BANCI | Analiza

BCR dubleaza comisioanele pentru platile si retragerile de bani la ghisee, in paralel cu noua oferta de cont online si card George

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-04-12 14:27

BCR va majora, din 25 iunie, comisioanele pentru operatiunile la ghisee si prin telefon, in paralel cu introducerea unui nou cont, cu card si online banking, denumit George, de pe care se pot retrage gratuit bani la orice bancomat din tara si din lume, cu conditia incasarii pe card, in fiecare luna, a unei sume de 600 de lei.

Noua oferta BCR concureaza cu cea a ING, banca fara ghisee, care are un card cu retrageri gratuite peste tot daca pe acesta se depun minim 700 de lei lunar si se efecteaza cel putin o plata online sau la POS.

Noul cont George poate fi deschis online, prin trimiterea unei poze de buletin si a unui selfie de pe telefon, un apel video cu un reprezentant al bancii si in final o semnatura electronica furnizata de banca. Cardul George va fi primit de client acasa, prin curier.

Intre timp, clientii BCR care prefera operatiunile la ghisee vor fi nevoiti sa achite comisioane mai mari.

Comisionul pentru retrageri de numerar in lei de la ghiseele bancii va fi majorat de la 1% din suma retrasa, minim 15 lei, la 2%, minim 15 lei, pentru sume de pana la 3.000 de lei inclusiv. Pentru sume mai mari de 3.000 de lei, noul comision de retragere va fi 1,3%.

Retragerile de numerar in valuta la ghiseele BCR vor fi taxate cu 1,3%, minim 5 euro, fata de 1%, minim 5 euro in prezent.

Platile in lei la ghisee si prin telefon (phone banking) intre conturile BCR si dintr-un cont BCR in contul altei banci, vor avea un comision de 15 lei, fata de 8 lei in prezent.

Transferurile in valuta intre conturile proprii, in prezent gratuite, vor costa 2 euro la ghiseu si 1 euro prin telefon.

Administrarea lunara a unui cont va fi 4,5 lei, nu gratuit, cum este in prezent, cu exceptia clientilor care incaseaza salariile, pensiile, alocatiile pentru copii sau alte venituri regulate in cont sau care detin produse de economisire, credite, produse de investitie sau produse ale Bancii pentru locuinte.

Comisionul de administrare a unui cont in euro sau dolari va fi 12,5 lei lunar, fata de 4,5 lei in prezent, dar nu se modifica pentru clientii care-si incaseaza veniturile in cont.

De asemenea, BCR nu va mai transmite extrase de cont lunar prin posta, incepand din 2020, acestea putand fi vizualizate doar prin internet/mobile banking.

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaBCR dubleaza comisioanele pentru platile si retragerile de bani la ghisee, in paralel cu noua oferta de cont online si card George

BCR va majora, din 25 iunie, comisioanele pentru operatiunile la ghisee si prin telefon, in paralel cu introducerea unui nou cont, cu card si online banking, denumit George, de pe care se pot retrage gratuit bani la orice bancomat din tara si din lume, cu conditia incasarii pe card, in fiecare detalii

Doar 1% din dobanda de 8% la un credit reprezinta profitul unei banci, arata un studiu PwC

Doar 1% din dobanda de 8% aferenta unui credit reprezinta marja de profit al bancilor romanesti, arata un studiu realizat de firma internationala de audit si consultanta financiara Price Waterhouse Coopers (PwC) pentru Asociatia Romana a Bancilor (ARB). Din dobanda de 8% pentru un detalii

Studiu despre importanta finantarilor pentru firmele conduse de femei, realizat de Garanti Bank si IFC

Garanti Bank si IFC au lansat un studiu despre importanta finantarii afacerilor conduse de femei pentru dezvoltarea economiei. Comunicat de presa Parteneri de 7 ani, Garanti Bank România și IFC  lansează raportul "Taking Women Entrepreneurs to detalii

Taxa bancara: Guvernul isi reafirma intentia de a duce ROBOR-ul sub 2% si cere BNR sa faca ceva in acest sens; ce solutie de compromis poate gasi BNR?

Darius Valcov, consilierul economic al premierului Dancila, a reafirmat intentia anuntata in momentul anuntarii taxei bancare ca Guvernul urmareste scaderea ROBOR-ului de la peste 3% in prezent la sub 2%, prag peste care bancile ar urma sa fie taxate drastic, cu pana la 1,2% din detalii

Ultimele Comentarii