BANCI | Profil

Alpha Bank a scazut avansul la creditele imobiliare, dar a renuntat la creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-29 16:08

Alpha Bank a scazut la inceputul acestui luni avansul cerut clientilor pentru creditele imobiliare, dupa sapte luni de la decizia de a-l majora, din cauza legii privind darea in plata.

La inceputul lunii mai, Alpha Bank a decis sa creasca de la 15% la 30% avansul pentru creditele imobiliare in lei si la 40% pentru cele in euro. Era a sasea banca, dupa Raiffeisen Bank, Bancpost, BRD, Intesa Sanpaolo Bank si Garanti Bank, care a crescut avansul la credite dupa aparitia proiectului de lege privind darea in plata. (vezi aici detalii)

Spre deosebire de alte banci, Alpha Bank a renuntat si la creditele Prima Casa dupa aparitia legii privind darea in plata, care in forma initiala se aplica si acestor tipuri de imprumuturi.

Ulterior, programul Prima Casa a fost exclus din forma finala a legii, insa Apha Bank nu a mai reintrodus in oferta sa acest timp de imprumuturi garantate de stat.

Dupa ce au vazut ca legea darii in plata are un impact mult mai mic decat cel estimat initial, bancile au mai scazut din avansul la credite majorat initial, noile niveluri stabilindu-se in jurul a 20-25%, iar in unele conditii chiar si la 15%, cat era initial. 

Alpha Bank este ultima care a decis sa scada avansul de la 30% la 20% in cazul imprumuturilor in lei si de la 40% la 30% pentru cele in euro.

Banca face figura aparte si in privinta dobanzilor aplicate pentru credite, pe care le diferentiaza in functie de nivelul avansului, dobanda fiind cu atat mai mare cu cat avansul este mai mic: ROBOR 3M + 3,65% pentru creditele cu avans de 20%, ROBOR 3M + 3,40% pentru creditele cu avans de 25%, ROBOR 3M + 3,15% pentru creditele cu avans de 35%.

Majoritatea celorlalte banci aplica aceleasi dobanzi indiferent de avans, alegand, in schimb, sa acorde credite cu avans mai mic, de 15% sau 20%, doar in orasele mari. (vezi aici ce avans practica bancile)

Taguri: lege darea in plata  credite ipotecare  Prima Casa  ROBOR  Alpha Bank  BT Capital Partners  darea in plata  reclamatie Vodafone  credite Prima Casa  myBRD  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCEC Bank pregateste deschiderea online de conturi pentru IMM-uri

CEC Bank accelerează procesul de modernizare și digitalizare. CEC Bank apelează la platforma low-code dezvoltată de compania Aurachain pentru a automatiza o serie de activități bancare, în timp record și cu costuri reduse, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online au avut probleme de functionare

Aplicatiile de internet/mobile banking ale Raiffeisen Bank (Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online) nu au functionat pe parcursul zilei de astazi, problema fiind remediata in jurul orei 18,30, conform unui anunt al bancii. "Din nou nu merge aplicatia!", s-a plans un client detalii

Ratingul Garanti BBVA Romania, confirmat de Fitch la BB-

Agenția Internațională de Evaluare Financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung (IDR) al Garanti BBVA România, la ‘BB-’, și ratingul de viabilitate la ‘bb-’, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Fitch a detalii

Credit pentru scoli, gradinite private, platforme online de training, proiecte educationale, de la BT Mic

BT Mic lansează Creditul pentru educaţie, pentru susţinerea antreprenorilor care gestionează o şcoală sau o gradiniţă privată şi au nevoie de finanţare, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga: Împrumutul înseamnă acces, în doar câteva detaliiUltimele Comentarii