BANCI | Cariera

ING Bank isi schimba directorii de risc si financiar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-18 10:39

Thomas Bernert este noul director de risc al ING

ING Bank anunta ca directorul sau de risc, Ronald Oort, va fi inlocuit, dupa patru ani, cu Thomas Bernet, co-director in trezoreria grupului onlandez, in timp ce directorul financiar Steven Foos paraseste dupa 3 ani banca din Romania pentru a conduce divizia de IMM-uri din ING Germania, pornind de la noul achiziționat Fintech "Lendico”.

Comunicatul ING:

După 4 ani de succes în ING Bank România, Ronald Oort este desemnat Chief Risk Officer (CRO) în ING Spania, unde își va începe activitatea din 1 august 2018. Ronald va fi succedat de Thomas Bernert, în prezent Co-Director al Trezoreriei de Grup. De asemenea, Serge Offers va fi numit în rolul de Director Financiar (CFO) al ING Bank România, începând cu data de 1 iulie 2018, preluând funcția de la Sven Foos.

În cei patru ani petrecuți în ING România, Ronald Oort a fost responsabil pentru toate funcțiile de risc din cadrul băncii (riscul de credit pe segmentul de Retail Banking și Wholesale Banking, Risc de Piață și Non-Financiar) și a fost membru al comitetului executiv.

Pe parcursul mandatului său a implementat schimbări în organizația de risc pentru a eficientiza activitatea departamentului și pentru a putea sprijini o creștere puternică și durabilă a ING România.

Comunicarea și colaborarea deschisă între departamentele de Risc, Financiar, liniile de business și partenerii de afaceri au fost cheia succesului în ultimii ani.
Noul CRO, Thomas Bernert și-a început cariera în Germania, unde s-a alăturat echipei ING în 2002.

A deținut roluri tot mai importante în departamentele de Financiar, Risc și Trezorerie în Europa și America de Nord.

În 2016, a devenit Directorul Managementului de Capital in Grupul ING, care a fuzionat cu rolul de Director al Trezoreriei, în 2017. Thomas Bernert își va prelua funcția în România pe 1 august 2018.

Serge Offers va fi numit Director Financiar (CFO) al ING Bank Romania
Serge Offers va fi numit Director Financiar (CFO) al ING Bank Romania

Noul CFO, Serge Offers are o experiență de 12 ani în ING și o expertiză solidă în domeniul finanțelor și reglementărilor. El și-a început cariera în ING în 2006 ca Finance Trainee în Olanda. În 2008, s-a alăturat echipei Group Finance Bank și, începând cu 2014, a fost numit de Head of Regulatory Reporting ING Group.

Începând cu 1 iulie 2018, Serge Offers îl succede pe Sven Foos, care a preluat misiunea de a construi divizia de IMM-uri în ING Germania, pornind de la noul achiziționat Fintech "Lendico”.

Sven Foos a fost desemnat în 2017 de către revista Capital drept cel mai bun CFO din România, ca urmare a celor 3 ani de activitate în cadrul băncii, timp în care a raportat ani consecutivi de creștere organică a rezultatelor financiare.

„Acești ultimi ani au marcat o creștere puternică pe toate liniile de business pentru ING România, ceea ce a împins compania să eficientizeze procesele și să crească productivitatea, având totodată și un impact asupra funcțiilor financiare. Provocarea echipei financiare și totodată una dintre cele mai mari realizări ale acestor ani a fost simplificarea funcțiilor financiare, dar în același timp alinierea la dinamica cerințelor de reglementare”, Sven Foos privind retrospectiv mandatul lui în România.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: CarieraFlorin Bâlcan este noul director general al Provident Financial Romania

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) anunță numirea primului director general român la cârma diviziei sale din România. Din noua sa poziție, Florin Bâlcan, 42 de ani, va continua dezvoltarea strategică şi operaţională a Provident pe plan local şi detalii

Brokerul de asigurari Willis Towers Watson are un nou sef in Romania

Willis Towers Watson (NASDAQ:WLTW), lider mondial în domeniul consultanţei și al brokerajului, a numit-o recent pe Eleonora Geamănu în poziţia de CEO al Willis Towers Watson România - Broker de Asigurare-Reasigurare SRL, anunta firma intr-un comunicat de presa, in care mai detalii

Mariana Gheorghe ramane la ING inca patru ani

Mariana Gheorghe, fosta sefa a OMV Petrom, va face parte inca patru ani din Consiliul de Supraveghere al grupului bancar olandez ING, unde a fost numita in mai 2015, pentru un mandat de patru ani. Mariana Gheorghe, 53 de ani, cu dubla cetatenie, romana si britanica, face parte din detalii

Daniela Iliescu preia conducerea Patria Bank

Patria Bank anunță schimbări la nivelul top managementului: Consiliul de Administrație al Băncii a decis în data de 7 martie 2019, ca Daniela Iliescu să ocupe poziția de Director General începând cu 1 aprilie 2019. Astfel, după mai bine de 10 ani de activitate detalii

Ultimele Comentarii