BANCI | Cariera

Artizanul extinderii Erste Bank in Estul Europei, carismaticul Andreas Treichl, se retrage dupa ce a condus banca 21 de ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-09-14 17:54

Carismaticul Andreas Treichl, 66 de ani, se retrage de la conducerea Erste Bank dupa 21 de ani, perioada in care a dirijat expansiunea fostei banci austriece de economii in Europa de Est si transformarea acesteia intr-unul dintre cele mai puternice grupuri regionale, prezent inclusiv in Romania, cu BCR.

Banca nu a mentionat motivul retragerii lui Treichl, precizand doar ca el va ramane ulterior in conducerea fundatiei bancii.

Treichl va fi inlocuit, din 2020, cu Bernhard Spalt, 50 de ani, care lucreaza de 27 de ani in Erste Bank, el fiind seful riscului in cadrul grupului si in cadrul mai multor subsidiare, inclusiv la BCR, in 2017. In prezent este seful riscului la Erste Bank Austria.

Spalt, un jurist, are un profil mai degraba retras, contrastant cu cel al lui Treichl, care a fost liderul de necontestat al bancii austriece chiar si in perioada de dupa criza din 2008, care a afectat serios Erste Bank, fiind nevoita sa apeleze la ajutorul statului austriac.

Treichl a trebuit sa faca fata si problemelor cu care s-au confruntat subsidiarele din Estul Europei cumparate de Erste in anii de boom economic dinaintea crizei, prin care si BCR, care a trebuit sa recunoasca pierderi importante din cauza crizei economice, astfel ca a avut nevoie de sprijinul bancii-mama din Austria.

Seful Erste Bank a reusit insa sa-si scoata firma din toate aceste probleme, fara pierderi insemnate, Erste Bank fiind in continuare unul dintre cele mai mari grupuri din zona, reusind in prezent sa obtina profituri importante, care acopera pierderile din anii anteriori.

Pentru Erste Bank, era expansiunii pare sa se fi incheiat, iar preluarea conducerii de catre Spalt poate fi un semnal ca strategia grupului va fi de consolidare a pozitiei pe care o ocupa in prezent, cel putin in privinta riscurilor si finantelor.

Insa Erste Bank mai are in fata o provocare poate chiar mai importanta decat viitoarele riscuri specifice bancilor: era digitala si asaltul noilor tehnologii.

Erste Bank si subsidiarele sale, inclusiv BCR, va fi nevoita sa faca fata concurentei venite atat din partea altor banci in privinta serviciilor digitale, cat si din partea noilor firme fintech specializate pe anumite segmente, precum transferuri sau credite online.

Taguri: TBI Credit IFN  Erste Group  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraSimona Halep si BT ureaza romanilor din strainatate: La multi ani! Tanti auguri a tutti i romeni! ¡Feliz día nacional para todos los rumanos, Happy National Day, Romania! (video)

De 1 Decembrie – şi nu numai – avem un mesaj despre români, România şi Banca Transilvania, anunta banca: Dăm startul unei noi campanii cu Simona Halep, un model şi întotdeauna un prilej de mândrie şi ambiție pentru noi, pentru toți detalii

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din Romania (ACJSFB) are o noua conducere

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB), fondată în 2004 în scopul creării şi consolidării cadrului general necesar promovării şi susţinerii intereselor profesionale ale juriştilor din sistemul financiar-bancar şi detalii

Bogdan Neacsu, noul director general al CEC Bank: avem planuri ambitioase

CEC Bank anunta intr-un comunicat ca in urma finalizarii procesului de nominalizare de catre Adunarea Generala a Actionarilor CEC BANK S.A. si a aprobarii de catre Banca Nationala a Romaniei, proces demarat in luna iulie a anului curent, componenta echipei de conducere a Bancii este detalii

Adrian Nastase preia conducerea Asseco Romania

Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) l-a desemnat pe Adrian Năstase drept noul Country Leader al companiei în România, anunta compania intr-un comunicat, in care adauga: Adrian Năstase lucrează în cadrul companiei din anul 2006, cea mai recentă calitate detalii

Ultimele Comentarii