Mass-media financiara | Opinie

Un caine musca un om in fiecare zi, in presa financiara

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-07-14 14:58

Presa financiara, de exemplu in Profit sau Ziarul Financiar, publica in fiecare zi nestiri. Cei care au citit un manual de jurnalism stiu ca o stire este atunci cand un om musca un caine, nu cand un caine musca un om, un fapt banal.

Nestirile financiare sunt cele publicate zilnic de publicatiile amintite mai sus, dar si de altele, despre cursul valutar sau dobanzile interbancare (ROBOR).

De exemplu, ROBOR la 6 luni a crescut astazi de la 3,46% la 3,47%, asadar nesemnificativ, cu doar 0,01 puncte. Cu toate acestea, pentru Profit.ro reprezinta o stire.

De ce oare o publicatie isi iroseste resursele pentru a publica nestiri?

Cel mai probabil raspuns este populismul, adica incercarea cu orice pret de a face cat mai mult trafic, in contextul in care ROBOR-ul a trecut recent printr-o crestere insemnata si este urmarit cu ingrijorare de detinatorii de credite.

A doua explicatie poate avea legatura cu superficialitatea jurnalismului economic. Stirile, pana la urma, sunt creatiile unor autori, jurnalisti, care pot fi suspectati de lipsa creativitatii sau interesului in a produce stiri cu o valoare adaugata mai mare, care implicit ar putea atrage mai multi cititori si ar putea contribui mai mult la cultura financiara a publicului.

Sfatul nostru este ca publicatiile financiare sa-si canalizeze mai mult energiile asupra unor informatii utile, de educatie financiara, de analiza si investigatie, in detrimentul stirilor despre faptul ca ROBOR sau cursul au crescut sau au scazut cu 0,01 puncte sau 0,01 bani.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii