BANCI | Stirea Zilei

CEC Bank vine cu cea mai buna dobanda pentru creditarea firmelor nou-infiintate prin Programul Start-up Nation (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-10-04 21:42

CEC Bank, banca detinuta de statul roman, a lansat o oferta de creditare a firmelor nou-infiintate, care pot obtine fonduri nerambursabile (ajutor de minimis) de pana la 200.000 de lei prin programul guvernamental Start-up Nation, cu cea mai buna dobanda, comparativ cu celelalte doua banci selectate sa participe la acest program: Banca Transilvania si BCR.

Astfel, CEC Bank a anuntat ca acorda firmelor selectate in program credite punte, destinate finantarii acestora pana in momentul in care acestea vor incasa banii de la stat, cu o dobanda fixa de 3,25% pe an si un comision de acordare de 0,75% din valoarea imprumutului, adica un cost total de 4%, comparativ cu 4,5% la BCR si 5,61% la Banca Transilvania (vezi tabelul).

Dobanzile si comisioanele practicate de banca, precum si comisionul de garantare a creditului catre FNGCIMM, reprezinta cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul financiar nerambursabil in cazul in care acestea au fost prevazute in proiect, precizeaza banca intr-un comunicat (vezi comunicatul, la finalul articolului).

Dobanzile anuntate de cele trei banci participante la programul Start-Up Nation au scazut pe masura ce bancile si-au anuntat ofertele.

Prima care a prezentat oferta sa firmelor nou-infiintate a fost Banca Transilvania (BT), care si-a respectat astfel sloganul (Banca oamenilor intreprinzatori), inca din 31 iulie, ziua in care Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a semnat protocolul de colaborare cu cele trei banci.

BT le-a oferit start-up-urilor finantate de stat credite punte cu o dobanda fixa de 3,9%, comision de acordare de 0,75% din valoarea creditului si un comision de gestiune lunara de 0,08%, adica 0,96% pe an, in total 5,61%.

Dupa aproape doua luni, in 26 septembrie, BCR a anuntat, la randul sau, ca are cea mai buna dobanda pentru creditele prin programul Start-up Nation, de 3,5% pe an, dar nementionand daca e fixa sau variabila. BCR a mai precizat ca scade cuantumul comisioanelor pana la 1%, insa pe site-ul BCR.ro se arata ca banca percepe un comision unic de 2% din valoarea creditului. Ceea ce inseamna un cost total de 5,50%, usor mai redus (cu 0,11%) decat la BT. (BCR a precizat ulterior ca aplica un comision de 1%, asadar costul total este de 4,5% - vezi actualizarea de la finalul articolului.)

Suplimentar, BCR ofera si un pachet de cont curent Start-up Nation, cu zero comisioane pentru o serie de produse si servicii, precum administarea contului, cardului, aplicatiei de internet banking, alerte SMS sau plati online.

Oferta BCR cu cea mai buna dobanda nu a rezistat insa decat doua zile, pentru ca, in 28 septembrie, CEC Bank a anuntat o campanie promotionala la creditul punte Start-up Nation, cu o dobanda si mai mica, de 3,25%, la care se adauga un comision, de asemenea mai redus, de 0,75% din valoarea creditului, ceea ce inseamna un cost total de doar 4% pe an, cu 0,5 puncte mai mic decat la BCR.

Cu toate acestea, BCR continua sa se laude pe site-ul sau si in reclame ca are "cea mai mica dobanda" la creditul de prefinantare Start-up Nation.

Se pune intrebarea: de ce nu au fost selectate mai multe banci pentru a participa la acest program, astfel incat ofertele sa fie si mai competitive si implicit costul finantarii sa scada si mai mult?

Creditele acordate de cele trei banci firmelor selectate in programul Start-up Nation pot fi garantate, in proportie de 80%, de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Comisionul standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeana, a fost redus de la 3,8% la maxim 2,48% pe an, „optimizat ca urmare a cooperarii cu Fondul Roman de Contragarantare”, precizeaza FNGCIMM intr-un comunicat.

Programul Start-up Nation a fost infiintat de Guvern la inceputul acestui an, printr-o ordonanta de urgenta care permite acordarea unui ajutor de minimis in valoare de maxim 200.000 de lei pentru un beneficiar,  reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi să-i menţină în activitate cel puţin 3 ani, potrivit unui comunicat de presa.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anuntat ca pana in 22 septembrie a verificat un numar de 7.000 de planuri de afaceri trimise de antreprenori pentru obtinerea de finantari nerambursabile, dintre care 5.468 au fost aprobate, termenul limita pentru verificarea dosarelor si semnarea acordurilor de finantare fiind prelungit pana la 15 octombrie. Firmele care au dorit sa obtina fonduri gratuite de la stat au putut sa se inscrie in program in perioada iunie-iulie.

Comunicatul CEC Bank:

CEC Bank lanseaza o campanie promotionala la Creditul punte Start-Up Nation

Bucuresti, 28.09.2017 - Continuand politica de sustinere a sectorului IMM, CEC Bank lanseaza o campanie promotionala aferenta creditelor punte acordate in cadrul Programului Start-Up Nation.

Astfel, clientii care vor aplica pentru un credit punte Start-Up Nation de la CEC Bank pana la finalul anului 2017 vor beneficia de urmatoarele avantaje:

- dobanda fixa: 3,25%/an;
- comision de analiza: 0%;
- comision de gestiune: 0%;
- comision de rambursare anticipata: 0%;
- comision de acordare: 0,75% aplicat la valoarea creditului, perceput la scadenta creditului;
- termen de creditare: maximum 24 luni;
- garantii: maximum 80% din valoarea creditului garantat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM); in completare, garantare cu bunurile achizitionate in cadrul Programului.

Conditiile se aplica si creditelor deja aprobate de CEC Bank, precum si numeroaselor solicitari aflate in analiza in unitatile bancii. Peste 10% din clientii atrasi au deja creditele aprobate sau se afla in stadiu final de analiza.

CEC Bank si-a stabilit ca obiectiv sa acorde aceste credite in maximum patru zile, chiar daca Programul mentioneaza un termen de cinci zile.

Dobanzile si comisioanele practicate de banca, precum si comisionul de garantare a creditului catre FNGCIMM reprezinta cheltuieli eligibile, suportate din ajutorul financiar nerambursabil in cazul in care acestea au fost prevazute in proiect.

„CEC Bank se implica activ in sustinerea programului guvernamental Start-Up Nation, venind in intampinarea companiilor nou-infiintate cu sprijin real, prin finantare, mentorat si consiliere. Astfel, pe langa lansarea campaniei promotionale aferenta creditelor punte din cadrul programului, CEC Bank va participa, in calitate de partener, la o serie de work-shop-uri dedicate, alaturi de business angels, fonduri de investii, start-up-uri, IMM-uri sau viitori antreprenori”, a declarat domnul Radu Gratian Ghetea, Presedinte - Director General CEC Bank.

Reamintim faptul ca CEC Bank a fost selectata de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat ca banca partenera pentru distributia Alocatiei Financiare Nerambursabile (AFN) in vederea implementarii si gestionarii fondurilor in cadrul Programului Start-Up Nation. Astfel, banca acorda credite punte la solicitarea firmelor beneficiare, in vederea acoperirii cheltuielilor eligibile aferente planurilor de afaceri pana la eliberarea transelor din ajutorul de minimis de pana la 200.000 de lei.

De asemenea, CEC Bank ofera in conditii foarte avantajoase Pachetul Start-Up IMM, peste 80% din clientii atrasi de banca in cadrul programului Start-Up Nation alegand si acest pachet operational.

Prin intermediul celor 48 de Birouri de consiliere IMM-uri si Fonduri Europene existente la nivelul retelei teritoriale a bancii, clientii beneficiaza de informare detaliata privind criteriile de eligibilitate, garantiile solicitate s.a., in vederea alegerii produsului optim de finantare si a constituirii dosarului de credit. Informatii suplimentare despre produsele si serviciile bancii pot fi obtinute in orice unitate CEC Bank, apeland gratuit Serviciul suport clienti la numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul bancii, www.cec.ro

ACTUALIZARE

BCR a raspuns, dupa publicarea articolului, la intrebarile trimise de Bancherul.ro, precizand urmatoarele:

1. Dobanda de 3,50% este fixa.

2. Comisionul a scazut de la 2% la 1% si se achita in trei transe, cu prima luna de gratie.

3. Oferta standard a BCR pe StartUp Nation este cea mai buna din piata. Ofertele particulare, individuale sau pe perioada determinata nu pot fi luate in calcul pentru ca nu reprezinta oferte standard.

In consecinta, in tabel si in text am modificat costul creditului BCR de la 5,50% la 4,50%, insa chiar si asa dobanda CEC Bank ramane cea mai mica, de 4%.

Trebuie precizat ca dobanda oferita de CEC Bank, de 4%, chiar daca este in cadrul unei promotii, ramane valabila pe toata perioada creditarii, fiind fixa, asadar si dupa expirarea promotiei.

Taguri: BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  BCR  credite firme  CEC Bank  comisioane cont bancar  Credite IMM  

Comentarii

Eugeniu
Hobart
Salutam initiativa :)

Jumolea Oana Claudia
Împrumut pentru o firmă nou înființată
Buna ziua mă numesc Jumolea Oana Claudia și as dori sa mi deschid o firmă și as vrea sa mi fac un punct de desfacere un magazin de second-hand și as dori sa știu dacă pot obține un împrumut de la dumneavoastră?

Puichita Marilena Ramona
Imprumut pe firma noua infintata
Buna ziua! Am o firma de 6 luni cu activitate in transporturi de marfuri . Ma intereseaza si pe mine daca pot sa obtin un inprumut de la dumneavoastră pe firma.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele Prima Casa si-au pierdut din farmec: doar 77% din plafonul de garantare a fost epuizat, cu o luna inainte de finalul anului

Creditele pentru achizitia sau constructia primei locuinte de catre tinerii cu varsta de maxim 35 de ani garantate de stat prin programul Prima Casa par sa-si fi pierdut farmecul in acest an, in ciuda dobanzilor mici si a avansului de doar 5%, de trei ori mai mic decat cel pentru un credit detalii

Dobanzile la depozitele in lei ale populatiei, in crestere pentru a 20-a luna consecutiv, iar cele la credite, in scadere de cinci luni la rand

Dobanzile la depozitele in lei ale populatiei continua tendinta de crestere silentioasa pe parcursul ultimilor doi ani, in timp ce costul creditelor urmeaza o tendinta descrescatoare, dupa rabufnirea din anul precedent, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei detalii

Dupa doua luni consecutive de scadere, creditele noi au revenit la niveluri mai mari decat anul trecut

Dupa doua luni consecutive de scadere, creditele noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor au revenit in luna octombrie la un nivel mai ridicat decat in lunile corespondente (octombrie) din anii trecuti, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei detalii

Ministerul Dezvoltarii pierde procesul cu Curtea de Conturi in cazul bancilor pentru locuinte si trebuie sa recupereze de la acestea un prejudiciu de 55 milioane lei

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), redenumit acum Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, condus de Ion Stefan, reprezentantul guvernului PNL Ludovic Orban, a pierdut definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procesul cu Curtea de detalii

Ultimele Comentarii

 • Reclama

  Cea mai proasta reclama . Cand vad prostul ala in cupola ma gandesc la clientii vostri . Posibil ... detalii

 • instalare aplicatie George

  Daca aveti probleme cu instalarea aplicatiei George, contactati-ma la tel. 0723292899 sau prin ... detalii

 • Aplicatia George

  locuiesc in Germania si nu reusesc sa instalez pe Computer aceasta aplicatie si nu reusesc sa imi ... detalii

 • aplicare OUG 52/2016

  Stimate domn, Da, OUG 52/2016 se aplica doar contractelor de credit incheiate incepand cu luna ... detalii

 • prescriere datorie

  Stimate domn, Dupa 9 ani nu se mai poate face executarea silita, daca Provident sau firma de ... detalii