TEHNOLOGII BANCARE | Opinie

Nu cumva exageram cu tehnologia? Pana unde putem merge cu transformarea digitala?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-05-26 16:20

Robotul umanoid Linda raspunde la intrebarile lui Adam Wolszczak

“Vorbim tot mai mult despre inteligenta artificiala, cloud, automatizare, digitizare, date, analytics, apar tot mai multe aplicatii si noi jucatori in lumea tehnologizarii, care cu siguranta ca ne ajuta si ne transforma viata. Se ridica insa si problema daca ceea ce facem acum este corect si cat de mult putem automatiza, pana unde putem merge cu transformarea digitala?”, a intrebat Adam Wolszczak, CEO Asseco SEE in Romania, in deschiderea conferintei “Fast Forward your Business”, din 21 mai 2019, la Marriott in Bucuresti.

Robotii, precum cel umanoid Linda, primul de acest fel produs in Romania, cu care a discutat Adam in timpul conferintei, ne pot furniza informatiile utile de care avem nevoie, exact ca in filme, fara sa mai pierdem vremea sa le cautam pe Google sau sa intrebam pe cineva.

Dar robotii nu ne pot rezolva probleme ce tin de etica si de relatiile dintre oameni, precum cele ridicate de avansul tehnologic.

Asseco, a subliniat Adam, este unul dintre jucatorii implicati in acest mediu al tehnologizarii si vede beneficiile reale ale acesteia, in special ale automatizarii si digitalizarii, care ofera oamenilor o experienta mai buna, mai rapida si mai eficienta cu diversele servicii si produse cu care interactioneaza.

“Una dintre ingrijorarile noastre este daca nu cumva exageram cu tehnologia, vazand cum noile aplicatii ne schimba viata si ne fac sa petrecem mai putin timp interactionand intre noi, se nasc noi limbaje greu de inteles, apar probleme etice sau juridice, ca in cazul masinilor autonome”, a adaugat Adam.

Care este cea mai mare problema a tehnologizarii? a intrebat-o el pe Linda. Securitatea, a raspuns ea, precum atacurile cibernetice asupra aplicatiilor, sistemelor si dispozitivelor digitale.

Dezvoltarea multor afaceri, a adaugat Adam, este impiedicata de problemele de securitate. Oamenii sunt reticenti sa adopte noi tehnologii de frica sa nu-si piarda datele de identitate, documente personale, parolele de acces in aplicatii digitale sau financiare. Depasirea acestui obstacol, cu solutii de securitate, este un element cheie in dezvoltarea tehnologizarii.

De aceea, in cadrul conferintei au fost prezentate solutii de secutoritate in cloud de catre Adrian Badea, IT Security Consultant la Asseco SEE, impreuna cu Ciprian Stroe, Security Sales Engineer la CheckPoint.

Modul in care un Contact Center obisnuit, la care deseori asteptam zeci de minute sa raspunda cineva, poate fi transformat intr-o platforma moderna de relatii cu clientii (CRM), denumita Live by Asseco, care poate fi implementata rapid, in maxim 3 luni, a fost detaliat de Kresimir Suljak.

Este vorba de o platforma CRM avansata, practic o sucursala bancara virtuala, cu toate tipurile de canale de comunicare integrate, precum telefon, SMS, e-mail, chat, video chat, web-forms, canale sociale, contacte personale, conferinte. Este un fel de “omnichannel”, prin integrarea diverselor canale intr-o singura platforma, astfel incat clientii sa-l poata elege pe cel preferat, fie el social media, online sau mobile.

Studiile arata ca doar 20% dintre firme au o viziune integrata, singulara, a clientului, pentru a avea mai multe informatii despre el si astfel sa-i ofere servicii mai bune si mai eficiente.

In acest fel, clientii bancilor pot interactiona cu acestea exclusiv online, fara a fi nevoie sa se deplaseze intr-o sucursala, iar contractele se incheie tot la distanta, prin semnatura electronica, proces explicat de Mihai Babescu, din cadrul Asseco.

Tehnologia digitala schimba si modul in care facem afaceri, un ghid in acest sens fiind prezentat de Alex Olteanu, Business Development Manager Public Sector la Asseco si Alex Fecioru, Cloud Product Manager la Microsoft Romania.

Data din Star Trek abia ce a devenit o realitate printre oameni, ca acestia au si inceput sa se ingrijoreze cum le afecteaza viata robotii, ce avantaje, dar si probleme le poate crea stilul de viata tehnologizat.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: OpinieProbleme cu functionarea aplicatiilor de mobile si internet banking la schimbarea telefonului

Recent mi-am schimbat telefonul mobil, care începuse să dea rateuri după câțiva ani. Pe telefon aveam instalate aplicații de banking de la trei bănci cu care lucrez în mod curent. Am transferat conținutul de pe un telefon pe altul și, dincolo de neajunsuri ceva detalii

Ar fi o impietate ca Eximbank sa devina banca universala, crede un deputat PNL

Comisia pentru Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor a anulat posibilitatea ca Eximbank sa se transforme intr-o banca universala si sa furnizeze si servicii pentru persoanele fizice preluate de la Banca Romaneasca, nu doar pentru firme, ca in prezent. Intr-o Ordonanta de Urgenta detalii

Mugur Isarescu - Discurs cu ocazia lansarii volumului "Viitorul bancilor centrale"

Discurs cu ocazia lansării volumului Viitorul băncilor centrale. Simpozionul tricentenarului Băncii Angliei Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR Doamnelor și domnilor, Bine ați venit la Banca Naţională a României! Ne onorează prezența detalii

E bine ca Eximbank a cumparat Banca Romaneasca, dar ar fi rau sa fuzioneze

E bine ca Eximbank, banca statului roman, a cumparat Banca Romaneasca, pentru ca altfel ar fi ajuns la statul maghiar, care detine OTP Bank. Insa ar fi nu doar ciudat, ci si rau, pentru sistemul bancar in general, ca Banca Romaneasca sa fuzioneze cu Eximbank, adica sa fie integrata in detalii

Ultimele Comentarii