BANCI | Analiza

BCR dubleaza comisioanele pentru platile si retragerile de bani la ghisee, in paralel cu noua oferta de cont online si card George

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-04-12 14:27

BCR va majora, din 25 iunie, comisioanele pentru operatiunile la ghisee si prin telefon, in paralel cu introducerea unui nou cont, cu card si online banking, denumit George, de pe care se pot retrage gratuit bani la orice bancomat din tara si din lume, cu conditia incasarii pe card, in fiecare luna, a unei sume de 600 de lei.

Noua oferta BCR concureaza cu cea a ING, banca fara ghisee, care are un card cu retrageri gratuite peste tot daca pe acesta se depun minim 700 de lei lunar si se efecteaza cel putin o plata online sau la POS.

Noul cont George poate fi deschis online, prin trimiterea unei poze de buletin si a unui selfie de pe telefon, un apel video cu un reprezentant al bancii si in final o semnatura electronica furnizata de banca. Cardul George va fi primit de client acasa, prin curier.

Intre timp, clientii BCR care prefera operatiunile la ghisee vor fi nevoiti sa achite comisioane mai mari.

Comisionul pentru retrageri de numerar in lei de la ghiseele bancii va fi majorat de la 1% din suma retrasa, minim 15 lei, la 2%, minim 15 lei, pentru sume de pana la 3.000 de lei inclusiv. Pentru sume mai mari de 3.000 de lei, noul comision de retragere va fi 1,3%.

Retragerile de numerar in valuta la ghiseele BCR vor fi taxate cu 1,3%, minim 5 euro, fata de 1%, minim 5 euro in prezent.

Platile in lei la ghisee si prin telefon (phone banking) intre conturile BCR si dintr-un cont BCR in contul altei banci, vor avea un comision de 15 lei, fata de 8 lei in prezent.

Transferurile in valuta intre conturile proprii, in prezent gratuite, vor costa 2 euro la ghiseu si 1 euro prin telefon.

Administrarea lunara a unui cont va fi 4,5 lei, nu gratuit, cum este in prezent, cu exceptia clientilor care incaseaza salariile, pensiile, alocatiile pentru copii sau alte venituri regulate in cont sau care detin produse de economisire, credite, produse de investitie sau produse ale Bancii pentru locuinte.

Comisionul de administrare a unui cont in euro sau dolari va fi 12,5 lei lunar, fata de 4,5 lei in prezent, dar nu se modifica pentru clientii care-si incaseaza veniturile in cont.

De asemenea, BCR nu va mai transmite extrase de cont lunar prin posta, incepand din 2020, acestea putand fi vizualizate doar prin internet/mobile banking.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaCate reclamatii primeste BRD de la clienti si cum se solutioneaza

BRD Groupe Societe Generale publica in premiera cate reclamatii a primit din partea clientilor nemultumiti de serviciile bancii si in cat timp a raspuns banca la diversele solicitari pentru rezolvarea problemelor. De asemenea, BRD dezvaluie si cate cereri de mediere a conflictelor cu detalii

OTP Bank si-a dublat ritmul de crestere al creditarii

OTP Bank Romania si-a dublat ritmul de crestere al creditarii, atat la nivel trimestrial, cat si anual, conform raportului bancii-mama din Ungaria cu rezultatele financiare dupa primele noua luni ale anului. OTP Bank deruleaza de cateva luni campanii agresive de promovare a creditelor de detalii

Raiffeisen Bank are comentarii negative si critici de la majoritatea clientilor la o postare pe Facebook

Majoritatea comentariilor la o postare a Raiffeisen Bank pe Facebook, in care-si face reclama la depozite, sunt negative si critice la adresa bancii, considerata a fi de neincredere. Astfel, dintr-un numar de 22 de comentarii, 17 reprezinta aprecieri negative sau critici cu privire la detalii

BNR: suntem pregatiti sa aparam leul, daca se va deprecia prea mult, din cauza deficitelor gemene si tensiunilor externe, dar este inevitabila o corectie bugetara

Deficitele gemene (de cont curent si bugetar) si tensiunile externe determina Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa se pregateasca pentru o interventie pe piata valutara si cea monetara, pentru a apara leul, daca acesta se va deprecia prea tare, se arata in minuta sedintei de politica monetara din detalii

Ultimele Comentarii

 • Reziliat contract Vodafone

  In 2016 am reziliat contractul Vodafone ca urmare a scăderii contractului, achitând toate ... detalii

 • Clienti CHF

  Asteptam de urgență o oferta de conversie a creditelor in CHF - a fost singura banca din sistem ... detalii

 • risc valutar

  Cine va pus sa luati credite in CHF??? Si pe mine au incercat sa ma abureasca cu CHF dar nu am ... detalii

 • NENOROCITII !

  SA I I A DRACU PE TOTI DE HOTI NUMAI STIU DE UNDE SA FURE SI CUM SA FURE SA ACOPERE CE AU FURAT EI ... detalii

 • FELICITARI STATULUI ROMAN!!!!

  Deci, n-am trecut de faza "cainii latra, caravana trece"! Bravos natiune! Cine zice ca nu sunt ... detalii