BANCI | Ultima Ora

Eximbank a cumparat Banca Romaneasca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-06-20 21:01

EximBank si National Bank of Greece au semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

"In urma acestei tranzactii, EximBank va activa pentru prima oara pe segmentul de retail banking din Romania, devenind astfel o banca universala.

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3% ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.

”Ministerul Finantelor, in calitate de actionar majoritar al EximBank, a crezut de la bun inceput in potentialul extraordinar al acestui demers care, iata, vine sa incununeze preocuparea permanenta a autoritatilor romane de intarire a prezentei, a rolului si a impactului sistemic al bancilor cu capital de stat pe piata bancara locala. Avem incredere ca noua entitate va actiona ca un factor important de sustinere a cresterii economice a tarii prin suportul financiar pe care il va acorda tuturor segmentelor de piata, fie ca vorbim despre persoane fizice, sau companii”, a spus Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor Publice.

”Sunt incantat sa anuntam aceasta tranzactie care creeaza o banca romaneasca de referinta ce va pune in valoare atat experienta Bancii Romanesti pe segmentul de retail banking, cat si abilitatea demonstrata in timp de EximBank de a sustine mediului de afaceri local. De la infiintare, in urma cu 27 de ani, EximBank s-a reinventat si s-a modenizat permanent pentru a tine pasul cu evolutia sistemului bancar si cu cerintele din ce in ce mai sofisticate ale clientilor, iar acest moment reprezinta fara discutie un reper major in istoria bancii”, a spus Traian Halalai, Presedintele Executiv al EximBank.

Finalizarea tranzactiei asteapta indeplinierea tuturor cerintelor de reglementare aplicabile.

J.P. Morgan Securities plc a actionat in calitate de consultant financiar unic in cadrul tranzactiei. EximBank a mai fost asistata de catre Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, in timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan international, iar Bulboaca&Asociatii SCA a asigurat asistenta juridica pe plan local."

Banca Romaneasca a fost preluata de Eximbank dupa ce grecii au vrut mai intai sa vanda banca din Romania grupului ungar OTP Bank, insa Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a aprobat tranzactia.

Seful Eximbank, Traian Halalai, numit la conducerea bancii de stat in noiembrie 2012, de catre fostul premier PSD Victor Ponta, a fost anterior director general adjunct la Banca Romaneasca.

 

Comentarii

Popescgu Gheorghe
CONVERSIA CREDITELOR IN CHF
Asteptam cu drag preluarea bancii si o oferta concreta de conversie a creditelor din CHF in RON avand in vedere ca era singura banca din sistem care nu a realizat acest lucru pana in prezent! Acum numai impiedica nimeni statul sa ofere romanilor conversie la cursul de la data acordarii avand in vedere ca e banca statului si tot doreau sa promulge o lege in acest sens.

fedorciuc mariana
oare vor face ceva in legatura cu creditele in CHF preluate?
Pe noi, clientii cu credite in CHF, preluati, ne intereseaza daca noua banca EXIMBANK va face ceea ce nu a facut Banca Romaneasca....o oferta similara sau mai buna de restructurare a creditelor in CHF, moneda toxica a dlui ISARESCU, marele bancher al tarii. Sa vedem cum va proceda EXIMBANK, avand in vedere ca e banca statului si politicienii nostri, inclusiv dl Teodorovici, s-au tot dat de ceasul mortii ca ne sustin, ca bancile ne-au jupuit etc....Sa-i vedem la treaba, cu ofertele de restructurare/negociere/conversie cat mai curand.

Daniel
Chf
După achiziționarea Băncii Românești ...au șansa să se ridice sau să coboare ...ca imagine.Totul depinde de cum tratează clienții cu credite in chf.Succes !

iosis
risc valutar
Cine va pus sa luati credite in CHF??? Si pe mine au incercat sa ma abureasca cu CHF dar nu am picat in capcana.Va-ti bucurat atunci ce afacere buna ati facut dar nu ati studiat putin moneda si riscul valutar iar acum va plangeti ca babele.Si la mine la data acordarii imprumutului euro era 3.3 iar acum este 4.8 ! Eu nu platesc mai mult ? pentru euro nu exista risc valutar ? De ce doar pe voi cu credite in CHF vreti ajutor de la stat , cei cu euro nu sunt in aceiasi situatie ?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BCR nu-si mai lasa clientii sa intre in banca fara programare, chiar daca au o urgenta, pentru evitarea cozilor

Banca Comerciala Romana (BCR) a decis sa nu-si mai lase clientii sa intre in banca daca nu-si fac anterior o programare prin telefon, o masura pentru evitarea cozilor formate la intrare, in vederea prevenirii epidemiei de coronavirus, care cunoaste o recrudescenta, cu un record de peste 4.000 de detalii

Unicredit renunta la cardul de debit Mastercard Standard

Unicredit Bank si-a anuntat clientii ca incepand din 30 octombrie 2020 cardul de debit Mastercard Standard atasat contului curent nu va mai face parte din oferta curenta a bancii. Unicredit mai are in oferta sa doua tipuri de carduri Mastercard: Platinum, pentru clientii cu venituri detalii

Eximbank imprumuta 300 milioane lei Blue Air, pentru a o salva de la faliment

Eximbank, banca detinuta de statul roman, acorda un imprumut garantat de stat, cu acordul Comisiei Europene, in valoare de 300 milioane lei companiei aviatice private Blue Air, pentru a fi salvata de la faliment, situatie in care a ajuns din cauza crizei COVID-19. Blue Air, detalii

Firmele care primesc granturi europene pot sa-si deschida online un cont la Banca Transilvania, tranzactiile fiind gratuite

Banca Transilvania este pregătită să distribuie granturi din fonduri europene destinate susţinerii antreprenorilor şi să asigure derularea rapidă a programului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Banca se aliniază iniţiativei guvernamentale de derulare simplă, detalii

Ultimele Comentarii