BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank plateste cea mai mare dobanda la depozitele prin internet si mobile banking dintre bancile mari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-03-12 21:38

CEC Bank plateste clientilor persoane fizice care-si fac depozite prin intermediul aplicatiilor de internet si mobile banking cele mai mari dobanzi dintre primele sapte banci romanesti. (vezi graficul)

CEC Bank si Banca Transilvania (BT) au cele mai ridicate dobanzi din piata si pentru depozitele constituite la ghiseele celor doua banci, nu doar prin canalele alternative online.

Acum, CEC Bank a decis sa ofere un bonus de dobanda de 0,1% pentru economiile constituie de clientii care-si acceseaza conturile bancare online, prin internet si mobile banking. Astfel ca acestia vor primi, de exemplu, o dobanda de 1% la depozitele la termen de 3 luni si 2,6% la cele pe termen de un an.

Comparativ, o dobanda apropiata o are Banca Transilvania, de 1,25% pentru economiile pe trei luni si 2,5% la cele pe un an, indiferent de modul de constituire: la ghiseu sau online.

La celelalte banci mari, in cazul unui depozit la termen de 12 luni, dobanzile scad la 1,85% la Unicredit, 1,25% la Raiffeisen, daca sunt facute online, 1,3% la ING.

Cea mai mica dobanda pentru un depozit pe un an este la BRD: doar 0,95%. In acelasi timp, BRD are si cele mai mari comisioane pentru utilizarea unui cont curent, care diminueaza considerabil din dobanda pentru un depozit.

In aceste conditii, in cazul unui depozit in valoare de 10.000 de lei pe un an, la retragerea banilor clientul BRD nu doar ca nu va avea niciun castig, ba chiar va avea de platit bancii suma de 83 de lei pentru comisioanele aferente administrarii contului, a serviciilor de internet si mobile banking, precum si pentru retragerea banilor de la ATM.

In cazul clientilor vechi ai BRD, care achita deja comisioane pentru utilizarea unui cont si pentru aplicatiile online, astfel ca ar avea de platit doar retragerea depozitului de la un ATM propriu, castigul se ridica la 75 de lei dupa un an, cel mai mic dintre restul celor sase banci.

Cel mai mare castig la un depozit de 10.000 de lei este la CEC Bank, de 260 de lei in cazul depozitelor facute online, dat fiind ca dobanda e cea mai mare, de 2,6%, si 250 pentru depozitele la ghisee, la fel ca la Banca Transilvania, dat fiind ca dobanzile sunt identice, de 2,5% pe an.

Cele doua banci (CEC Bank si Banca Transilvania) au si printre cele mai mici comisioane standard (fara incasare de venituri sau alte conditii) pentru un cont, astfel incat clientii lor vor avea si cele mai mari castiguri daca punem la socoteala si comisioanele: 190 de lei in cazul Bancii Transilvania si 134 de lei la CEC Bank.

De exemplu, retragerea banilor de la bancomatele CEC Bank si Banca Transilvania este 0 pentru clientii celor doua banci, facilitate pe care o mai au doar clientii BCR, fara alte conditionalitati, precum incasarea salariului sau o anumita suma de bani in cont, luna de luna.

Clientii CEC Bank nu platesc comision nici pentru retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci, un avantaj care nu se mai gaseste la alte banci mari.

In concluzie, vedem ca dobanzile la depozite difera destul de mult intre bancile mari, decalajul fiind de doua puncte intre cea mai mica dobanda la un depozit pe 12 luni, la BRD, de doar 0,95%, si cea mai mare, de 2,5%, la CEC Bank si Banca Transilvania.

Comisioanele diminueaza dobanda

Si in privinta comisioanelor exista diferente destul de importante intre primele sapte banci: de exemplu, daca la CEC, BT si BCR comisionul pentru retragerea banilor de la bancomat este 0, la ING ajunge la 3 lei.

Pentru retragerile de bani de pe card de la bancomatele altor banci, comisionul este 0 la CEC Bank si minim 15 lei la BCR.

Administrarea lunara a unui cont curent este gratis la BT si BCR, dar ajunge la 7 lei la ING.

Iar aplicatiile de mobile banking ale BCR, ING, Unicredit si Raiffeisen sunt gratuite, pe cand la BRD costa 4,5 lei lunar.

Toate aceste costuri fac ca dobanda neta, dupa scaderea comisioanelor, pentru un depozit de 10.000 de lei pe 12 luni sa varieze foarte mult: de la 190 de lei la BT si 134 de lei la CEC Bank se ajunge la o pierdere de 83 de lei la BRD.

Comunicatul CEC Bank

CEC Bank, dobanzi mai mari pentru depozitele constituite prin operatiuni la distanta

CEC Bank anunta acordarea unui bonus de dobanda de 0,10 pp la depozitele in lei pentru persoane fizice si juridice, cu rata fixa a dobanzii, constituite prin intermediul canalelor alternative ale bancii: Internet Banking, Mobile Banking si Phone Banking.

"Prin acest demers ne dorim sa impulsionam migrarea clientilor catre mediul digital, un mediu care asigura o experienta imbunatatita, in conditii de siguranta si rapiditate a operatiunilor bancare la distanta, gratie celor mai noi si moderne tehnologii implementate de banca", a declarat domnul Laurentiu Mitrache, Director general - Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank.

Astfel, depozitele la termen cu rata fixa a dobanzii, in lei, beneficiaza de dobanzi de pana la 4,10% in cazul depozitelor pentru persoane fizice constituite la termen pe 36 luni si de pana la 2,10% in cazul depozitelor pentru persoane juridice constituite la termen pe 12 luni. Sumele sunt garantate, conform legii, de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul de internet www.cec.ro

 

ACTUALIZARE

La sugestia unui cititor (vezi comentariile) facem precizarea ca in articol au fost luate in calcul dobanzile standard la depozitele la termen, nu si promotiile.

 

Comentarii

S.
Dobanda Unicredit este gresita
Pe website-ul Unicredit scrie: Deschide un depozit digital prin Online sau Mobile Banking si te bucuri de dobanda de 2.7% pe an pentru depozitele la termen pe 6 luni in lei noi constituite in perioada 01 martie 2019 – 30 august 2019 conform Regulament. Sursa: https://www.unicredit.ro/ro/persoane-fizice/Economisire-si-investitii/depozite-la-termen.html#ofertanoastra Deci dobanda la Unicredit pe 6 luni este 2.7%, nu 1.7%...

Vasile Coman - Bancherul.ro
Dobanda Unicredit
Articolul a luat in calcul dobanzile standard, nu pe cele promotionale, valabile doar pe o perioada limitata.

S.
Dobanda Unicredit
@Vasile Coman: Ar trebui sa precizati in articol ca este vorba despre dobanzile standard, nu cele promotionale, si chiar sa specificati si ca cele promotionale pot fi semnificativ mai mari. In caz contrar, unii ar putea crede ca articolul induce cititorul in eroare. :)Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum "se pescuiesc” 5.000 de euro de pe un card, printr-o frauda online, iar banca spune ca e vina clientului

„Mi-am deschis un cont la banca, cu card atasat, dar fara sa fiu atentionat cu privire la riscul fraudelor online, denumite phishing”, ne-a transmis un cititor. Iata ce a patit. Dupa cateva zile de la deschiderea contului, a primit un e-mail care parea de la banca, detalii

Cu cat s-a scumpit un credit ipotecar?

Costul unui credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte a crescut cu 2,5 procentuale in acest an, dupa ce Banca Nationala a Romanei (BNR) a majorat dobanda mult mai mult, cu 4,75 puncte, de la 2% in ianuarie la 6,75% in noiembrie. Concret Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul detalii

Care sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking?

George BCR, First Bank si ING Home Bank sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking, conform evaluarilor din magazinele online de unde se pot descarca: Google Play pentru telefoane cu Adroid si App Store pentru divaisuri iPhone. Notele primite de detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi fixe la creditele ipotecare?

In topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-7 ani la un credit imobiliar/ipotecar, pentru cumpararea sau construirea unei locuinte, se gasesc BRD, ING, BT si First Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din site-ul de specialitate, detalii