BANCI | Stirea Zilei

Si francezii au redescoperit economisirea cu Livretul A

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-23 15:34

"Le Livret A" este produsul de economisire preferat al francezilor, intrucat se bucura de prestigiul de a fi foarte sigur si lichid. In plus, ofera si dobanzi mari, scutite de impozite, in prezent de 4% pe an. Un randament ce depaseste dobanzile oferite de asigurarile de viata in euro, un alt tip de economisire de succes in Franta.

Pe de alta parte, suma minima pentru a deschide un Livret A este destul de mare chiar si pentru francezi: 15.300 de euro. In schimb, produsul este atat de flexibil incat permite ca mai multi membrii ai familiei sa puna ban la ban pentru a atringe limita minima necesara cumpararii unui Livret A.

Livretul A a cazut in dizgratie in ultimii ani de eferfescenta financiara, cu cresteri fulminante la bursa si pe piata imobiliara. Acum insa, in plina criza financiara, si francezii se intorc spre instrumente de investitii sigure, iar cel mai cunoscut si mai apreciat este acest Livret A.

Le Livret A are insa duopol pe piata bancara franceza, doua banci avand exclusivitatea de a-l oferi: Caisses d'Epargne si Banque Postale. Situatie ce se va sfarsi insa chiar in acest an, iar din 1 ianuarie 2009 toate bancile vor putea oferi acest celebru produs de economisire.

Pana atunci, cele doua banci franceze si freaca mainile de bucurie: cocosii galici au investit in septembrie un miliard de euro in aceste tipuri de certificate de depozit.

Liberalizarea pietei Livretului A determina bancile sa lanseze promotii cat mai atractive pentru atragerea clientilor de partea lor.

Astfel, ING Direct si Banque AGF promit dobanzi chiar si de 7% pentru clientii care-si vor deschide un Livret A pe parcursul primelor luni ale noului an 2009.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii