BANCI | Stirea Zilei

Surpriza: Creditele acordare de banci au scazut putin in octombrie (-0,6%), iar imprumuturile in lei chiar au crescut!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-25 13:04

Creditul neguvernamental acordat de instituţiile de credit s-a redus ţn luna octombrie 2008 cu 0,6 la sută (-1,6 la sută ţn termeni reali) faţă de luna septembrie 2008, pÔnă la nivelul de 193063,6 milioane lei, se arata intr-un comunicat al BNR cu privire la indicatorii monetari (vezi documentul atasat).

La inceputul lunii octombrie a intrat in vigoare noul regulament BNR de restrictionare a creditelor, care a afectat in principal imprumuturile in valuta. Acestea au fost influentate si de deprecierea puternica a leului in raport cu euro pe parcursul lunii trecute.

Creditul ţn lei a crescut cu 0,6 la sută (-0,4 la sută ţn termeni reali), ţn timp ce creditul ţn valută exprimat ţn lei s-a diminuat cu 1,5 la sută (exprimat ţn euro, creditul ţn valută a crescut cu 0,4 la sută).

La 31 octombrie 2008, creditul neguvernamental a ţnregistrat o creştere de 44,8 la sută (34,8 la sută ţn termeni reali) faţă de 31 octombrie 2007, pe seama majorării cu 32,7 la sută a componentei ţn lei (23,6 la sută ţn termeni reali) şi cu 56,2 la sută a componentei ţn valută exprimată ţn lei (exprimată ţn euro, creşterea creditului ţn valută a fost de 42,3 la sută).

Ritmul anual de creştere a creditelor acordate de bănci populaţiei şi firmelor a ţncetinit semnificativ ţn octombrie, la 44,8%, de la 50,5% ţn luna precedentă, ca urmare a comprimării accentuate a ţmprumuturilor ţn valută.

╬n patru luni, ritmul anual de creştere a creditării s-a temperat cu aproape 19 puncte procentuale, de la nivelul de 63,4% atins ţn iunie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Ol├í a todos, aqui est├í uma oferta de empr├ęstimo acess├şvel que mudar├í sua vida para sempre, ... detalii

 • Defectiune atm braila

  Reclama faptul că atm-ul de pe str.Galati in Brăila este un dezastru întrucât atunci când este ... detalii

 • Cont ╚Öi acte

  Solicit programare personal pentru actualizare cont și ... detalii

 • Nr tel

  Va rog mult mi am pierdut nr de teldeclarat la banca .cu as putea sa atașez noul nr ... detalii

 • Credet

  ... detalii