BANCI | Profil

Patria Bank acorda credite fara garantii afacerilor mici si foarte mici

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-05-18 10:11

Finanțarea afacerilor mici și foarte mici este una dintre principalele direcții strategice de dezvoltare ale Patria Bank, cu rezultate foarte bune obținute în ultimii 4 ani: peste 147 de milioane de lei din vânzarea de credite către acest tip de afaceri, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Patria Bank este prima bancă din Romania care a beneficiat încă din 2015 de o garanție de finanțare de către Uniunea Europeană în cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare sociala (EASI), garanție acordată pentru Creditul EaSI, credit fără garanții reale pentru afaceri mici și foarte mici.

Evolutia finanțărilor prin creditul EaSI a înregistrat o creștere de peste 10% de la an la an, numai în anul 2018 fiind acordate credite EaSI în valoare de peste 80 milioane de lei, dintr-un total de peste 147 de milioane de lei acordate de la începutul programului.

“Ne bucurăm că și în 2018 am fost alături de micii afaceriști și producătorii agricoli, care sunt principalii contractori ai creditului EaSI. 63 % dintre creditele EaSI din 2018 sunt contractate de afaceri mici, iar aproximativ 37 % au fost contractate de producători agricoli, antreprenori cu o cifra de afaceri sub 100.000 de euro, în general. Afacerile cu agricultura (37%), comerțul (aprox. 22%), servicii (cca. 16%) și transporturi (aprox. 13%) sunt domeniile de activitate care au beneficiat cel mai mult de avantajele EaSI. Cunoaștem în fiecare zi antreprenori dornici să se dezvolte și să crească micile lor afaceri, în pofida tuturor dificultăților pieței, și ne impresionează entuziasmul și energia lor. La rândul nostru, le suntem aproape și îi ajutam nu doar cu bani dar și cu încredere.”, spune Codruț Nicolau, Director General Adjunct, Divizia Comercial, în cadrul Patria Bank.

Marea majoritate a clienților Patria Bank care au contractat creditul EaSI în 2018 sunt firme organizate sub formă de Societăți cu Răspundere Limitată (66%), nu lipsesc însă Întreprinderile Individuale (16%) și Persoanele Fizice Autorizate (8%). Aproximativ 61% dintre clienți au contractat credite cuprinse între 15.000 – 25.000 de euro, în timp ce aproximativ 39% au solicitat credite până în 15.000 euro.

30% din conducerea firmelor finanțate este asigurată de persoane de sex feminin, numărul angajaților fiind în general sub 5 în cea mai mare parte dintre cazuri.

Creditul EaSI fără garanții materiale poate fi solicitat de microîntreprinderi românești (indiferent de forma de organizare sau domeniu de activitate) care au maxim 9 angajați şi o cifră de afaceri de maxim 2 milioane de euro pe an.

Creditul EaSI se acordă în lei pentru finanţarea capitalului de lucru şi a activităților curente, investiții sau mixt, achiziția de bunuri.

Sunt acceptate finanțări din orice sursă – depozite, credite, inclusiv în cadrul proiectelor cu fonduri europene, Patria Bank având expertiză solidă şi oferind consultanţă de specialitate în proiecte.

Garanția de la Uniunea Europeana acoperă 80% din valoarea creditului, diferența de 20% fiind susţinută de Patria Bank fără a solicita garanții materiale.

Creditul EaSI poate fi solicitat și on-line, direct pe site-ul Patria Bank (https://www.patriabank.ro/afaceri-mici/credite/credite-fara-garantii/credit-easi-fara-garantii ) sau telefonic la 0800 410 310 toţi cei interesaţi fiind contactaţi în cel mai scurt timp de un reprezentant al băncii, procesul de acordare decurgând simplu şi rapid ulterior.

Despre Patria Bank și Grupul Patria Bank

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, peste 180.000 de clienți și 3,5 miliarde lei în active, fiind dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali.

Grupul Patria Bank este deținut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

Despre Programul pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială

În cadrul Programului european pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI), Comisia Europeană sprijină microfinanțarea și finanțarea antreprenoriatului social cu un pachet financiar total de 193 de milioane EUR pentru perioada 2014-2020. Obiectivul este de a spori accesul la microfinanțare, adică împrumuturi de până la 25 000 EUR, în special pentru persoanele vulnerabile și microîntreprinderi.

În plus, pentru prima dată , Comisia Europeană sprijină , de asemenea, întreprinderile sociale, prin investiții de până la 500 000 EUR. Sprijinul pentru microfinanțare și antreprenoriat social este pus în aplicare pentru prima dată prin intermediul garanției EaSI, care le permite furnizorilor de microcredite și investitorilor în întreprinderi sociale să ajungă la antreprenori, pe care aceștia nu ar fi fost în măsură să-i finanțeze altfel din considerente de risc. Comisia Europeană a ales FEI pentru a pune în aplicare garanția EaSI.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPatria Bank acorda agricultorilor un avans de 85% din valoarea adeverintei APIA

Patria Bank semnează un nou acord cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA în Campania 2019 (Schema de plată unică pe suprafața – SAPS și Măsuri delegate din Programul Național de dezvoltare detalii

Tot mai multi clienti CEC Bank folosesc statiile de plata SelfPay

CEC Bank si SelfPay, lider al pietei de Statii de Plata de tip self-service, marcheaza in primul an de la momentul lansarii parteneriatului, 1.600.000 tranzactii prin cele 344 Statii de Plata din unitatile bancii, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Parteneriatul a detalii

Clientii BT pot sa-si administreze cardurile prin telefon

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, şi CallVU, companie care oferă soluții omni-channel inovative, anunță începutul unui parteneriat prin care BT oferă clienților o nouă experiența digitală, prin self-banking pe telefonul mobil, arata banca intr-un detalii

Raiffeisen Bank a primit 19.000 de reclamatii in plus de la clienti

Numarul reclamatiilor primite de Raiffeisen Bank de la clienti a crescut substantial anul trecut, cu aproape 19.000 (24%), majoritatea fiind tranzactii cu cardul contestate de clientii bancii, de exemplu plati sau retrageri de numerar pe care nu le-au facut detinatorii de carduri, fiind vorba detalii

Ultimele Comentarii