Dictionar BCE | Educatie financiara

Ce sunt reformele structurale?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-30 11:14

Reformele structurale sunt, în esență, măsuri care modifică textura unei economii, respectiv cadrul instituțional și de reglementare în care companiile și cetățenii își desfășoară activitățile. Acestea sunt menite să asigure soliditatea economiei și capacitatea sporită a acesteia de a-și realiza potențialul de creștere într-un mod echilibrat.

Cum se fac reformele structurale?

Reformele structurale acționează pe partea de ofertă a economiei. Prin eliminarea obstacolelor din calea unei producții eficiente – și echitabile – de bunuri și servicii, acestea ar trebui să contribuie la creșterea productivității, a investițiilor și a ocupării forței de muncă.

Acest lucru poate fi realizat în moduri multiple. De exemplu, mediul de afaceri în ansamblu poate fi îmbunătățit prin intermediul unor reglementări care să sprijine flexibilizarea piețelor forței de muncă, simplificarea sistemului fiscal sau reducerea birocrației, permițând companiilor să își desfășoare cu mai multă ușurință activitățile comerciale și să facă planuri de viitor.

Gospodăriile populației pot beneficia, la rândul lor, de produse mai ieftine (și mai bune), ceea ce presupune, de asemenea, mai mulți bani care să poată fi cheltuiți pentru alte produse.

În plus, reformele pot viza sectoare specifice, de exemplu reformele care promovează inovarea în domenii-cheie. Un aspect important însă îl reprezintă natura echilibrată a creșterii. Aceasta înseamnă că factori precum echitatea și incluziunea socială sunt, de asemenea, luați în considerare.

Într-adevăr, reformele care îmbunătățesc accesul la educație sau reduc evaziunea fiscală și corupția vor contribui la sprijinirea creșterii economice, promovând în același timp echitatea socială.

De ce este acest aspect important pentru BCE si BNR?

BCE, alături de băncile centrale naționale ale țărilor din zona euro, este responsabilă de politica monetară unică: mandatul nostru este menținerea stabilității prețurilor, mai exact menținerea ratelor inflației la niveluri inferioare, dar apropiate de 2% pe termen mediu.

Însă politica monetară nu operează într-un vid. Alte politici economice contribuie la evoluțiile economice care conturează politica monetară în prezent.

Pe termen lung, beneficiile pe care politica monetară le poate oferi vor depinde și de alte politici economice (inclusiv de cele care implică reforme structurale), mai ales atunci când este vorba despre asigurarea unei creșteri echilibrate.

Reformele structurale sunt, prin urmare, importante pentru creșterea economică a Europei în viitor și pentru consolidarea Uniunii Economice și Monetare. Aceste aspecte explică motivul pentru care BCE este interesată de acest subiect și efectuează studii pe această temă.

Sursa: BCE

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand poate banca sa-mi blocheze contul?

Este bine de stiut ca bancile pot sa blocheze conturile clientilor, in anumite conditii, conform prevederilor din contractul standard. Iata, de exemplu, situatiile in care poate fi blocat un cont ING Bank, conform prevederilor din Conditiile generale de detalii

Cum ti se pot fura parolele contului bancar printr-o investitie in criptomonede

"Cea mai mare teapa sub forma de investitii pe genoxinvest....am pierdut 250e iar dupa aceea sub pretextul ca imi inapoiaza suma incercau prin anydesk sa vada parolele contului bancar. Apoi dupa ce am dat un cont gol (nou) la alta banca au incercat sa-mi faca cerere de credit online .DECI detalii

Pot sa aman ratele la credit, daca am ramas fara servici?

"Momentan am rămas fără serviciu și vreau să amân pentru patru luni ratele la OTP Bank vă rog din suflet", ne scrie un cititor. RASPUNS  Banca la care aveti creditul va poate aproba o cerere de amanare a platii ratelor la credit pe o detalii

Clientii OTP Bank, vizati de o tentativa de frauda online

Clientii OTP Bank sunt vizati de o tentativa de frauda online prin e-mailuri in care li se cere sa acceseze un link, cu scopul de a li se fura datele cardului si ale contului. Iata mesajul prin e-mail trimis de hoti: "Draga Client, Am observat o utilizare detalii

 



 

Ultimele Comentarii