădinițele din Sibiu au găsit gardul și băncuțele vopsite, iarba tunsă și întreaga curte reamenajată.

Dincolo de bucuria beneficiarilor, angajaţii Provident au simţit emoţia în egală măsură. Nicu este unul dintre cei 1.700 de reprezentanţi de vânzări şi a participat la una dintre acţiunile de voluntariat: ,,Am 72 de ani dar nu am ezitat o secundă să particip la această acţiune care, pentru mine, a fost o oportunitate de a face bine’’.

Constanța a fost gazda unui proiect ce a implicat resurse și dăruire, iar un centru de reabilitare a copiilor cu nevoi speciale are, de acum, vestiare renovate, cu podeaua schimbată, o cantină reabilitată și noi mese și scaune. Sub coordonarea unei echipe de profesioniști, angajații Provident au ridicat pereții și acoperișul unei noi case pentru o familie de șapte persoane din Iași.

Două săli de clasă ale unei școli din Dolj sunt, de acum, mai primitoare pentru copii, odată cu renovarea și schimbarea mobilierului, în timp ce în Botoșani o sală de sport a fost finalizată și echipată corespunzător, pentru cei 160 de elevi care merg la școala respectivă.

Iuliana Meseşan, unul dintre oamenii cu suflet mare de la Fundaţia Motivation spune că ,,oamenii de la Provident au o super energie şi când se mobilizează, o fac pe bune. Nu doar că ne-a fost de ajutor această colaborare dar cred ca am legat o prietenie pe termen lung. O prietenie ai cărei beneficiari nu suntem nici noi, nici ei, ci oamenii pe care îi sprijină Fundaţia Motivation.’’

Terenuri de joacă reamenajate, vizite la centrele pentru seniori, renovare a camerelor în care locuiesc copii orfani sau a grupurilor sanitare ale creșelor au reprezentat, la rândul lor, noi moduri prin care colegii din cadrul Provident au sprijinit beneficiarii, pentru o viață ceva mai bună.

Luna Voluntariatului este o inițiativă a International Personal Finance menită să identifice și selecteze proiectele, grupurile și persoanele ce pot beneficia de sprijin, în toate ţările în care grupul este prezent. Derulat pe parcursul lunii mai 2019, programul a adus, pentru fiecare proiect în parte, câte o echipă de voluntari și resursele necesare pentru a îmbunătăţi standardele de trai ale beneficiarilor.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,4 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și una dintre cele mai puternice companii internaționale listate la Bursa din Londra.

Din 2006, Provident a investit în România peste 300 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 100 de milioane de euro. Cu peste 2.300 de angajaţi, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din România.

Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1,1 milioane de euro.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPatria Credit se imprumuta la Fondul European de Investitii (FEI) pentru a da credite agricultorilor

Patria Credit IFN este prima instituție financiară din România beneficiară a unui împrumut subordonat de la Fondul European de investiții, se arata intr-un comunicat de presa, in care se mai mentioneaza: Prin Programul de Investiții pentru Creștere a Capacității detalii

BNR a intors spatele Europei pentru a-si majora de 6 ori profitul in 2018, la 1,1 miliarde lei

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a obtinut in 2018 un profit de 1,1 miliarde lei, de 6 ori mai mare decat cel inregistrat in anul anterior, dupa ce a vandut o buna parte dintre titlurile tarilor si institutiilor europene, pentru a achizitiona bonduri straine cu dobanzi mai detalii

Peste 1 milion de tranzactii cu aplicatia de telefon pentru plata biletelor de calatorie in sapte orase

Aplicația 24pay, dezvoltată de compania PTP Online, care permite celor care folosesc transportul în comun din Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Timișoara să achite biletul de călătorie cu telefonul, a ajuns la peste 1 milion de tranzacții detalii

CEC Bank prelungeste durata liniei de credit pentru firme

CEC Bank deruleaza o campanie promotionala aferenta Liniei de credit, pana la data de 31 decembrie 2019. In cadrul campaniei, clientii beneficiaza de o durata de creditare extinsa la maximum 60 luni, cu posibilitate de prelungire, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Linia de detalii

Ultimele Comentarii

 • Buna seara

  Am si eu o problema sunt din Vrancea si de o lună tot imi dispărea ba semnalul la telefon ba ... detalii

 • Si totusi...

  Ce se intampla cu cei carora li se termina anul acesta programul de economisire si pot justifica ... detalii

 • Informatii

  Buna ziua,sunt pensionara 62 ani pensie 900 ron,asi dori sa imprumut 35000 de euro cu credit ... detalii

 • Pe bune???

  Doamne fereste, cu toata stima, dar partea cu "Ordinul ANPC, emis sub presiunea avocatului Piperea ... detalii

 • Banca Romaneasca

  Rugam ANPC-ul sa treaca si pe la Banca Romaneasca. Multumim ... detalii