BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai bune pachete de cont curent

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-06-21 00:28

Mai multe banci au adoptat in ultima vreme o noua strategie de a-si atrage clientii, prin intermediul unor pachete de cont curent, care cuprind mai multe produse si servicii, precum carduri, internet banking sau retrageri de numerar la bancomate, la un cost total mai mic decat serviciile oferite separat sau cu conditia incasarii veniturilor lunare in contul bancii.

Toate pachetele de cont oferite de primele sapte mari banci romanesti au comisioane zero pentru administrarea contului si a cardului de debit, cu exceptia BRD, unde administrarea cardului nu este gratuita, ci are doar o reducere de 20% din comisionul strandard.

Pachetele includ, de asemenea, aplicatiile de internet banking si mobile banking, prin care clientii bancilor pot sa-si acceseze contul online si sa efectueze diverse operatiuni.

In plus fata de cele patru produse si servicii standard (cont, card, internet banking si mobile banking), unele banci pluseaza cu alte servicii gratuite, in principal retrageri de numerar de pe carduri. In functie de numarul produselor si serviciilor cuprinse in pachet, costul lunar al acestuia variaza de la 5,5 lei in cazul ClasiCont oferit de BCR la 15 lei pentr Zero Tot de la Raiffeisen Bank.

Pe de alta parte, unele banci, prcum Raiffeisen Bank, ING Bank si Unicredit, ofera gratuit pachetele de cont pentru clientii care-si incaseaza veniturile lunare intr-un cont bancar.

Din cauza faptului ca pachetele cuprind produse si servicii diferite, iar unele sunt conditionate de incasarea veniturilor recurente, o comparatie a acestora este dificil de realizat.

Motiv pentru care, pentru ca respectivele pachete sa poata fi comparate, am luat in calcul un numar de sapte servicii aferente un cont bancar: interogarea soldului la ATM-ul propriu, la ATM-ul altor banci romanesti si la cele din strainatate, precum si retragerile de numerar.

De asemenea, pentru o comparatie mai completa, am prezentat in tabel si costul total al celor mai importante comisioane aferente unui cont bancar standar, in fara pachetelor, conform unei analize mai detaliate prezentate anterior.

Astfel, in privinta pachetelor cu incasarea venitului intr-un cont bancar, oferta ING este cea mai buna: cei care incaseaza lunar venituri de minim 700 de lei intr-un cont al bancii au 0 comisioane pentru un numar de 6 servicii, in afara de cele de baza (administrare cont, card si internet banking): interogarea soldului si retragerile de numerar la bancomate (ATM-uri).

Pachetul ING Bank este cel mai bun si daca excludem conditia incasarii veniturilor lunare, caz in care comisionul lunar de administare este 7 lei iar costul tuturor celor 7 servicii ajunge la 11 lei, cel mai scazut comparativ cu celelalte banci luate in calcul.

Pe locul doi se afla pachetul Raiffeisen Bank, gratuit pentru cei care incaseaza minim 2.000 de lei lunar sau 15 lei fara venituri, dublu fata de ING.

Restul bancilor mari au pachete de cont cu servicii mult mai putine si fara a fi conditionate de incasarea veniturilor in cont, astfel incat costul total lunar pentu cele sapte servicii este mult mai mare, ajungand la 74 de lei la BRD.

Banca Transilvania este singura care nu are in oferta un pachet de cont, costul celor sapte servicii existente in pachetele altor banci ridicandu-se la 38,8 lei.

Pe de alta parte, Banca Transilvania are cele mai mici costuri pentru un cont, luandu-se in calcul un numar total de 17 servicii, conform analizei Bancherul.ro. 

Daca se iau in calcul doar comisioanele pentru serviciile electronice (carduri si online), ING este cea mai ieftina dintre bancile mari. (vezi aici detalii)

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  TBI Credit IFN  CEC Bank  comisioane cont bancar  Vodafone  cont bancar  internet banking  mobile banking  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiLa ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit detalii

Creditele pentru locuinte si afaceri continua sa creasca, dar cele pentru consum stagneaza

Creditele acordate de banci populatiei pentru cumpararea de locuinte si-au mentinut ritmul lunar de crestere si in octombrie, dupa cum s-a intamplat si cu finantarile pentru firme, ambele tipuri de imprumuturi fiind stimulate de programe guvernamentale cu garantii de stat: Noua Casa (Prima Casa) detalii

Rezultatele financiare comparative ale primelor sapte banci, la finalul T3 2020

Cele mai mari sapte banci romanesti, care detin fiecare cote de piata de peste 6% din activele totale ale sistemului bancar, iar impreuna aproape 77%, au obtinut la finalul trimestrului trei (T3) din 2020 profituri nete cumulate de 4,187 miliarde lei, reprezentand 93% din castigul sistemului detalii

Banca Transilvania si-a diminuat veniturile, dupa ce a permis clientilor sa-si amane ratele la credite fara sa plateasca dobanda la dobanda

Banca Transilvania si-a diminuat veniturile din dobanzi, dupa ce a fost singura banca din Romania care a permis clientilor sa-si amane ratele la credite fara sa plateasca dobanzi, desi OUG 37/2020 ii permitea sa aplice dobanda si pentru dobanzile amanate, adica dobanda la dobanda, asa cum au detalii

Ultimele Comentarii