BANCI | Cariera

Mihai Selegean este noul director ajunct al BRD, in locul lui Petre Bunescu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-02-07 10:35

Mihai Selegean, noul director general adjunct al BRD

BRD anunta ca Petre Bunescu, 66 de ani, a renuntat la functia de director general adjunct, responsabil de finante si trezorerie, dupa o cariera de 28 de ani in cadrul bancii, inca de la infiintarea acesteia (Banca Romana pentru Dezvoltare), in 1990, inainte de a fi preluata de francezi.

El va fi inlocuit, din 1 martie, cu Mihai Tiberiu Selegean, 43 de ani, director juridic al BRD in ultimii 10 ani, cu conditia aprobarii BNR.

Salagean si-a inceput cariera juridica in cadrul Ministerului Justitiei, in 1997, pentru ca sase ani mai tarziu, in 2003, sa devina directorul de cabinet al fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, in guvernul PSD condus de Adrian Nastase.

In perioada 2004-2008 a fost directorul Institutului National al Magistraturii iar din 2008 a fost angajat la BRD.

In 2015, cand ocupa functia de director juridic in BRD, Salagean a fost propus de fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos pentru a deveni ministrul Justitiei.

Ciolos a renuntat insa la Selegean, pentru Raluca Pruna, chiar in timp ce acesta se afla in Parlament pentru a fi audiat de comisiile de specialitate, dupa ce presa a scris ca angajatul BRD era implicat in scandalurile din anii anteriori in care era angrenata banca, precum fraudele de zeci de milioane de euro cu credite neperformante si creditul acordat fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Selegean, alaturi de fostul sef al BRD, Patrick Gelin, si directorul de comunicare al bancii, Bianca Dordea, au fost audiati de Parlament, in 2009, de o comisie infiintata pentru anchetarea creditului acordat de BRD Elenei Udrea, in prezent aflata in inchisoare pentru fapte de coruptie.

Selegean si Bunescu au sesizat, in 2012, procurorii cu privire la fraudarea bancii BRD de catre un grup de firme conduse de fratii Crestin, caz in care au fost implicati, conform procurorilor, si angajati ai bancii, unii din conducerea BRD, precum fostul sef al bancii, Patrick Gelin, fostul director general adjunct, Sorin Popa, sau fostul director adjunct Lucian Cojocaru, acesta din urma fiind inculpat in acest caz aflat in prezent in faza de judecata.

In cadrul procesului au mai fost audiati, in calitate de martori, fostul director adjunct al BRD, Gabriela Gavrilescu, care a parasit recent banca, precum si Claudiu Cercel, in prezent director adjunct al BRD responsabil de pietele financiare.

Conform procurorilor, in perioada ianuarie 2008-decembrie 2011, in Romania a activat o grupare infractionala organizata, cu o structura piramidala, in care au fost implicate si persoane din conducerea BRD, care a cauzat bancii un prejudiciu de 81,7 milioane euro. (vezi aici detalii)

Cine este Mihai Selegean

S-a nascut in 23 iulie 1975 in Timisoara.

Este absolvent al Facultatii de Drept din Bucuresti, cu lucrarea de diploma “Limitele exercitarii dreptului de proprietate privata”. A obtinut masteratul cu lucrarea “Definirea pietei relevante in dreptul concurentei comerciale din perspectiva dreptului comunitar si a dreptului intern roman”.

Cariera profesionala:

- Directorul juridic al BRD din 2008

- Director Institutul National al Magistraturii (iunie 2004-martie 2008)

- Consilier juridic, Directia Elaborare Acte Normative, Studii si Documentare, Ministerul Justitiei (ianuarie-iunie 2004)

- Director adjunct, Institutul National al Magistraturii (iulie 2003-ianuarie 2004)

- Director de cabinet al ministrului justitiei (mai 2003-iulie 2003)

- Sef Serviciu Agent Guvernamental (aprilie 2000-mai 2001)

- Consilier juridic definitiv la Ministerul Justitiei, Directia Agent Guvernamental, Integrare Europeana si Drepturile Omului (2000-2003)

- Consilier juridic stagiar la Ministerul Justitiei, Directia Agent Guvernamental, Integrare Europeana si Drepturile Omului (1997-1999)

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraBanca Transilvania face 70 de noi angajari lunar

Banca Transilvania a avut acelaşi ritm de angajări în martie – mai a.c. ca în perioada similară a anului trecut, cu aproape 70 de joburi noi/lună, în întreaga ţară, anunta banca, intr-un comunicat, in care adauga: Continuarea recrutărilor la BT a fost detalii

Sefa resurselor umane din BRD, Adela Jansen, a demisionat dupa ce banca a descoperit ca dadea mita angajatilor CNAS

Adela Jansen, directorul de resurse umane al BRD Groupe Societe Generale, si-a dat demisia dupa ce banca a descoperit ca aceasta dadea mita functionarilor statului de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Jansen si subordonatii sai de la resurse umane dadeau angajatilor CNAS detalii

Simona Halep si BT ureaza romanilor din strainatate: La multi ani! Tanti auguri a tutti i romeni! ¡Feliz día nacional para todos los rumanos, Happy National Day, Romania! (video)

De 1 Decembrie – şi nu numai – avem un mesaj despre români, România şi Banca Transilvania, anunta banca: Dăm startul unei noi campanii cu Simona Halep, un model şi întotdeauna un prilej de mândrie şi ambiție pentru noi, pentru toți detalii

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din Romania (ACJSFB) are o noua conducere

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB), fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi detalii

Ultimele Comentarii