BANCI | Educatie financiara

Topul celor mai ieftine conturi bancare pentru persoanele fizice: Libra Bank are cele mai mici comisioane, iar BRD cele mai mari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-31 22:42

Costul unui cont bancar pentru persoane fizice, cu card de debit, serviciile de internet si mobile banking, precum si cele mai frecvente operatiuni, precum retragerile de numerar de pe carduri, incasarile de bani in cont si efectuarea de plati, variaza substantial, intre 11 si 48 de lei lunar.

Pe primul loc in topul celor mai ieftine banci se afla Libra Internet Bank, o mica banca specializata in finantarea micilor antreprenori si a profesiilor liberale, cu un cost lunar de doar 11 lei. Banca ofera gratis contul, cardul si serviciile de internet si mobile banking, iar pentru incasarea si platile online in lei nu percepe niciun comision.

De partea opusa, cea mai scumpa banca este BRD, cu un cost lunar de aproape cinci ori mai mare, 48 de lei: banca franceza isi taxeaza clientii pentru aproape fiecare serviciu oferit, cu exceptia interogarii soldului contului la bancomatele proprii, precum si incasarile si platile intrabancare (intre conturile BRD).

Incasarile si platile intrabancare (intre conturile aceleiasi banci) sunt gratis la aproape toate bancile romanesti, intrucat nu presupun costuri suplimentare cu decontarea intre banci, percepute de Transfond si BNR.

Cu toate acestea, inca exista banci care-si taxeaza clientii pentru aceste operatiuni, precum Unicredit, Raiffeisen, Banca Romaneasca si Banca Transilvania.

Insa Banca Transilvania (BT) a anuntat astazi ca de maine, 1 august, renunta atat la comisionul pentru incasarile intrabancare (intre conturile BT), de 3 lei pentru fiecare operatiune, cat si la cel pentru platile intrabancare, de 2,5 lei.

BT se distanteaza astfel de principalii concurenti, bancile mari precum BCR, BRD sau Raiffeisen, in privinta costului unui cont cu card si serviciile de internet si mobile banking, de 27 lei lunar, comparativ cu 35 de lei la BCR, 36 lei la Raiffeisen sau 48 de lei la BRD.

Costul unui cont BT ramane insa dublu comparativ cu cele mai ieftine conturi, ale Libra Bank, de 11 lei, si ING Bank, de 13 lei.

BT are costuri mai mari decat BCR pentru clientii proprii

Pe de alta parte, BCR are costuri mai bune decat BT pentru propriii clienti: astfel, la BCR sunt gratis contul, cardul, interogarea soldului si retragerile de bani la ATM-urile BCR, precum si serviciile de internet si mobile bannking. In schimb, BCR isi penalizeaza drastic clientii care utilizeaza alte bancomate, dublu fata de BT.

In schimb, la BT platesti 0,3 lei (30 de bani) pentru fiecare introgare a soldului pe card la bancomatele BT, precum si abonament lunar la internet banking (1 leu) si mobile banking (4 lei).

In concluzie, daca aveti de ales intre un cont BCR si BT si preferati sa utilizati doar reteaua BCR, atunci e mai avantajos la BCR. Daca insa preferati sa folositi orice bancomat, e mai ieftin la BT sau, si mai ieftin, la ING, Libra Bank sau Garanti Bank.

Taguri: UniCredit Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  cont bancar  internet banking  mobile banking  Credit Agricole  myBRD  Techventures Bank  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cum ti se pot fura parolele contului bancar printr-o investitie in criptomonede

"Cea mai mare teapa sub forma de investitii pe genoxinvest....am pierdut 250e iar dupa aceea sub pretextul ca imi inapoiaza suma incercau prin anydesk sa vada parolele contului bancar. Apoi dupa ce am dat un cont gol (nou) la alta banca au incercat sa-mi faca cerere de credit online .DECI detalii

Pot sa aman ratele la credit, daca am ramas fara servici?

"Momentan am rămas fără serviciu și vreau să amân pentru patru luni ratele la OTP Bank vă rog din suflet", ne scrie un cititor. RASPUNS  Banca la care aveti creditul va poate aproba o cerere de amanare a platii ratelor la credit pe o detalii

Clientii OTP Bank, vizati de o tentativa de frauda online

Clientii OTP Bank sunt vizati de o tentativa de frauda online prin e-mailuri in care li se cere sa acceseze un link, cu scopul de a li se fura datele cardului si ale contului. Iata mesajul prin e-mail trimis de hoti: "Draga Client, Am observat o utilizare detalii

Cum eviti comisionul de conversie valutara la bancomatele si POS-urile din strainatate

Recent, bancile din strainatate ofera un serviciu optional de conversie valutara dinamica in LEI, prin care ti se sugereaza valuta de tranzactionare in moneda nationala (LEI) sau in moneda tarii respective atunci cand platesti la un POS din strainatate pentru cumparaturile facute, cand faci detalii

 



 

Ultimele Comentarii