BANCI | Stirea Zilei

Citi va emite Trezoreriei SUA si FDIC actiuni preferentiale si garantii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-24 14:53

Comunicatul Citi:

Citigroup Inc (NYSE simbol: C)
24 Noiembrie 2008

CITI ADAUGA BENEFICII DE CAPITAL IN VALOARE DE 40 MILIARDE DOLARI PRINTR-UN ACORD CU TREZORERIA SUA, REZERVA FEDERALA SI FDIC

Citi va emite Trezoreriei SUA si FDIC actiuni preferentiale si garantii

Premium-ul per garantie este de 10,61 dolari

Citi va primi beneficii de capital prin garantia guvernamentala
pentru active in valoare de 306 miliarde dolari

Citi is asigura accesul la multiple facilitati aditionale de lichiditate

New York - Citi (NYSE: C) a anuntat astazi ca a incheiat un acord cu Trezoreria S.U.A., Consiliul Rezervei Federale si cu Rezerva de Asigurare Federala (FDIC) privind o serie de masuri pentru consolidarea ratelor de capital ale Citi, reducerea riscului si cresterea lichiditatii, dupa cum urmeaza:

CAPITAL

* Trezoreria Statelor Unite va investi 20 miliarde dolari ţn actiuni preferentiale Citi sub Troubled Assets Relief Program (TARP).

* Citi va emite actiuni preferentiale pentru Trezoreria SUA si FDIC in valoare de 7 miliarde dolari ca plata pentru garantia guvernamentala cu privire la 306 de miliarde dolari in valori nobiliare, ţmprumuturi si angajamente sustinute de proprietati imobiliare rezidentiale si comerciale si alte active.

* Ca urmare a garantarii activelor, portofoliul in valoare de 306 de miliarde dolari va avea o ponderare la risc de 20%, eliberarand astfel un capital suplimentar de 16 de miliarde dolari.

* Citi va emite Trezoreriei SUA si FDIC garantii ("warrants") pentru aproximativ 254 de milioane de actiuni din clasa actiunilor comune ale societatii, la un pret de schimb de 10,61 dolari.

* De asemenea, Citi a consimtit sa nu plateasca pentru actiunile sale comune dividende trimestriale mai mari de 0,01dolari (un cent) pe actiune, pe o perioada de trei ani incepand cu urmatoarea data trimestriala de plata a dividendelor aferente actiunilor comune.

Programul consolideaza semnificativ indicatorii cheie de capital ai Citi, prin generarea unui beneficiu de capital de aproximativ 40 miliarde dolari, dupa cum urmeaza:

* 20 de miliarde dolari de la investitiile TARP.

* 3,5 miliarde dolari, partea de 7 miliarde dolari reprezentand comisioane pentru actiunile preferentiale, recunoscuta pentru scopuri de capital.

* 16 miliarde dolari de beneficii de capital rezultate din garantarea activelor.

Rata de capital de gradul 1 a Citi pentru cel de-al treilea trimestru care s-a ţncheiat la 30 septembrie 2008, pentru injectia de capital TARP din octombrie si noul capital generat de anuntul de astazi, sub conditia aprobarii Consiliului Rezervei Federale, este preconizata a fi aproximativ 14,8% iar raportul TCE / RWMA al Citi va fi de aproximativ 9,3%.

REDUCEREA RISCULUI

In baza garantiei primite, ţn plus fata de rezervele existente, Citi ţsi va asuma toate pierderile brute aferente portofoliu pÔna la suma de 29 de miliarde de dolari; orice pierderi care depasesc acest nivel vor fi asumate in proportie de 90% de catre organismele guvernamentale mentionate astfel incat numai diferenta de 10% va fi acoperita de CITI. Aceste active vor fi pastrate in bilantul Citi, care va continua sa beneficieze de fluxurile de numerar asociate.

LICHIDITATI

╬n plus fata de accesul sau larg la sursele de lichiditate existente, lui Citi i s-a permis acces extins, atÔt la facilitatile de creditare pentru dealerii primari ale Rezervei Federale cat si la ferestrele de reduceri, rezultand in puternince resurse de lichiditate aditionale in cazul in care ar fi nevoie de ele. Citi are, de asemenea, acces la inca neutilizata Facilitate de Finantare a Titlurilor de Valoare a Rezervei Federale si intentioneaza sa emita obligatiuni sub Programul de Garantare a Lichiditati Temporare al FDIC.

Acordul prevede, de asemenea ca un plan de compensare a conducerii executive (inclusiv primele) care recompenseaza performanta si profitabilitatea pe termen lung, cu limitarile necesare, trebuie sa fie prezentat si aprobat de catre guvernul SUA.

"In acest sfarsit de saptamana, guvernul SUA si Citi au lucrat ţmpreuna ţntr-un mod fara precedent pentru a adresa ţncrederea in piata si recentul declin al pretului actiunilor Citi", a spus Vikram S. Pandit, directorul executiv Citi. "Am ajuns la o acord bazat pe o solutie de piata, inovatoare, pentru a consolida si mai mult indicatorii de capital, a reduce riscul si a creste lichiditatea. Apreciem efortul urias al guvernului pentru a asigura stabilitatea pietei".

"Suntem hotarÔti sa imbunatatim afacerile noastre si sa oferim servicii bancare remarcabile clientilor nostri din ţntreaga lume. Vom continua sa ne concentram pe oportunitati si alternative pentru ţmbunatatirea in continuare a pozitiei si valorii generale a companiei ", a concluzionat dl. Pandit.

Tranzactia a fost aprobata ţn unanimitate de catre Consiliul de Directori al Citi.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa consultati sumarul tranzactiei la urmatoarea pagina: www.citigroup.com/citi/fin/index.htm

Despre Citi

Citi este prezent ţn RomÔnia prin Citibank RomÔnia S.A. ţncepÔnd din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, companiilor mici si mijlocii, sectorului public, organizatiilor non-profit si persoanelor fizice. Citibank RomÔnia detine ţn prezent 8 sucursale destinate clientilor persoane juridice si 39 agentii CitiFinancial, prin care furnizeaza credite persoanelor fizice. CitiFinancial, divizie Citibank de finantare dedicata segmentului de consumer, ţsi deserveste clientii si prin cei 668 de agenti de vÔnzari directe din 50 de centre situate ţn ţntreaga tara.

Citi, cea mai importanta companie internationala de servicii financiare, detine 200 de milioane de conturi de clienti ţn peste 100 de tari din lume si furnizeaza persoanelor fizice, companiilor, guvernelor si institutiilor o gama larga de produse si servicii financiare, inclusiv credite si servicii bancare, activitati bancare si de investitii pentru companii, asigurari, garantii bancare si managementul investitiilor. Informatii suplimentare pot fi gasite la adresa www.citigroup.com sau www.citi.com .

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Ol├í a todos, aqui est├í uma oferta de empr├ęstimo acess├şvel que mudar├í sua vida para sempre, ... detalii

 • Defectiune atm braila

  Reclama faptul că atm-ul de pe str.Galati in Brăila este un dezastru întrucât atunci când este ... detalii

 • Cont ╚Öi acte

  Solicit programare personal pentru actualizare cont și ... detalii

 • Nr tel

  Va rog mult mi am pierdut nr de teldeclarat la banca .cu as putea sa atașez noul nr ... detalii

 • Credet

  ... detalii