BANCI | Stirea Zilei

BCR isi face reclama inselatoare la creditele Start-Up Nation

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-10-09 22:29

Care credeti ca e cea mai buna dobanda: 4% sau 4,5%? BCR spune ca 4,5% e cea mai buna. Probabil pentru ca e mai mare.

Sa vedem cum a ajuns BCR in situatia de a-si face reclama inselatoare, sustinand ca are "cea mai buna dobanda" (4,5%) la creditele pentru firmele nou-infiintate capitalizate de stat prin Programul Start-up Nation, desi CEC Bank are o dobanda mai mica (4%).

In 31 iulie, zi in care Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a semnat protocolul de colaborare cu trei banci (BCR, CEC Bank si Banca Transilvania) care urmau sa acorde credite-punte firmelor nou-infiintate pana in momentul in care acestea vor primi banii nerambursabili de la stat, Banca Transilvania a anuntat prima oferta sa de finantare, cu o dobanda fixa de 3,9% pe an plus doua comisioane, in total 5,61%.

Dupa aproape doua luni, in 26 septembrie, BCR anunta ca vine cu cea mai buna dobanda, de 3,5%, plus un comision de 1%, in total 4,5% pe an.

Insa doua zile mai tarziu CEC Bank anunta o promotie cu o dobanda si mai mica: 3,25% si un comision de 0,75%, in total 4% pe an, cu o jumatate de punct mai putin decat BCR. (vezi aici detalii)

Normal ar fi ca, in aceste conditii, BCR fie sa scada dobanda sub cea a CEC Bank, pentru a putea spune in continuare in reclama ca are cea mai buna dobanda, fie sa renunte la reclama.

Insa BCR nu a modificat nici dobanda, nici reclama, care poate fi catalogata, in consecinta, drept inselatoare.

Cu toate acestea, BCR considera ca, in continuare, “oferta standard a BCR pe StartUp Nation este cea mai buna din piata. Ofertele particulare, individuale sau pe perioada determinata nu pot fi luate in calcul pentru ca nu reprezinta oferte standard.”

CEC Bank a precizat ca oferta promotionala cu dobanda redusa, de 3,25%, este valabila pentru creditele acordate pana la finalul anului, iar dobanda aferenta creditelor acordate in perioada 2018-2020 este de 3,99%.

Asadar, nu este vorba de o oferta cu dobanda redusa doar temporar, pe perioda promotiei, pana la finalul anului, ci de o dobanda fixa, care ramane neschimbata pe toata perioada contractului, de maxim doi ani, in cazul celor care obtin credite in prezent, pana la finalul anului.

Daca ar fi fost vorba de o dobanda promotionala pe o anumita perioada, de cateva luni, atunci fireste ca oferta CEC Bank nu putea fi luata in calcul.

I-am intrebat, asadar, pe responsabilii cu comunicarea la BCR, daca banca mentine reclama cu cea mai buna dobanda, desi alta banca are o dobanda mai mica, chiar daca este promotionala.

“Absolut, fara asterixuri”, a fost raspunsul acestora. “Pachetul noastru standard este cel mai bun de pe piata, in prezent. Caci, daca este sa fim cinstiti pana la capat, trebuie sa citim si asterix-urile, acolo unde, de exemplu, la banca invocata, se spune foarte clar ca e o oferta promotionala valabila doar pana la finele anului, in timp ce pachetul standard ramane tot pe coordonatele vechi.”

Numai ca, dupa cum am explicat mai sus, chiar daca oferta promotionala a CEC Bank e valabila doar pana la finele anului, realitatea este ca in prezent se aplica si are o dobanda mai buna decat BCR.

Taguri: BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite firme  CEC Bank  comisioane cont bancar  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii