TEHNOLOGII BANCARE | Interviu

Platile bancare instant si non-stop, posibile de saptamana viitoare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-04-19 08:59

Platile interbancare instant si non-stop, ceea ce inseamna ca banii trimisi de persoanele fizice sau de firme din contul unei banci in contul altei banci vor ajunge in maxim 10 secunde, la orice ora a zilei si inclusiv in zilele nelucratoare din week-end, vor fi lansate de saptamana viitoare de primele doua banci din Romania, a anuntat Radu Gratian Ghetea, presedintele de onoare al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si presedintele Consiliului de Administratie al CEC Bank.

El a precizat ca platile instant vor avea un mare impact asupra clientilor bancilor, care vor putea in curand sa faca plati doar pe baza numarului de telefon mobil, fara a fi necesar sa stie contul IBAN al celui care primeste banii.

In prezent, o plata interbancara poate dura si o zi, daca banii sunt trimisi dintr-o banca in a doua parte a zilei, iar daca plata se face intr-o zi de vineri, dureaza pana luni, dat fiind ca platile nu se deconteaza in zilele nelucratoare din week-end.

Platile instant cu valori de sub 50.000 de lei sunt posibile dupa ce Transfond, institutia responsabila de platile interbancare, a pus la dispozitia bancilor si altor procesatori de plati schema de plati instant, codata SCTInst.

Primele două instituții de credit care vor introduce în oferta lor acest serviciu sunt Banca Transilvania și CEC Bank. BCR se află de asemenea, într-un stadiu avansat de pregătire, celelalte bănci urmând să se înroleze în infrastructura centrală în raport de propriile strategii pentru produsele oferite clienților, potrivit Transfond.

CEC Bank si Banca Transilvania se afla printre bancile cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent cu cart atasat si internet banking, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro.

Transfond pregateste un alt proiect care va permite efectuarea de plati instant cu telefonul mobil, pe baza numarului de telefon sau adresa de e-mail, fara a fi necesara cunoasterea contului bancar. (vezi aici detalii)

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: InterviuDe ce si-a schimbat Garanti Bank numele in Garanti BBVA?

Garanti Bank Romania si-a schimbat recent denumirea in Garanti BBVA. De ce? Iata precizarile bancii: "Grupul Garanti BBVA România este deținut de Garanti BBVA, a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este detalii

CEC Bank ar putea fi listata la Bursa

CEC Bank, banca detinuta de statul roman, ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intr-un termen de aproximativ un an, a declarat ministrul Finantelor, Florin Citu. El a precizat ca Ministerul Finantelor va demara procedurile de vanzare pe piata de capital a unui pachet de detalii

Banca Transilvania are 10.000 de clienti bogati, care au o noua solutie digitala de administrare a averii

Banca Transilvania are peste 10.000 de clienți Private Banking, iar resursele acestora, administrate de BT, au ajuns la 2 miliarde euro, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Investițiile băncii în tehnologie au efecte pozitive inclusiv în ceea ce priveşte detalii

CEC Bank a acordat credite cu garantii europene COSME unui numar de 550 de IMM-uri in ultimele sase luni

CEC Bank a finantat, in ultimele sase luni, peste 550 de IMM-uri din Romania in cadrul programului COSME – Facilitatea de Garantare a Creditelor. Valoarea finantarilor a fost de 120 milioane lei, Banca epuizand astfel plafonul contractat, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Ultimele Comentarii