BANCI | Ultima Ora

Avocatii indeamna clientii sa asalteze bancile cu cereri de renegociere a creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-02-22 19:46

Gheorghe Piperea

Avocatii implicati in procese cu bancile in numele clientilor acestora, in special Gheorghe Piperea, profita in continuare de lipsa unei asociatii de protectie a consumatorilor independenta, credibila si puternica, dar si de ineficienta ANPC si CSALB, si-i indeamna pe cei care au credite, in special in franci elvetieni (CHF), sa trimita bancilor notificari in vederea renegocierii contractelor, conform deciziei Curtii Constitutionale privind legea darii in plata.

Bancile tac malc in tot acest timp, asa cum au facut si pana acum, desi firesc ar fi sa iasa in intampinarea clientilor lor si sa le propuna solutii de rezolvare a problemelor.

Doar Raifffeisen Bank a venit, imediat dupa decizia CCR privind darea in plata, cu o oferta imbunatatita de conversie in lei a creditelor in CHF, cu un discount important, de 25%, din soldul creditelor. (vezi aici detalii)

Raiffeisen Bank nu a raspuns insa la intrebarile trimise de Bancherul.ro privind numarul clientilor care au acceptat noua oferta, precum si a celor care au trimis notificari privind darea in plata.

Alte banci care mai au un numar important de credite in CHF sunt Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank sau Credit Europe Bank, care fie nu au lansat nicio oferta de conversie, fie au propuneri putin atragatoare pentru clienti.

Potrivit deciziei Curtii Constitutionale, in urma notificarilor trimise de clietii bancilor conform Legii 77/2016 privind dara in plata, va fi posibila nu doar darea in plata (cedarea locuintei catre banca in schimbul anularii contractului de credit si implicit scaparea de datorii), ci si renegocierea creditelor.

De altfel, darea in plata este posibila doar in cazurile sociale.

In consecinta, bancile pot alege ca in urma notificarilor primite de la clienti sa accepte fie darea in plata fie renegocierea contractului.

"Revine, în primul rând, părţilor obligaţia de a renegocia contractul, iar, în al doilea rând, renegocierea trebuie să fie una efectivă prin raportare la noua realitate", spune Curtea Constitutionala.

Vezi aici ce trebuie sa stie clientii bancilor despre darea in plata

Taguri: comision retragere bani bancomat (ATM)  First Bank  Curtea Constitutionala  curs BNR  Easy Credit  Raiffeisen Bank  cont online  Banca Romaneasca  darea in plata  Credit Europe Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

Euroins, a treia mare firma de asigurari din Romania, inchisa de ASF, dupa investigatia ziarului Libertatea

Euroins, detinuta de grupul bulgar Eurohold, a treia mare firma de asigurari din Romania si cea mai importanta pe piata asigurarilor auto RCA, a fost declarata insolventa si i-a fost retrasa autorizatia de functionare de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), dupa o detalii

Frica de o noua criza bancara globala se raspandeste in Europa: Credit Suisse se imprumuta de urgenta la banca centrala

Marea banca elvetiana Credit Suisse a accesat un imprumut de urgenta in valoare de 50 de miliarde de franci elvetieni de la banca cetnrala a Elvetiei, in incercarea de a castiga increderea investitorilor, dupa ce actiunile sale la bursa s-au prabusind, starnind temeri privind o noua detalii

  

Ultimele Comentarii