BANCI | Ultima Ora

Banca Carpatica vrea sa cumpere alte banci sau portofolii de credite performante

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-03-29 09:10

Banca Carpatica are printre obiectivele stabilite pentru acest an “cresterea treptata a nivelului indicatorului credite/depozite (brut) la un nivel mai apropiat de media pietei, inclusiv achizitionarea de portofolii de credite performante, linii de afaceri su chiar alte institutii de credit”.

De asemenea, banca vrea sa-si majoreze capitalul prin lansarea unei emisiuni de noi actiuni la Bursa de Valori Bucuresti.

Indicatorul credite/depozite la Carpatica este in jurul a 34%, cu mult sub media sistemului bancar, de 80%: valoarea depozitelor la finalul lui 2016 se ridica la 2,3 miliarde lei, in timp ce volumul creditelor brute a scazut la 800 milioane de lei.

De asemenea, banca dispune de suficiente lichiditati pentru eventuale achizitii: 66% din totalul activelor sunt lichide, avand o valoare de 1,7 miliarde lei, in majoritate (44%) titluri de stat.

Carpatica a relansat creditarea in luna februarie si urmareste sa-si intensifice activitatea de acordare de noi imprumuturi odata cu implementarea fuziunii cu Patria Bank, care asteapta confirmarea unei instante de judecata.

Horia Manda, actualul presedinte al Bancii Carpatica, are deja experienta in achizitii si fuziuni bancare.

In calitate de director al Axxess Capital Partners, administratorul fondului de investitii Emerging Europe Accesion Fund (EEAF), a preluat mai intai fosta Nextebank (Romexterra), redenumita ulterior Patria Bank, care a cumparat, anul trecut, pachetul majoritar la Carpatica.

Printre investitorii din EEAF, actionarul majoritar al Patria Bank, se numara institutii financiare internationale precum BERD, FEI, BSTDB – Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre si DEG – Banca de Dezvoltare a grupului bancar KFW.

Celelalte obiective principale din planul de afaceri al Carpatica pentru 2017 sunt urmatoarele:

- finalizarea cu succes a procesului de fuziune cu Patria Bank

- relansarea creditarii si acomodarea noilor linii de afaceri care vor fi achizitionate din Patria Bank in baza fuziunii: microcreditare, IMM, Agro-lending si retail

- mentinerea nivelului surselor atrase de la clientela nebancara si eficientizarea retelei de sucursale si agentii;

Anul trecut, Carpatica si-a redus reteaua teritoriala cu 34 de unitati, pana la un numar de 79 de agentii.

- majorarea capitalurilor proprii prin emisiune de actiuni pe piata de capital

- lansarea unor produse noi, cu impact si vizibilitate in piata, lansarea unor campanii de promovare a noului brand “Patria Bank”. In urma fuziunii, Banca Carpatica isi va schimba numele in Patria Bank.

- Identificarea unor oportunitati de achizitie a unor portofolii de credite performante sau a unor institutii financiare.

Patria Bank detine in prezent 64,16% din actiunile Carpatica, in timp ce Ilie Carabulea, fostul actionar majoritar, a ramas cu 18,46% din capitalul bancii.

Carpatica a inregistrat anul trecut o pierdere de 45 milioane lei, cu 31 milioane lei mai mica decat cea din anul precedent.

Patria Bank preconiza la finalul anului trecut ca ar putea reveni pe profit din 2017, dupa fuziunea cu Banca Carpatica, daca se exclude impactul financiar al proiectului de distributie cu Posta Romana. (vezi aici detalii)

Taguri: refinantare credit  overdraft  Patria Bank  dobanzi depozite  card euro  rezultate financiare banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraProblema cu platile in aplicatia Home Bank ING

Aplicatia Home Bank a ING are o problema cu platile in lei facte dupa un sablon, cele salvate sau cele frecvente, conform plangerilor clientilor bancii. "Nu pot face plata unei facturi, ca in fiecare luna, dupa ce completez datele nu se intampla nimic, nu o pot finalliza", reclama un cititor. ING a raspuns, pe Facebook, ca exista aceasta problema, iar solutia este ca platile sa se faca prin introducerea contului manual, fara a se uiliza datele presetate, sau sa se foloseasca datele din raportul de tranzactii: "Platile in lei functioneaza in parametrii normali, singura problema fiind la platile salvate/frecvente. Se poate realiza plata prin introducerea contului IBAN manual sau utilizand o plata din raportul de detalii

Noi credite APIA pentru fermieri de la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează Creditul De 5 ori APIA, destinat finanțării culturilor agricole și creșterii animalelor, prin care fermierii pot obține până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ARB: Controlul Consiliului Concurenței la banci reprezintă o practică uzuală normală

Consiliul Concurenței verifică existența unui potențial comportament anticoncurențial la nivelul sectoarelor economice, un astfel de demers fiind o practică uzuală normală într-o economie funcțională, conform unui comunicat al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), in care se adauga; Asociația Română a Băncilor și băncile membre au o conduită conformă normelor de concurență, aceasta reprezentând o preocupare permanentă și prioritară la nivelul comunității bancare. În acest sens, la nivelul comunității bancare, a fost adoptat Ghidul privind conformarea cu regulile de concurență prin intermediul căruia participanții și-au asumat angajamentul de a da dovadă, în desfășurarea activităților, de un comportament detalii

Cumparaturile pentru scoala se fac in mall si supermarket, mai putin online

• Principalele tipuri de cheltuieli sunt cele cu îmbracămintea și încălțămintea • 1 din 3 părinți spune că va apela la meditații pentru copilul său • 3 din 4 părinți le-au cumpărat deja copiilor smartphone, tabletă sau laptop
 
2 din 3 părinți susțin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului scolar va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, peste 38% vorbesc despre o creștere a cheltuielilor cu 30%, în timp ce aproximativ 28% apreciază că această sumă a crescut cu 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, conform unui comunicat de detalii

  

Ultimele Comentarii