BANCI | Ultima Ora

Avocatii indeamna clientii sa asalteze bancile cu cereri de renegociere a creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-02-22 19:46

Gheorghe Piperea

Avocatii implicati in procese cu bancile in numele clientilor acestora, in special Gheorghe Piperea, profita in continuare de lipsa unei asociatii de protectie a consumatorilor independenta, credibila si puternica, dar si de ineficienta ANPC si CSALB, si-i indeamna pe cei care au credite, in special in franci elvetieni (CHF), sa trimita bancilor notificari in vederea renegocierii contractelor, conform deciziei Curtii Constitutionale privind legea darii in plata.

Bancile tac malc in tot acest timp, asa cum au facut si pana acum, desi firesc ar fi sa iasa in intampinarea clientilor lor si sa le propuna solutii de rezolvare a problemelor.

Doar Raifffeisen Bank a venit, imediat dupa decizia CCR privind darea in plata, cu o oferta imbunatatita de conversie in lei a creditelor in CHF, cu un discount important, de 25%, din soldul creditelor. (vezi aici detalii)

Raiffeisen Bank nu a raspuns insa la intrebarile trimise de Bancherul.ro privind numarul clientilor care au acceptat noua oferta, precum si a celor care au trimis notificari privind darea in plata.

Alte banci care mai au un numar important de credite in CHF sunt Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank sau Credit Europe Bank, care fie nu au lansat nicio oferta de conversie, fie au propuneri putin atragatoare pentru clienti.

Potrivit deciziei Curtii Constitutionale, in urma notificarilor trimise de clietii bancilor conform Legii 77/2016 privind dara in plata, va fi posibila nu doar darea in plata (cedarea locuintei catre banca in schimbul anularii contractului de credit si implicit scaparea de datorii), ci si renegocierea creditelor.

De altfel, darea in plata este posibila doar in cazurile sociale.

In consecinta, bancile pot alege ca in urma notificarilor primite de la clienti sa accepte fie darea in plata fie renegocierea contractului.

"Revine, în primul rând, părţilor obligaţia de a renegocia contractul, iar, în al doilea rând, renegocierea trebuie să fie una efectivă prin raportare la noua realitate", spune Curtea Constitutionala.

Vezi aici ce trebuie sa stie clientii bancilor despre darea in plata

Taguri: comision retragere bani bancomat (ATM)  First Bank  Curtea Constitutionala  curs BNR  Easy Credit  Raiffeisen Bank  cont online  Banca Romaneasca  darea in plata  Credit Europe Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBancile rezolva amiabil cu clientii 95% dintre litigiile negociate prin CSALB

Bancile solutioneaza amiabil cu clientii 95% dintre litigiile negociate prin intermediul CSALB. Băncile resping fără motiv doar 4,5% din cererile trimise de consumatori către CSALB, comparativ cu 17% in 2021, 45% in 2018 si 80% in 2016. "Este cel detalii

Dupa un an de razboi, Raiffeisen nu s-a decis daca pleaca sau nu din Rusia

„În ultimele unsprezece luni, Grupul RBI (Raiffeisen Bank International) a evaluat toate opțiunile strategice pentru viitorul Raiffeisenbank din Rusia, inclusiv o ieșire atent gestionată. Când am anunțat evaluarea, ne-am așteptat ca acest proces să detalii

Banca Transilvania, nota 10 la comunicarea cu investitorii

Banca Transilvania a obținut rating VEKTOR 10 pentru comunicarea din 2022 cu investitorii și acționarii, în urma evaluării Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România ( ARIR ), conform unui comunicat al bancii, in care se detalii

AGA Unicredit: „Ca urmare a deciziei luate in cadrul hotararii…”

Unicredit a publicat un Convocator pentru AGA si AGOA din 21 februarie 2023, semnat de presedintele bancii, Catalin Rasvan Radu, cu urmatoarea ordine de zi, la punctul 1 (vezi foto): „Luarea la cunostinta a faptului ca emiterea unui numar de 760 de detalii

  

Ultimele Comentarii