BANCI | Cariera

Artizanul extinderii Erste Bank in Estul Europei, carismaticul Andreas Treichl, se retrage dupa ce a condus banca 21 de ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-09-14 17:54

Carismaticul Andreas Treichl, 66 de ani, se retrage de la conducerea Erste Bank dupa 21 de ani, perioada in care a dirijat expansiunea fostei banci austriece de economii in Europa de Est si transformarea acesteia intr-unul dintre cele mai puternice grupuri regionale, prezent inclusiv in Romania, cu BCR.

Banca nu a mentionat motivul retragerii lui Treichl, precizand doar ca el va ramane ulterior in conducerea fundatiei bancii.

Treichl va fi inlocuit, din 2020, cu Bernhard Spalt, 50 de ani, care lucreaza de 27 de ani in Erste Bank, el fiind seful riscului in cadrul grupului si in cadrul mai multor subsidiare, inclusiv la BCR, in 2017. In prezent este seful riscului la Erste Bank Austria.

Spalt, un jurist, are un profil mai degraba retras, contrastant cu cel al lui Treichl, care a fost liderul de necontestat al bancii austriece chiar si in perioada de dupa criza din 2008, care a afectat serios Erste Bank, fiind nevoita sa apeleze la ajutorul statului austriac.

Treichl a trebuit sa faca fata si problemelor cu care s-au confruntat subsidiarele din Estul Europei cumparate de Erste in anii de boom economic dinaintea crizei, prin care si BCR, care a trebuit sa recunoasca pierderi importante din cauza crizei economice, astfel ca a avut nevoie de sprijinul bancii-mama din Austria.

Seful Erste Bank a reusit insa sa-si scoata firma din toate aceste probleme, fara pierderi insemnate, Erste Bank fiind in continuare unul dintre cele mai mari grupuri din zona, reusind in prezent sa obtina profituri importante, care acopera pierderile din anii anteriori.

Pentru Erste Bank, era expansiunii pare sa se fi incheiat, iar preluarea conducerii de catre Spalt poate fi un semnal ca strategia grupului va fi de consolidare a pozitiei pe care o ocupa in prezent, cel putin in privinta riscurilor si finantelor.

Insa Erste Bank mai are in fata o provocare poate chiar mai importanta decat viitoarele riscuri specifice bancilor: era digitala si asaltul noilor tehnologii.

Erste Bank si subsidiarele sale, inclusiv BCR, va fi nevoita sa faca fata concurentei venite atat din partea altor banci in privinta serviciilor digitale, cat si din partea noilor firme fintech specializate pe anumite segmente, precum transferuri sau credite online.

Taguri: BCR  Erste Group  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraFlorin Bâlcan este noul director general al Provident Financial Romania

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) anunță numirea primului director general român la cârma diviziei sale din România. Din noua sa poziție, Florin Bâlcan, 42 de ani, va continua dezvoltarea strategică şi operaţională a Provident pe plan local şi detalii

Brokerul de asigurari Willis Towers Watson are un nou sef in Romania

Willis Towers Watson (NASDAQ:WLTW), lider mondial în domeniul consultanţei și al brokerajului, a numit-o recent pe Eleonora Geamănu în poziţia de CEO al Willis Towers Watson România - Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, anunta firma intr-un comunicat de presa, in care mai detalii

Mariana Gheorghe ramane la ING inca patru ani

Mariana Gheorghe, fosta sefa a OMV Petrom, va face parte inca patru ani din Consiliul de Supraveghere al grupului bancar olandez ING, unde a fost numita in mai 2015, pentru un mandat de patru ani. Mariana Gheorghe, 53 de ani, cu dubla cetatenie, romana si britanica, face parte din detalii

Daniela Iliescu preia conducerea Patria Bank

Patria Bank anunță schimbări la nivelul top managementului: Consiliul de Administrație al Băncii a decis în data de 7 martie 2019, ca Daniela Iliescu să ocupe poziția de Director General începând cu 1 aprilie 2019. Astfel, după mai bine de 10 ani de activitate detalii

Ultimele Comentarii