BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-01-13 19:54

Este o intrebare pe care o primim frecvent, la care raspundem printr-o analiza a dobanzilor pentru depozitele la termen si a costurilor cu comisioanele din oferta celor mai mari sase banci romanesti: Banca Transilvania (BT), BCR, BRD, CEC Bank, Raiffeisen si Unicredit.

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei, precum si cele mai mici comisioane, la gasim la BT si CEC Bank, doua banci cu traditie in atragerea economiilor populatiei, pe care le rasplatesc mult mai bine in comparatie cu alte banci.

CEC Bank si-a diversificat, zilele trecute, oferta de produse de economisire, prin lansarea unui depozit in lei la termen de 12 luni, cu depuneri ulterioare, ceea ce inseamna ca, spre deosebire de un depozit la termen clasic, la care nu mai poti sa umbli inainte de termen, in noul tip de depozit poti oricand sa mai depui sume suplimentare, pentru a beneficia de o dobanda mai mare.

Dobanda pentru noul depozit al CEC Bank este de 2%, fixa pe toata perioada de 12 luni, iar daca depozitul se constituie online, prin internet si mobile banking, sau prin telefon (Tele CEC), dobanda creste la 2,25%.

Dobanda la acest nou depozit este cu o jumatate de punct mai mica decat cea pentru depozitul clasic la termen de 12 luni, de 2,5%.

Dobanzile celor doua depozite ale CEC Bank sunt cele mai mari in comparatie cu restul bancilor, cu exceptia BT, care are o dobanda tot de 2,5% pentru depozitul la termen de 12 luni.

Fara comision la retragerea depozitului de la ghiseu, la termen, sau oricand de la bancomat

Un avantaj important al CEC Bank este ca banca nu percepe comision pentru retragerea banilor la ghisee, la expirarea termenului depozitului, o facilitate pe care o mai gasim doar la Unicredit, insa in anumite conditii: doar in cazul depozitelor la termen constituite pe o perioada de minim 6 luni si doar dupa prima prelungire automata a depozitului.

La restul bancilor, comisionul pentru retragerea banilor din depozite la ghisee variaza intre 0,5% si 1% din suma retrasa, adica intre 5 si 10 lei, in cazul retragerii sumei de 1.000 de lei.

Pentru CEC Bank, care are o clientela specifica, fiind cea mai veche banca romaneasca, prezenta in cele mai multe locuri din tara, in special in orase mici si sate, lipsa comisionului pentru retragerea banilor la ghiseu este o facilitatea esentiala.

Insa clientii CEC Bank, la fel ca cei ai BT si BCR, pot retrage gratuit banii si de la bancomatele proprii, cu ajutorul cardurilor. Si nu doar la termen, ci oricand. Dar, atentie! Daca retrageti banii din depozit inainte de termen, nu mai primiti dobanda!

Celelalte trei banci (BRD, Raiffeisen si Unicredit) isi taxeaza clientii cu un comision de 0,2% din suma retrasa de la ATM-urile proprii, adica 2 lei pentru 1.000 de lei retrasi.

Luand in considerare aceste elemente, putem concluziona ca CEC Bank este cea mai avantajoasa banca pentru a face economii, pentru propriii clienti, dat fiind ca are cea mai mare dobanda pentru un depozit la 12 luni, precum si 0 comisioane la retragerile de numerar, atat de la ghisee, cat si de la bancomat.

Cei care vin la CEC Bank doar pentru a-si face un depozit, nu si pentru a utiliza alte servicii, precum un card sau plati, trebuie sa tina cont ca vor trebui sa achite un comision lunar pentru administrarea unui cont curent, fara de care nu se poate face depozitul, in valoare de 4,5 lei, comision apropiat de cel perceput de alte banci: 4,2 lei la BRD si 5 lei la Raiffeisen si Unicredit. Doar la BT si BCR acest comision este 0.

Daca raportam costul acestui comision de administrare a contului la dobanda platita de banca pentru un depozit, valoarea acesteia nu va acoperi comisionul lunar. Insa o astfel de raportare, dupa cum am mentionat, este relevanta doar pentru clientii interesati numai de un depozit bancar, fara a utiliza alte servicii bancare esentiale, asigurate prin intermediul unui cont curent, precum folosirea unui card sau serviciile de internet/mobile banking.

Cum majoritatea clientilor unei banci utilizeaza mai multe servicii, nu doar un depozit bancar, se poate spune ca nu este relevant calculul castigului unui depozit raportat la comisionul de administrare a contului, dat fiind ca acest comision acopera si alte servicii bancare.

Daca luam insa in considerare si acest comision, atunci BT este cea mai avantajoasa banca pentru un depozit, dat fiind ca dobanda este la nivelul CEC Bank si are in plus avantajul comisionului 0 pentru administrarea contului curent.

Este interesant de observat ca nivelul dobanzilor la depozite oferite de CEC Bank si BT este mult mai ridicat comparativ cu restul bancilor mari, unde dobanzile la economiile la termen de 12 luni variaza intre 0,95% la BRD, 1,05% la BCR, 1,25% la Raiffeisen si 1,80% la Unicredit.

CEC Bank lanseaza Depozitul cu depuneri ulterioare (comunicat de presa)

CEC Bank lanseaza un nou produs de economisire dedicat clientilor persoane fizice - Depozitul cu depuneri ulterioare, in lei, pe termen de 12 luni. Dobanda anuala bonificata la data lansarii este de 2% p.a. pentru depozitele constituite la ghiseele bancii, iar in cazul celor constituite prin intermediul canalelor alternative se acorda un bonus de dobanda de 0,25% p.a.

Valoarea depozitului la constituire este de minimum 500 lei, iar pe toata perioada de constituire a depozitului sunt permise depuneri ulterioare de minimum 500 lei. La scadenta, depozitul se poate prelungi automat pe o perioada egala cu cea prevazuta in contract pana la lichidarea acestuia, in conditiile de dobanda din ziua prelungirii, fiind mentinuta si facilitatea oferita de banca de a nu se percepe comision de retragere numerar in ziua de scadenta a depozitului. Sumele sunt garantate, conform legii, de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

"Prin lansarea Depozitului cu depuneri ulterioare, CEC Bank vine in intampinarea clientilor persoane fizice cu un produs de economisire flexibil, care beneficiaza totodata de o dobanda competitiva. Avem in vedere atat fidelizarea clientilor existenti, cat si atragerea de noi clienti, cu solutii potrivite pentru gestionarea optima a disponibilitatilor banesti", a declarat domnul Laurentiu Mitrache, Director general - Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank.

Depozitul poate fi constituit atat la ghiseele bancii, prin intermediul celor peste 1.000 de unitati teritoriale, din care aproximativ 500 sunt amplasate in mediul rural, cat si prin solutiile digitale: CEC Bank Mobile Banking, Internet Banking CEConline sau Phone Banking TeleCEC.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul de internet www.cec.ro

 

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiLitigiile dintre banci si consumatori rezolvate amiabil prin CSALB s-au dublat fata de anul trecut

Negocierile dintre consumatori și bănci derulate în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) au decurs anul acesta mult mai rapid, iar numărul dosarelor finalizate cu împăcarea părților a crescut cu peste 80% față de prima detalii

Liviu Fenoghen, CSALB: “In cererea de negociere cu banca, un consumator poate invoca si motive de bucurie, nu doar probleme”

“Nașterea unui copil în familie poate fi un argument invocat în cererea de negociere cu banca, deoarece aduce o creștere a cheltuielilor”, explică în interviu Liviu Fenoghen, directorul CSALB. Liviu Fenoghen conduce Centrul de Soluționare detalii

"In negocierea cu banca, pragmatismul trebuie sa fie prima regula: decat nimic, mai bine putin", ne recomanda conciliatorii CSALB

Conciliatorii transmit sfaturi consumatorilor și recomandări către bănci, pentru o derulare mai eficientă a negocierilor în cadrul CSALB. Personaje cheie în aceste negocieri, conciliatorii intermediază găsirea unei soluții amiabile, iar la final propun o detalii

Creditele noi in lei acordate de banci populatiei bat un nou record

Valoarea creditelor noi in lei acordate de banci populatiei a inregistrat un nou record instoric in luna mai, in timp ce finantarile pentru firme sunt in scadere, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, volumul de credite noi in lei pentru gospodariile detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna dimineața

  Buna dimineața. Am o poprire pe salariu la Raiffaisen BANK de către un executor judecătoresc ... detalii

 • Eroare BTPAY

  Cum a spus si alexandru mai sus , asa am facut si eu aveam ora la telefon cu 4-5 min in fata, ... detalii

 • Revolut

  Revolut a introdus ... detalii

 • Mda

  Numai că BCR te pune sa semnezi pe același formular cum că ești de acord cu condițiile lor de ... detalii

 • reclamatie

  de citeva sapt ing imi cere resetarea parolei pe care apoi n-o accepta Astfel am ajuns la resetari ... detalii