BANCI | Ultima Ora

CNSM anunta ca a gasit solutii de modificare a taxei bancare, dar nu ne spune care sunt acestea si ce face cu ele

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-02-18 21:43

Problema taxei bancare a devenit atat de delicata, fiind, se pare, si miza unor jocuri politice, cu seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in prim plan, dupa ce a audiat la Parlament conducerea BNR, unde s-a aratat dispus sa modifice OUG 114, incat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care conduce Comitetul National pentru Supravegherea Macroprudentiala (CNSM), a devenit caraghios de prudent in comunicare.

CNSM a publicat astazi un comunicat demn de invidia serviciilor secrete, in care spune ca in cadrul sedintei de astazi s-au prezentat concluziile grupului reprezentantilor BNR si Ministerului Finantelor privind taxa bancara, in baza caruia “CNSM a identificat solutii de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018, cu respectarea legislatiei in vigoare”. Atat.

Comunicatul nu ne spune, cum ar fi normal, care sunt respectivele solutii si nici ce va face cu acele solutii: le va transforma un recomandari adresate Guvernului, in vederea modifcarii OUG 114 sau le va trimite direct Parlamentului, unde va fi dezbatuta respectiva ordonanta?

Si asta in ciuda faptului ca guvernatorul Isarescu a insistat ca problema taxei bancare sa fi abordata si rezolvata in cadrul CNSM, dat fiind ca afecteaza stabilitatea financiara, iar conform prevederilor legale de functionare, acesta va trimite Guvernului recomandari de modificare a legii, recomandari publice, pe care Guvernul nu este obligat sa le adopte, insa trebuie sa explice motivele pentru care nu le-a adoptat.

Iata insa ca nu stim nici daca au fost sau nu adoptate recomandari, nici daca, in cazul in care au fost adoptate, au fot trimise Guvernului.

Nu stim nici ce se va intampla in continuare: daca va mai fi sau nu o sedinta a CNSM pe aceasta tema, iar daca da, cand.

Se pare ca se duc lupte grele, daca e atat de mare misterul.

Comunicatul CNSM

În data de 18 februarie 2019 a avut loc ședința Consiliul general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM). În cadrul ședinței au fost prezentate concluziile grupului interinstituțional format din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Băncii Naționale a României referitoare la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene (OUG 114/2018).

În baza materialului prezentat, CNSM a identificat soluții de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018, cu respectarea legislației in vigoare.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială a fost înființat în baza Legii nr.12/2017 privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, asigurându-se astfel implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) nr. 3/2011 privind mandatul macroprudențial al autorităților naționale. Din cadrul CNSM fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.

Comentarii

??????
?
@Cum ați comenta despre faptul că "bancherii", îndeosebi cei de la BNR, se manifestă public ca "niște indivizi certați cu ordonanța guvernului", persoanele cu funcții de decizie din conducerile altor afaceri din domeniile la care se referă ordonanța guvernului, neprotestând în modul care o fac "bancherii de la BNR", referitor la conținutul ordonanței guvernului ?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCEC Bank inlocuieste ROBOR cu noul indice IRCC pentru credite, fara sa majoreze marja de dobanda

Ca urmare a intrarii in vigoare, in data de 2 mai 2019, a prevederilor OUG nr. 19/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative, CEC Bank a actualizat oferta de creditare prin introducerea noului indice IRCC (indice de referinta pentru creditele consumatorilor) in modul de calcul al detalii

Banca Transilvania si CEC Bank au lansat platile interbancare instant si non-stop

Clientii Bancii Transilvania si ai CEC Bank pot efectua, incepand de astazi, plati interbancare, intre conturile celor doua banci, care se vor efectua instant, in mai putin de zece secunde, si non-stop, la orice ora si in orice zi, inclusiv sambata si duminica. In prezent, o plata sau detalii

Banca Transilvania a avut probleme cu functionarea sistemului de plati cu cardurile

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca astazi au existat intermitente in functionarea sistemului de plati cu cardurile, cauzate de actualizarea obligatorie a sistemelor Visa si Mastercard, upgrade efectuat in noaptea de joi spre vineri, cumulata cu varful istoric in volumul detalii

Alpha Bank lanseaza primul program de obligatiuni ipotecare din Romania

Alpha Bank Romania anunta lansarea primului program de obligațiuni ipotecare din România, în valoare de 1 miliard euro. Prima emisiune de obligațiuni ipotecare, cu o limită de 200 milioane euro, va avea loc în viitorul apropiat, se arata intr-un comunicat de detalii

Ultimele Comentarii