BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici comisioane la un cont pe firma

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-06-12 20:06

Cele mai mici comisioane bancare pentru conturile persoanelor juridice le gasim la ING, OTP si BT, iar cele mai mari la Patria Bank, Unicredit si BCR, rezulta dintr-o comparatie a costurilor practicate de 14 banci romanesti, realizata de Bancherul.ro.

Au fost luate in considerate comisioanele la un cont curent standard, nu cele din cadrul diverselor pachete, pentru 12 dintre cele mai utilizate operatiuni de catre firme:

1. administrarea lunara a unui cont curent
2. administrarea anuala a unui card de debit atasat contului
3. retragere numerar de la ATM (bancomat) propriu
4. retragere numerar de la ATM (bancomat) detinut de alta bancat cea care a eliberat cardul
5. retragere numerar de la ATM (bancomat) din alta tara
6. administrarea lunara a aplicatiei tip online banking
7. plati intrabancare online in lei
8. plati interbancare online in lei
9. plati intrabancare online in valuta
10. plati interbancare online in valuta
11. incasari intrabancare in lei
12. incasari interbancare in lei

Suma comisioanelor pentru cele 12 operatiuni (pentru plati si incasari fiind luate in calcul o tranzactie in valoare de 1.000 de lei) pleaca de la 104 lei la ING Bank si creste la 303 lei la Patria Bank.

Media comisioanelor este 198 de lei.

ING este singura banca la care contul curent este gratuit, adica fara comision de administrare lunara, care ajunge la 10 euro (47 de lei) la Unicredit.

Pentru administrarea anuala a unui card de debit, comisioanele variaza intre 5 lei la BT si 60 de lei la Patria Bank si CEC Bank.

Utilizarea aplicatiei online banking (pe telefon/tableta sau computer) este gratis la patru banci si ajunge la 20 de euro la Unicredit.

La incasarile de bani intr-un cont, comisioanele diferta in functie de contul celui care a facut plata: daca banii vin dintr-un cont al aceleiasi banci (incasari intrabancare), de regula nu se aplica nicio taxa, insa daca banii vin din contul altei banci, comisionul variaza intre 2,01 lei la BRD si 18 lei la Patria Bank, pentru sumele mari.

Patru banci au comision 0 pentru toate tipurile de incasari.

Pentru plati sau transferuri de bani intre conturile aceleiasi banci (intrabancare), comisioanee sunt 0 la BT, CEC, Patria, Unicredit, BRD, in timp ce pentru platile catre alta banca (interbancare), comisioanele variaza in functie de valoarea sumei transferate: de la 2,5 lei la 20 de lei.

Platile in valuta sunt cele mai costisitoare: de la minim 7,5 euro la maxim 1.500 de euro, tariful aplicat fiind in general 0,15% din suma platita.

 

Comentarii

Adrian
Date incorecte
Datele din tabel nu sunt chiar corecte. Nu le-am analizat pe toate, insa Unicredit are pachet gratis (2 conturi + internet branking + card).Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiRaiffeisen pierde definitiv procesul cu Curtea de Conturi in cazul bancii pentru locuinte

Si Raiffeisen Bank, la fel ca BCR, a pierdut definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ), procesul impotriva Curtii de Conturi, care a acuzat-o ca a prejudiciat statul cu aproape 60 de milioane de lei prin acordarea ilegala a unei subventii (prima de stat) clientilor detalii

La ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit detalii

Creditele pentru locuinte si afaceri continua sa creasca, dar cele pentru consum stagneaza

Creditele acordate de banci populatiei pentru cumpararea de locuinte si-au mentinut ritmul lunar de crestere si in octombrie, dupa cum s-a intamplat si cu finantarile pentru firme, ambele tipuri de imprumuturi fiind stimulate de programe guvernamentale cu garantii de stat: Noua Casa (Prima Casa) detalii

Rezultatele financiare comparative ale primelor sapte banci, la finalul T3 2020

Cele mai mari sapte banci romanesti, care detin fiecare cote de piata de peste 6% din activele totale ale sistemului bancar, iar impreuna aproape 77%, au obtinut la finalul trimestrului trei (T3) din 2020 profituri nete cumulate de 4,187 miliarde lei, reprezentand 93% din castigul sistemului detalii

Ultimele Comentarii