BANCI | Ultima Ora

CNSM anunta ca a gasit solutii de modificare a taxei bancare, dar nu ne spune care sunt acestea si ce face cu ele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-02-18 21:43

Problema taxei bancare a devenit atat de delicata, fiind, se pare, si miza unor jocuri politice, cu seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in prim plan, dupa ce a audiat la Parlament conducerea BNR, unde s-a aratat dispus sa modifice OUG 114, incat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care conduce Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala (CNSM), a devenit caraghios de prudent in comunicare.

CNSM a publicat astazi un comunicat demn de invidia serviciilor secrete, in care spune ca in cadrul sedintei de astazi s-au prezentat concluziile grupului reprezentantilor BNR si Ministerului Finantelor privind taxa bancara, in baza caruia “CNSM a identificat solutii de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018, cu respectarea legislatiei in vigoare”. Atat.

Comunicatul nu ne spune, cum ar fi normal, care sunt respectivele solutii si nici ce va face cu acele solutii: le va transforma un recomandari adresate Guvernului, in vederea modifcarii OUG 114 sau le va trimite direct Parlamentului, unde va fi dezbatuta respectiva ordonanta?

Si asta in ciuda faptului ca guvernatorul Isarescu a insistat ca problema taxei bancare sa fi abordata si rezolvata in cadrul CNSM, dat fiind ca afecteaza stabilitatea financiara, iar conform prevederilor legale de functionare, acesta va trimite Guvernului recomandari de modificare a legii, recomandari publice, pe care Guvernul nu este obligat sa le adopte, insa trebuie sa explice motivele pentru care nu le-a adoptat.

Iata insa ca nu stim nici daca au fost sau nu adoptate recomandari, nici daca, in cazul in care au fost adoptate, au fot trimise Guvernului.

Nu stim nici ce se va intampla in continuare: daca va mai fi sau nu o sedinta a CNSM pe aceasta tema, iar daca da, cand.

Se pare ca se duc lupte grele, daca e atat de mare misterul.

Comunicatul CNSM

În data de 18 februarie 2019 a avut loc ședința Consiliul general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM). În cadrul ședinței au fost prezentate concluziile grupului interinstituțional format din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Băncii Naționale a României referitoare la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene (OUG 114/2018).

În baza materialului prezentat, CNSM a identificat soluții de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018, cu respectarea legislației in vigoare.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială a fost înființat în baza Legii nr.12/2017 privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, asigurându-se astfel implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) nr. 3/2011 privind mandatul macroprudențial al autorităților naționale. Din cadrul CNSM fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.

Comentarii

??????
?
@Cum ați comenta despre faptul că "bancherii", îndeosebi cei de la BNR, se manifestă public ca "niște indivizi certați cu ordonanța guvernului", persoanele cu funcții de decizie din conducerile altor afaceri din domeniile la care se referă ordonanța guvernului, neprotestând în modul care o fac "bancherii de la BNR", referitor la conținutul ordonanței guvernului ?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Taxa de pod Fetesti (peaj) si vinieta de Ungaria (huvinieta) se pot cumpara si din aplicatia CEC Bank

• CEC Bank oferă totodată clienților săi posibilitatea să își actualizeze adresa de e-mail folosită în relația cu banca, direct din CEC app  CEC Bank oferă clienților săi, începând din această lună, posibilitatea detalii

 



 

Ultimele Comentarii