BANCI | Stirea Zilei

Care este costul real al pachetelor de cont curent cu card si internet/mobile banking oferite de banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-08-24 22:20

BCR a anuntat ieri ca ofera posibilitatea deschiderii online a unui pachet de cont curent, o premiera printre bancile mari, serviciu care mai exista in prezent doar la Libra Internet Bank.

Pentru a-ti deschide online un cont la BCR trebuie insa sa mai ai un cont la o alta banca, astfel ca unii clienti ai bancilor s-ar putea gandi daca nu cumva este mai avantajos sa-si mute banii la BCR.

Motiv pentru care am facut o comparatie a pachetelor de cont si costurile principalelor servicii aferente acestuia oferite de cinci mari banci: BCR, BT, BRD, CEC si ING.

Cei care vor sa-si deschida online un cont la BCR trebuie sa stie ca li se ofera pachetul de cont curent denumit Clasi Cont, cu un cost de 5,5 lei lunar, care include un card de debit, serviciile de internet si mobile banking, precum si alerte prin SMS la incasarea salariului, alocatiei sau indemnizatiei.

Pentru a primi alerte SMS si pentru alte tipuri de incasari, nu doar din salariu, clientii BCR platesc un abonament lunar de 2 lei. Iar pentru a primi si alte tipuri de notificari, precum cele despre plati si transferuri, abonamentul este de 5 lei lunar, in limita a 25 de mesaje. SMS-urile suplimentare costa fiecare cate 0,8 lei.

Costul pachetului BCR, de 5,5 lei, este comparativ cu cele oferite de alte banci concurente, precum BRD (6,5 lei), CEC (6,9 lei) sau ING (7 lei), in timp ce la BT abonamentul este dublu: 10 lei.

Numai ca abonamentul lunar pentru un pachet de cont curent reprezinta doar o mica parte din costurile totale lunare pe care le are clientul unei banci, astfel ca trebuie sa tinem cont si de comisioanele aferente platilor si incasarilor, pentru a afla care este costul real al unui pachet de cont curent.

Costul real al unui pachet de cont

Pentru a vedea costul real al unui pachet, am luat in calcul comisioanele aferente catorva operatiuni uzuale, precum incasarile de bani in cont, interogarea soldului la bancomat, pentru a afla cati bani ai in cont, platile online, prin internet sau mobile banking, precum si retragerile de bani de la ATM-uri.

In cazul incasarilor, nicio banca nu-si taxeaza clientii care primesc bani dintr-un alt cont al aceleiasi banci (comisioane intrabancare). In schimb, daca primesti bani de la alt banca, platesti pentru fiecare incasare 4 lei, in timp ce ING este singura care nu are niciun comision.

Daca vrei sa vezi cati bani ai in cont/pe card (interogarea soldului), platesti 0,3 lei daca ai card BT sau CEC si folosesti bancomatele respectivelor banci. BCR si BT nu percep comisioane pentru propriii clienti, insa daca acestia folosesc bancomatele altor banci, comisionul este usturator: 4,5 lei. ING este singura care nu-si taxeaza clientii pentru interogarea soldului.

ING este singura, a treia oara, care nu are comision nici pentru platile catre alte banci (plati interbancare) efectuate online, taxa care variaza la restul bancilor intre 3,5 si 4,5 lei.

In schimb, la retragerile de numerar la propriile ATM-uri, ING are un comision de 3 lei, operatiune gratuita la BCR si BT.

Si pentru retragerile de bani la bancomatele altor banci ING are cel mai mic comision, de 3 lei, fata de 15 lei la BCR si BRD, astfel ca banca olandeza este cea mai ieftina dintre cele cinci: costul total al contului este de 17 lei, fata de 27 de lei la BT si CEC, 37 de lei la BCR si 40 de lei la BRD. (vezi aici comparatia comisioanelor la toate bancile)

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Banca Transilvania  TBI Credit IFN  CEC Bank  comisioane cont bancar  Vodafone  cont bancar  internet banking  mobile banking  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe reclamatii primesc bancile

Executarile silite, poprirea conturilor, raportarea la Biroul de Credit, restantele la credite sau amanarea ratelor sunt printre cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor transmise de clientii acestora, care se confrunta tot mai mult cu criza COVID-19, conform intrebarilor detalii

BCR emite online un card de credit cu una dintre cele mai mari dobanzi in comparatie cu alte banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca poate emite si online, nu doar in sucursale, cardurile sale de credit, care au una dintre cele mai mari dobanzi din piata bancara, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cardurile de credit ale celor mai mari 15 banci detalii

Raiffeisen pierde definitiv procesul cu Curtea de Conturi in cazul bancii pentru locuinte

Si Raiffeisen Bank, la fel ca BCR, a pierdut definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei (ICCJ), procesul impotriva Curtii de Conturi, care a acuzat-o ca a prejudiciat statul cu aproape 60 de milioane de lei prin acordarea ilegala a unei subventii (prima de stat) clientilor detalii

La ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit detalii

Ultimele Comentarii