PENSII PRIVATE | Analiza

Topul fondurilor de pensii facultative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-02-18 15:34

In topul fondurilor de pensii facultative conduce BCR Prudent, care administreaza cele mai multe fonduri, valoarea activului net fiind acum de 7,76 milioane lei. In privinta numarului de clienti, pe primul loc se situeaza AZT Moderato, care a atras 15.432 de participanti.

Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III) care au demarat activitatea a crescut cu 1,47% în perioada 1 - 8 februarie 2008 la pânã 17,87 milioane lei (4,86 milioane euro), potrivit datelor publicate luni de arbitrul pensiilor private.

Numãrul total de participanti atras de cele sapte fonduri de pensii facultative era de 60.417 la 8 februarie, dupã cum aratã datele publicate de CSSPP.

AZT Moderato a atras 15.432 de participanti si a ajuns la o valoare a activului net de 3,40 milioane lei, ING Clasic are 9.388 de participanti si un activ net de 2,57 milioane lei, AZT Vivace - cu un activ net de 1,83 milioane lei si 13.270 participanti, Pensia Mea - 5.297 de participanti, cu un activ de 1,06 milion lei, si ING Optim - cu un activ net de 1,20 milioane lei si 5.220 de participanti.

BCR Prudent, cu 11.546 de participanti, a ajuns la un activ net de 7,76 milioane lei.

OTP Strateg a fãcut prima raportare la CSSPP la sfârsitul lunii noiembrie si a afisat un numãr de 264 de participanti si un activ net de 33.614 lei.

Cea mai mare crestere a activelor fatã de sãptãmâna anterioarã a fost înregistratã de AZT Vivace, care a raportat un avans de 3,83%. Activele BCR Prudent au sporit cu 0,45%, cele ale ING Optim cu 2,05%, activele Pensia Mea au avansat cu 2,42%, iar cele ale ING Clasic au crescut cu 2,85%. Valoarea activelor nete ale fondului AZT Moderato a urcat cu 1,06% fatã de sãptãmâna precedentã, în timp ce activele nete ale OTP Strateg au crescut cu 1,31%.

CSSPP a mai avizat ca administratori de fonduri de pensii facultative societatea SAI Raiffeisen Asset Management.

Potrivit legislatiei în vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu vârsta de cel mult 52 ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depãsi 15% din salariul brut si este deductibilã în limita a 200 euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.

Primele contributii în sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au început sã fie colectate în mai 2007.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii