BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank devine cea mai ieftina banca din Romania pentru utilizarea unui card de debit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-04-03 22:26

CEC Bank devine cea mai ieftina banca din Romania pentru utilizarea unui card de debit, dupa ce a decis sa elimine, incepand din 2 aprilie, comisioanele de retragere a banilor de pe card la orice bancomat din Romania si din Uniunea Europeana, precum si comisioanele pentru verificarea sumelor existente in contul de card.

Anterior, CEC Bank avea un comision de de retragere numerar de pe carduri de 0,18% din suma retrasa la bancomatele popririi (1,8 lei pentru retragerea unei sume de 1.000 de lei), 0,5% plus 2,5 lei (7,5 lei pentru 1.000 de lei retrasi) la ATM-urile altor banci din Romania si 1% plus 11,25 lei (21,25 lei pentru 1.000 de lei retrasi) la bancomatele bancilor din Uniunea Europeana.

Comisioanele de interogare a soldului de pe card la propriile bancomate era de 0,3 lei pentru fiecare operatiunue, iar verificarea sumelor din contul de card la bancomatele altor banci romanesti era de 1,5 lei.

Utilizatorii cardurilor de debit emise de CEC Bank mai platesc acum doar un comision de administrare lunara a contului de card, de 2,5 lei, un comision pentru incasarea banilor pe card din conturile altor banci (interbancar) de 4 lei, precum si un comision de interogare a soldului de pe card la ATM-urile bancilor din strainatate, de 1,5 lei.

In total, costul unui card de debit CEC Bank este de 8 lei, de patru ori mai mic decat un card ING (31 lei) sau Banca Transilvania (33,5 lei), de peste 6 ori mai scazut decat un card BCR si de 10 ori mai redus fata de un card BRD sau Raiffeisen, conform unei analize comparative a unui numar de 11 comisioane standard pentru cardurile de debit emise de toate cele 21 de banci din Romania care au in oferta astfel de carduri.

Trebuie precizat ca analiza a fost realizata conform tarifelor standard pentru un card de debit, fara a lua in considerare diverse oferte sau pachete de cont, precum cele pentru incasarea veniturilor pe card, care pot avea comisioane diferite.

Se stie ca cel mai ridicat comision pentru utilizarea unui card este cel pentru retragerea banilor de la bancomate.

Pentru retragerile de la propriile bancomatele, existau si pana acum banci care nu-si taxau clientii: BT, Procredit, Libra si BCR.

In schimb, pentru retragerile de bani de la bancomatele altor banci, o singura banca mai avea comisione 0 – Alior Bank, o banca poloneza venita anul trecut in Romania, care emite carduri in magazinele Telekom si care nu are unitati bancare sau bancomate proprii.

Comisioanele pentru retragerile de numerar la bancomatele altor banci din Romania variaza de la 2 lei in cazul unui card emis de Patria Bank la 1% din suma retrasa, minim 15 lei, cu un card BCR.

Pentru retragerile de la bancomatele bancilor din strainatate, comisioanele pleaca de la 1% din suma retrasa, minim 5,5 lei la Banca Feroviara si ajung la un maxim de 2,5% plus 7 lei la Unicredit.

In cazul comisioanelor pentru interogarea soldului de pe card la bancomatul propriu, pana acum existau alte opt banci care aveau 0 comision, in timp al altele acesta ajungea si la 1,5 lei (Banca Feroviara).

Pentru interogarea soldului de pe card la bancomatele altor banci, doar ING si Raiffeisen mai aveau comision 0, la restul bancilor acesta variind intre 1 leu si 4,65 lei, la BRD.

Bancile cu cele mai scumpe carduri de debit sunt Credit Agricole, Raiffeisen si BRD, iar cele mai ieftine CEC Bank, Alior Bank si Garanti Bank.

Comunicatul CEC Bank 

CEC Bank elimina comisioanele de retragere numerar si interogare sold pentru cardurile de debit standard

Incepand cu data de 2 aprilie a.c., CEC Bank elimina comisioanele percepute la tranzactiile de retragere numerar efectuate in Romania si pe teritoriul Uniunii Europene si a celor de interogare sold efectuate pe teritoriul national, la ghiseu (inclusiv POS) si la bancomate. Masura vizeaza actualele conturi de card cu unul sau mai multe carduri de debit atasate, cu exceptia cardurilor de debit Premium.

"Prin acest demers, CEC Bank continua politica de sustinere a clientilor persoane fizice si vine in intampinarea acestora cu una dintre cele mai competitive oferte de pe segmentul cardurilor de debit", a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte - Director General CEC Bank.

Mai multe detalii despre produsele si serviciile din oferta CEC Bank pot fi obtinute in orice unitate teritoriala, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.

Taguri: ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  CEC Bank  dobanzi credite  comisioane cont bancar  Vodafone  Credit Europe Bank  banca  Alior Bank  Credit Agricole  Techventures Bank  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

codreanu celestina
retragere numerar
va rog sa mi spuneti daca retrag pensia de la o alta banca platesc comision?eu am card mastercard debit la CEC



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii