BANCI | Stirea Zilei

BCR devine a doua banca din Romania la care se pot deschide conturi online

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-06-19 01:16

BCR devine a doua banca din Romania, dupa Libra Bank, care permite potentialilor clienti sa-si deschida un cont exclusiv online, fara a fi necesara deplasarea la o unitate a bancii.

Totusi, spre deosebire de Libra Bank, care trimite clientilor acasa cardul atasat contului, clientii BCR trebuie sa mearga la banca pentru a-si primi cardul.

O alta problema la BCR este faptul ca banca nu prezinta costurile aferente deschiderii online a contului. De fapt, oferta nu este pentru un cont simplu, ci pentru un pachet compus dintr-un cont in lei, un card de debit, serviciul de internet si mobile banking, precum si alerte pentru incasarea venitului in cont.

BCR precizeaza pe site-ul sau ca in primele 6 luni comisionul de administrare a pachetului este 0 lei, fara a preciza care sunt costurile dupa cele sase luni, ceea ce este incorect fata de consumatori.

Costurile noului pachet de cont online nu se regaseste nici in documentul privind tarifele standard de comisioane pentru persoane fizice, existent pe site-ul BCR.

Actualizare 20.06.2017, ora 09

BCR a completat pe site-ul propriu informatiile privind tipul pachetului de cont si costurile aferente, astfel:

"Prin activarea Contului Online BCR se contractează online pachetul de produse şi servicii ClasiCont, aşa cum se precizează şi în documentaţia contractuală pe care o vei primi prin e-mail. În primele 6 luni poţi testa Contul Online BCR fără să plăteşti comisionul lunar de administrare cont şi comisioanele pentru încasările interbancare în lei. Restul tarifelor şi comisioanelor rămân neschimbate, conform Tariful standard de comisioane pentru persoane fizice. După această perioada, se aplică tarifele şi comisioanele aferente pachetului de produse şi servicii ClasiCont."

Pentru a deschide contul online, clientii trebuie sa compleze un formular cu date personale si informatii despre starea civila, sursa si nivelul veniturilor, firma angajatoare etc, si sa ataseze o poza a actului de identitate.

Dupa transmiterea datelor la BCR, banca trimite clientului prin e-mail documentele si informatiile aferente contului precum si instructiunile pentru deschiderea si activarea contului, printr-un transfer dintr-un alt cont bancar.

Clientul va confirma datele aferente contului si va primi informatii de la banca si prin intermediul telefonului mobil.

Noua optiune a BCR de a deschide conturi exclusiv online apare la o jumatate de an dupa ce Banca Transilvania a lansat un formular de aplicare online petru un cont si un card.

Inovatia BCR este insa mai avansata decat cea a Bancii Transilvania (BT), intrucat permite activarea exclusiv online a contului, care la BT se face doar in sucursala, in momentul ridicarii cardului comandat online.

Costurile unui cont online

In privinta costurilor unui cont online, la BCR pachetul ClasiCont costa 5,5 lei lunar si include urmatoarele servicii gratuite: administrare cont, card, internet, mobile si phone banking, precum si alerte la primerea salariului, alocatiei sau indemnizatiei in cont.

La BT, emiterea si administrarea contului si cardului sunt gratuite, la fel si retragerile de bani de la bancomatele proprii.

Libra Bank are o oferta si mai buna: nu doar contul si cardul sunt gratuite, ci si serviciul de internet banking (care costa 1 leu lunar la BT), precum si platile online in lei (intre 2,5 si 3,6 lei la BT).

Taguri: Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  comisioane cont bancar  Vodafone  cont bancar  carduri de debit  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiLa ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit detalii

Creditele pentru locuinte si afaceri continua sa creasca, dar cele pentru consum stagneaza

Creditele acordate de banci populatiei pentru cumpararea de locuinte si-au mentinut ritmul lunar de crestere si in octombrie, dupa cum s-a intamplat si cu finantarile pentru firme, ambele tipuri de imprumuturi fiind stimulate de programe guvernamentale cu garantii de stat: Noua Casa (Prima Casa) detalii

Rezultatele financiare comparative ale primelor sapte banci, la finalul T3 2020

Cele mai mari sapte banci romanesti, care detin fiecare cote de piata de peste 6% din activele totale ale sistemului bancar, iar impreuna aproape 77%, au obtinut la finalul trimestrului trei (T3) din 2020 profituri nete cumulate de 4,187 miliarde lei, reprezentand 93% din castigul sistemului detalii

Banca Transilvania si-a diminuat veniturile, dupa ce a permis clientilor sa-si amane ratele la credite fara sa plateasca dobanda la dobanda

Banca Transilvania si-a diminuat veniturile din dobanzi, dupa ce a fost singura banca din Romania care a permis clientilor sa-si amane ratele la credite fara sa plateasca dobanzi, desi OUG 37/2020 ii permitea sa aplice dobanda si pentru dobanzile amanate, adica dobanda la dobanda, asa cum au detalii

Ultimele Comentarii