BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-04 20:41

Alior Bank si CEC Bank sunt bancile cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent standard, cu card si aplicatiile de internet/mobile banking, la polul opus fiind BRD si Unicredit, care au cele mai mari costuri, conform unei statistici realizate de Bancherul.ro.

Statistica a luat in calcul un numar de 15 din cele mai importante comisioane bancare ale celor 21 de banci din Romania care ofera servicii financiare pentru persoane fizice, si anume:

- administrarea lunara a unui cont curent
- emiterea unui card de debit
- administrare lunara a cardului de debit
- interogarea soldului la bancomatul (ATM) propriu
- interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania
- interogarea soldului la bancomatele altor banci din strainatate
- retragere numerar la bancomatul propriu
- retragere numerar la bancomatele altor banci din Romania
- retragere numerar la bancomatele altor banci din Uniunea Europeana (UE)
- administrare lunara internet banking
- administrare lunara mobile banking
- incasari intrabancare (intre conturile aceleiasi banci)
- incasari interbancare (intre conturile a doua banci diferite)
- plati intrabancare online
- plati interbancare online

Costul mediu al acestor comisioane este de 41,8 lei.

In top 3 al celor mai ieftine banci se afla, in ordine: Alior Bank, cu 13 lei, CEC Bank, cu 18,5 lei si Patria Bank, cu 26,5 lei.

CEC Bank a devenit cea mai ieftina banca dintre institutiile mari de credit, dupa ce la inceputul lunii aprilie dupa ce a decis sa elimine comisioanele de retragere a banilor de pe card la orice bancomat din Romania si din Uniunea Europeana, precum si comisioanele pentru verificarea sumelor existente in contul de card (interogarea soldului).

CEC Bank este astfel cea mai ieftina banca din Romania pentru utilizarea unui card de debit.

Costul unui card de debit CEC Bank este de 8 lei, de patru ori mai mic decat un card ING (31 lei) sau Banca Transilvania (33,5 lei), de peste 6 ori mai scazut decat un card BCR si de 10 ori mai redus fata de un card BRD sau Raiffeisen, conform unei analize comparative a unui numar de 11 comisioane standard pentru cardurile de debit emise de toate cele 21 de banci din Romania care au in oferta astfel de carduri. (vezi aici detalii)

In top 3 al celor mai scumpe banci se afla BRD, cu 69,7 lei, Unicredit, cu 63,3 lei si Idea Bank, cu 60,5 lei. Este vorba, asadar, de costuri cu pana la de cinci ori mai ridicate decat ale celor mai ieftine banci.

Concret, comisioanele BRD (69,7 lei) sunt de aproape sapte ori mai mari decat ale CEC Bank (18,5 lei).

Atentie la ofertele cu 0 comisioane!

Trebuie precizat ca acest clasament a luat in calcul comisioanele standard ale bancilor, nu cele din oferte sau cele valabile in cadrul pachetelor de produse si servicii.

Asta pentru ca tarifele din cadrul ofertelor sau pachetelor speciale sunt valabile doar in anumite conditii, precum incasarea salariului sau altor venituri recurente, precum si efectuarea unor operatiuni, precum platile online.

De exemplu, oferta ING pentru retrageri gratuite de la orice bancomat este valabila doar pentru cei care incaseaza lunar in cont minim 700 de lei si, in plus, efectueaza o plata cu cardul prin aplicatia de internet/mobile banking.

Comparativ, cu cardurile CEC Bank se pot retrage de asemenea bani de la orice bancomat fara comision, dar fara nicio conditie, indeferent de cati bani incasezi pe card si chiar daca nu faci plati online.

Comentarii

ionut
articol
Multumesc pentru informatii,mi-au fost de ajutor. Observ ca sunt comisoane destul de mari, eu am cont la o banca din Italia si nu platesc nici un fel de comision. Adica 0 la tot,retrageri in afara tarii, plati,administrare in afara de faptul ca nu m-a costat nimic sa il fac, dar din pacate trebuie sa imi deschid si aici un cont si este destul de dificil de ales.

Florin
bine cunctat
In Romania este japca pe fata la buzunarul cetateanului. In Italia 0 comision, in Franta se roaga aia de tine sa iei credit cu 0,8 - 1,7 %. Romania o tara de hoti si mafioti. BRD-ul foarte flecmatici oamenii de acolo, imi e o scarba de toti. Am avut card la Raiffeisen, BRD, Alpha, ING, dar nesimtiti ca la BRD (3 conturi in ani diferiti la sucursale diferite) si tot de nesimtiti dau. Merg sa retrag banii din bancomat si nu functioneaza bancomatul. Ma duc la ghiseu si aia + ala sar cu gura la o coada de 7 persoane ca nu e vina bancii si ca o sa se perceapa comision de retragere de la ghiseu. La care le zic "nu va mai satura banii" si lumea rade. Ii spun doamnei ca traim in Romania si nimeni nu isi asuma vina dar mana la intims dupa bani sunt primii, ii explic ca nu stau in comisionul lor, trebuia sa platesc cash un client ce astepta afara langa banca. Am avut card din SUA si unde ma rupeau astia grav rau de tot in Romania dar in alte tari nimic , firar mama lor de fomisti. Concluzia e ca la 2 - 3 ani cand vezi ca se mai schimba piata in bine mutate la alte banci. Ca banciile din Romania actioneaza bazandu-se pe prezent cu trecut si viitor. Urmatorul cont/card il deschid de maine si acela va fi Cec Bank, sa vad ce ii poate poelea si pe astia.

Andrei
CEC BANK
CEC BANK are comision lunar 7 lei, mentenanta card (cont), internet bank, etc. Plus 0,79 % din suma extrasa la ghiseu. Extragere bani atm cec bank comision 0 Extragere bani atm alta banca comision 0 (pe teritoriul tarii) Interogare sold atm nu ai dc sa faci pentru ca vezi pe aplicatie. Am specificat cont persoana fizica liber profesionist, fara mutare de salariu, pentru a vedea cel mai mic pachet. Au insistat ca nu platesc mi mult de 7 lei pe luna plus 0,78@ din suma extrasa la ghiseu. PS: Nu mi-au inspirat incredere babele de acolo, parca eram la taxe si impozite, nu prea aveau habar ce vorbeau si cautau prin multe foi si aplicatii sa imi dea o amarata de informatie. Am rugat doamnele daca au un pliant cu comisioane si pachete, si toate au sarit cu gura ca nu au, ca pot doar sa imi arate pe monitor sau in portofoliile lor. Am ramas putin circumspect la faza asta si am plecat multumind frumos.

Finel
Manipulare
Pe bune ? Libra Bank nu are comisioane mici ? Verificați și vedeți...intenționat ați omis-o???

Ionescu
Comisioane
Acest articol ofera informatii false si omite intentionat bancile care au comisioane mai mici. La ING emiterea cardurilor este 0 lei si totul este 0 daca se incaseaza sume de 700 lei pe luna si se face o plata cu cardul. Retragerile sunt tot 0. Publicitate ieftina si inselatoare!Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

Executarile silite pot fi negociate cu banca in cadrul CSALB

Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) anunta ca exista banci care accepta o intelegere amiabila si cu clientii ajunsi in faza de executare silita, din cauza neplatii ratelor la credite. Bancile pot conveni cu clientii angajamente de plată, detalii

Raiffeisen Bank, amendata de ANPC pentru ca nu a respectat un ordin de despagubire a clientilor cu dobanzi majorate la credite

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anuntat, intr-un comunicat, ca a amendat Raiffeisen Bank cu 100.000 de lei pentru ca "in timpul scurs de la termenul pronunțării sentinței definitive a instanței, respectiv 6.02.2020, de aproximativ 1 an și 7 luni – detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Scam Watch

  Pe baza experienței, cred că majoritatea escrocheriilor de întâlniri încep destul de ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii

 • Către BRD

  Bună ziua, sunt client la dumneavoastră de mai mulți ani,având un credit,dar acum am avut ... detalii