BANCI | Cariera

Mihai Selegean este noul director ajunct al BRD, in locul lui Petre Bunescu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-02-07 10:35

Mihai Selegean, noul director general adjunct al BRD

BRD anunta ca Petre Bunescu, 66 de ani, a renuntat la functia de director general adjunct, responsabil de finante si trezorerie, dupa o cariera de 28 de ani in cadrul bancii, inca de la infiintarea acesteia (Banca Romana pentru Dezvoltare), in 1990, inainte de a fi preluata de francezi.

El va fi inlocuit, din 1 martie, cu Mihai Tiberiu Selegean, 43 de ani, director juridic al BRD in ultimii 10 ani, cu conditia aprobarii BNR.

Salagean si-a inceput cariera juridica in cadrul Ministerului Justitiei, in 1997, pentru ca sase ani mai tarziu, in 2003, sa devina directorul de cabinet al fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, in guvernul PSD condus de Adrian Nastase.

In perioada 2004-2008 a fost directorul Institutului National al Magistraturii iar din 2008 a fost angajat la BRD.

In 2015, cand ocupa functia de director juridic in BRD, Salagean a fost propus de fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos pentru a deveni ministrul Justitiei.

Ciolos a renuntat insa la Selegean, pentru Raluca Pruna, chiar in timp ce acesta se afla in Parlament pentru a fi audiat de comisiile de specialitate, dupa ce presa a scris ca angajatul BRD era implicat in scandalurile din anii anteriori in care era angrenata banca, precum fraudele de zeci de milioane de euro cu credite neperformante si creditul acordat fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Selegean, alaturi de fostul sef al BRD, Patrick Gelin, si directorul de comunicare al bancii, Bianca Dordea, au fost audiati de Parlament, in 2009, de o comisie infiintata pentru anchetarea creditului acordat de BRD Elenei Udrea, in prezent aflata in inchisoare pentru fapte de coruptie.

Selegean si Bunescu au sesizat, in 2012, procurorii cu privire la fraudarea bancii BRD de catre un grup de firme conduse de fratii Crestin, caz in care au fost implicati, conform procurorilor, si angajati ai bancii, unii din conducerea BRD, precum fostul sef al bancii, Patrick Gelin, fostul director general adjunct, Sorin Popa, sau fostul director adjunct Lucian Cojocaru, acesta din urma fiind inculpat in acest caz aflat in prezent in faza de judecata.

In cadrul procesului au mai fost audiati, in calitate de martori, fostul director adjunct al BRD, Gabriela Gavrilescu, care a parasit recent banca, precum si Claudiu Cercel, in prezent director adjunct al BRD responsabil de pietele financiare.

Conform procurorilor, in perioada ianuarie 2008-decembrie 2011, in Romania a activat o grupare infractionala organizata, cu o structura piramidala, in care au fost implicate si persoane din conducerea BRD, care a cauzat bancii un prejudiciu de 81,7 milioane euro. (vezi aici detalii)

Cine este Mihai Selegean

S-a nascut in 23 iulie 1975 in Timisoara.

Este absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti, cu lucrarea de diploma “Limitele exercitarii dreptului de proprietate privata”. A obtinut masteratul cu lucrarea “Definirea pietei relevante in dreptul concurentei comerciale din perspectiva dreptului comunitar si a dreptului intern roman”.

Cariera profesionala:

- Directorul juridic al BRD din 2008

- Director Institutul National al Magistraturii (iunie 2004-martie 2008)

- Consilier juridic, Directia Elaborare Acte Normative, Studii si Documentare, Ministerul Justitiei (ianuarie-iunie 2004)

- Director adjunct, Institutul National al Magistraturii (iulie 2003-ianuarie 2004)

- Director de cabinet al ministrului justitiei (mai 2003-iulie 2003)

- Sef Serviciu Agent Guvernamental (aprilie 2000-mai 2001)

- Consilier juridic definitiv la Ministerul Justitiei, Directia Agent Guvernamental, Integrare Europeana si Drepturile Omului (2000-2003)

- Consilier juridic stagiar la Ministerul Justitiei, Directia Agent Guvernamental, Integrare Europeana si Drepturile Omului (1997-1999)

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraFlorin Bâlcan este noul director general al Provident Financial Romania

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) anunță numirea primului director general român la cârma diviziei sale din România. Din noua sa poziție, Florin Bâlcan, 42 de ani, va continua dezvoltarea strategică şi operaţională a Provident pe plan local şi detalii

Brokerul de asigurari Willis Towers Watson are un nou sef in Romania

Willis Towers Watson (NASDAQ:WLTW), lider mondial în domeniul consultanţei și al brokerajului, a numit-o recent pe Eleonora Geamănu în poziţia de CEO al Willis Towers Watson România - Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, anunta firma intr-un comunicat de presa, in care mai detalii

Mariana Gheorghe ramane la ING inca patru ani

Mariana Gheorghe, fosta sefa a OMV Petrom, va face parte inca patru ani din Consiliul de Supraveghere al grupului bancar olandez ING, unde a fost numita in mai 2015, pentru un mandat de patru ani. Mariana Gheorghe, 53 de ani, cu dubla cetatenie, romana si britanica, face parte din detalii

Daniela Iliescu preia conducerea Patria Bank

Patria Bank anunță schimbări la nivelul top managementului: Consiliul de Administrație al Băncii a decis în data de 7 martie 2019, ca Daniela Iliescu să ocupe poziția de Director General începând cu 1 aprilie 2019. Astfel, după mai bine de 10 ani de activitate detalii

Ultimele Comentarii