BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cel mai bun curs de schimb valutar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-04-04 22:05

CEC Bank are cel mai bun curs valutar leu/euro dintre bancile mari, atat pentru clienti, in cadrul tranzactiilor efectuate in conturile si cu cardurile detinute de acestia, cat si la ghiseele bancii, unde poate schimba oricine valuta.

CEC Bank a anuntat recent ca ofera clientilor persoanelor fizice si firme care efectueaza operatiuni online, prin internet banking sau mobile banking, un curs si mai bun, redus cu 0,0025 lei fata de cotatiile in cont si la ghiseu, valabile pentru schimbul de lei in patru valute: EUR, USD, GBP si CHF. (vezi comunicatul bancii mai jos).

Dupa cum se vede in tabel, CEC Bank are cel mai avantajos curs leu/euro la toate tipurile de tranzactii valutare.

Astfel, CEC Bank cumpara euro la ghisee cu 4,7100 lei, cu 3 bani mai mult decat cele mai slabe cotatii oferite de Banca Transilvania (BT), Raiffeisen si Unicredit, la un curs oficial al BNR de 4,7585 lei.

Cursul de cumparare euro valabil pentru tranzactiile efectuate de clienti in conturile proprii este 4,7179 lei, cu peste 3 bani mai mult fata de cea mai slaba oferta, a BCR, de 4,6820 lei.

In cazul tranzactiilor cu cardul in strainatate, la POS-uri sau online, cursul CEC Bank la cumpararea de euro este identic cu cel din conturi, 4,7179 lei pentru un euro, cu 13 bani (2,8%) mai bun decat cel mai slab curs la tranzactiile cu cardurile emise de ING Bank.

ING Bank are cel mai dezavantajos curs si la vanzarea de euro in cazul tranzactiilor cu cardul: 4,9203 lei pentru un euro, cu 14 bani (2,9%) mai mare decat cel mai bun curs, al CEC Bank, de 4,7781 lei.

Cursul foarte mare al ING pentru carduri a fost reclamat, de altfel, si de clientii bancii, care au sesizat ca astfel banca isi ascunde lipsa comisioanelor pentru carduri, cu care-si face reclama inselatoare (vezi aici detalii).

De altfel, cursul valutar dezavantajos este un cost ascuns practicat si de alte banci, precum BRD, Unicredit si Raiffeisen, precum si de unii furnizori de servicii financiare nebancare emitenti de carduri.

Cat pierzi/castigi daca schimbi 50.000 de euro

Diferentele de curs valutar sunt destul de mari, de la o banca la alta, ajungand sa fie dubla intre cea mai buna oferta, a CEC Bank, si cea mai dezavantajoasa, la BRD.

Astfel, daca la CEC Bank, cursul de schimb leu/euro este mai mare cu 8 bani (1,7%) fata de cursul BNR, marja la BRD este dubla, de 15 bani (3,1%).

Ce inseamna o astfel de diferenta de curs pentru un client care trebuie sa schimbe din lei in euro o suma importanta de bani, de exemplu un credit pentru plata unui apartament, in valoare de 50.000 de euro?

Daca va cumpara cei 50.000 de euro de la CEC Bank, la un curs de 4,7900 lei, va trebui sa achite 239.500 lei, pe cand la BRD, la cursul de 4,8290 lei, pentru aceeasi suma de 50.000 de euro, va trebui sa plateasca 241.450 lei, deci cu 1950 de lei mai mult.


CEC Bank, curs de schimb preferential pentru schimburile valutare prin operatiuni la distanta (comunicat de presa)


CEC Bank anunta ca schimburile valutare efectuate prin intermediul platformelor de Internet Banking, Mobile Banking si Phone Banking se vor procesa la un curs de schimb cu 0,0025 lei mai avantajos fata de cursul de schimb valutar in cont la ghiseu, atat la vanzarea cat si la cumpararea de valuta.

Facilitatea se adreseaza clientilor persoane fizice si juridice, in limitele deja stabilite pentru fiecare canal in parte, pentru urmatoarele schimburi valutare:
- EUR contra RON;
- USD contra RON;
- GBP contra RON;
- CHF contra RON.

Facilitatea nu se aplica celorlalte valute si nici cursurilor “cross”.

"Prin acest demers, ne dorim sa incurajam efectuarea de tranzactii prin intermediul canalelor digitale si sa le oferim clientilor nostri oportunitatea de a beneficia de o interactiune pozitiva cu banca, gratie tehnologiilor moderne si costurilor atractive”, a declarat domnul Laurentiu Mitrache, Director general - Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul de internet www.cec.ro.

 

Comentarii

alex
bank
IdeaBankAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR trage semnalul de alarma: e nevoie de o ajustare controlata a deficitului de cont curent

Banca Nationala a Romaniei (BNR) considera ca “este necesar un mix echilibrat de politici pentru ajustarea controlata a deficitului de cont curent”, care a depasit nivelul reper de 4% din Produsul Intern Brut (PIB) stabilit de Comisia Europeana ca indicator de performanta pentru detalii

Bancile au inceput sa creasca dobanzile la depozite, dar numai daca se fac economii noi, nu si la reinnoirea celor vechi

Doua banci mari, Raiffeisen si ING Bank, au lansat promotii cu dobanzi mai mari la depozite, dar numai pentru economiile noi, nu si pentru sumele economisite pana acum, dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ca va mentine un deficit de lichiditate pe piata bancara, cu scopul de a detalii

Cresterea economica mare nu este un motiv de mandrie, pentru ca produce dezechilibre, avertizeaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu

Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a crescut in primul trimestru din 2019 cu 5%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), o surpriza pentru economisti si analisti, care se asteptau la un avans economic cu aproape un punct mai redus, de abia 4,1%. Cifra a fost exploatata detalii

BNR pare sa fi scapat de sub control inflatia: noua prognoza este 4,2% pentru 2019, cu mult peste tinta maxima de 3,5%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a modificat substantial prognoza de inflatie pentru acest an, la 4,2%, peste asteptarile analistilor, cu 1,2 puncte procentuale mai mult decat precedenta estimare, din februarie, ceea ce inseamna ca ar putea rata in acest an tinta de inflatie, de 2,5% plus o detalii

Ultimele Comentarii