BANCI | Profil

Alpha Bank a scazut avansul la creditele imobiliare, dar a renuntat la creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-29 16:08

Alpha Bank a scazut la inceputul acestui luni avansul cerut clientilor pentru creditele imobiliare, dupa sapte luni de la decizia de a-l majora, din cauza legii privind darea in plata.

La inceputul lunii mai, Alpha Bank a decis sa creasca de la 15% la 30% avansul pentru creditele imobiliare in lei si la 40% pentru cele in euro. Era a sasea banca, dupa Raiffeisen Bank, Bancpost, BRD, Intesa Sanpaolo Bank si Garanti Bank, care a crescut avansul la credite dupa aparitia proiectului de lege privind darea in plata. (vezi aici detalii)

Spre deosebire de alte banci, Alpha Bank a renuntat si la creditele Prima Casa dupa aparitia legii privind darea in plata, care in forma initiala se aplica si acestor tipuri de imprumuturi.

Ulterior, programul Prima Casa a fost exclus din forma finala a legii, insa Apha Bank nu a mai reintrodus in oferta sa acest timp de imprumuturi garantate de stat.

Dupa ce au vazut ca legea darii in plata are un impact mult mai mic decat cel estimat initial, bancile au mai scazut din avansul la credite majorat initial, noile niveluri stabilindu-se in jurul a 20-25%, iar in unele conditii chiar si la 15%, cat era initial. 

Alpha Bank este ultima care a decis sa scada avansul de la 30% la 20% in cazul imprumuturilor in lei si de la 40% la 30% pentru cele in euro.

Banca face figura aparte si in privinta dobanzilor aplicate pentru credite, pe care le diferentiaza in functie de nivelul avansului, dobanda fiind cu atat mai mare cu cat avansul este mai mic: ROBOR 3M + 3,65% pentru creditele cu avans de 20%, ROBOR 3M + 3,40% pentru creditele cu avans de 25%, ROBOR 3M + 3,15% pentru creditele cu avans de 35%.

Majoritatea celorlalte banci aplica aceleasi dobanzi indiferent de avans, alegand, in schimb, sa acorde credite cu avans mai mic, de 15% sau 20%, doar in orasele mari. (vezi aici ce avans practica bancile)

Taguri: lege darea in plata  credite ipotecare  Prima Casa  ROBOR  Alpha Bank  BT Capital Partners  darea in plata  reclamatie Vodafone  credite Prima Casa  myBRD  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilING Bank acorda un credit Tuborg, pentru investitii sustenabile

ING Bank România a acordat un credit de peste 20 de milioane de euro grupului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscut și ca Tuborg România, pentru refinanțarea creditelor existente și finanțarea unor noi proiecte de investiții sustenabile, detalii

Banca Romaneasca finanteaza Christian 76 Tour cu garantie EximBank

Banca Românească a acordat companiei CHRISTIAN’ 76 TOUR, unul din cei mai importanți tour operatori din România, o finanțare în valoare de trei milioane de euro, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de detalii

Oferte promotionale Patria Bank, la aniversarea a 5 ani

Patria Bank, bancă locală dedicată susținerii antreprenorilor locali și oferirii unui acces facil la produse bancare tuturor clienților români, indiferent unde locuiesc aceștia, lansează o serie de oferte aniversare marcând 5 ani de activitate, detalii

Pre-aprobarea financiara a unui credit ipotecar la ING se poate face din aplicatia Home’Bank

- Începând de săptămâna aceasta, persoanele interesate de un credit ipotecar pot afla direct din aplicația Home’Bank suma exactă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la bancă; - Pre-aprobarea este valabilă detalii

  

Ultimele Comentarii