BANCI | Stirea Zilei

Statisticile tranzactiilor bancare online (ebanking): platile in euro prin internet/mobile banking s-au triplat in 2018

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-06-20 21:43

Platile in euro online, prin internet banking si mobile banking realizate in 2018 de clientii bancilor romanesti s-au triplat comparativ cu anul precedent, conform datelor statistice privind instrumentele de plata cu acces la distanta furnizate la solicitarea Bancherul.ro de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, pe baza informatiilor puse la dispozitie de institutiile financiar-bancare din Romania.

Astfel, daca in 2017 clientii bancilor au realizat plati si transferuri online de 45,5 miliarde euro, valoarea acestora a crescut de trei ori, pana la 136,7 miliarde lei in 2018.

Si valoarea tranzactiilor in lei a inregistrat un avans foarte ridicat, de 71%, echivalentul a 573 miliarde lei, de la 808 miliarde lei la 1.381 miliarde lei.

In privinta numarului tranzactiilor bancare prin internet, cresterea acestora a fost mult mai redusa, de doar 33%, echivalentul a 31,8 milioane operatiuni, ceea ce inseamna ca romanii au efectuat plati cu valori mult mai mari.

Numarul utilizatorilor de aplicatii bancare online (internet banking si mobile banking) a sporit cu 35.000 anul trecut, la o medie trimestriala de 5,860 milioane utilizatori de internet si mobile banking, fata de 5,825 milioane in urma cu un an, in 2017.

Pe parcursul ultimilor cinci ani, numarul utilizatorilor de online banking s-a inmultit cu 2,3 milioane (64%), tinand cont ca in 2013 erau doar 3,565 milioane de clienti ai bancilor care efectuau tranzactii electronice.

Ponderea numarului tranzactiilor bancare online in totalul transferurilor bancare, inclusiv cele efectuate la ghiseele bancilor sau cu cardurile, era de 38% in 2017.

In schimb, valoarea platilor online reprezenta, in acelasi an, doar 14% din volumul total al tranzactiilor bancare (transferuri), conform datelor comparative furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Vezi mai multe statistici si grafice privind platile online si transferurile bancare in CLUBUL BANCHERILOR

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiRaiffeisen pierde definitiv procesul cu Curtea de Conturi in cazul bancii pentru locuinte

Si Raiffeisen Bank, la fel ca BCR, a pierdut definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ), procesul impotriva Curtii de Conturi, care a acuzat-o ca a prejudiciat statul cu aproape 60 de milioane de lei prin acordarea ilegala a unei subventii (prima de stat) clientilor detalii

La ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit detalii

Creditele pentru locuinte si afaceri continua sa creasca, dar cele pentru consum stagneaza

Creditele acordate de banci populatiei pentru cumpararea de locuinte si-au mentinut ritmul lunar de crestere si in octombrie, dupa cum s-a intamplat si cu finantarile pentru firme, ambele tipuri de imprumuturi fiind stimulate de programe guvernamentale cu garantii de stat: Noua Casa (Prima Casa) detalii

Rezultatele financiare comparative ale primelor sapte banci, la finalul T3 2020

Cele mai mari sapte banci romanesti, care detin fiecare cote de piata de peste 6% din activele totale ale sistemului bancar, iar impreuna aproape 77%, au obtinut la finalul trimestrului trei (T3) din 2020 profituri nete cumulate de 4,187 miliarde lei, reprezentand 93% din castigul sistemului detalii

Ultimele Comentarii