BANCI | Profil

Alpha Bank a scazut avansul la creditele imobiliare, dar a renuntat la creditele Prima Casa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-29 16:08

Alpha Bank a scazut la inceputul acestui luni avansul cerut clientilor pentru creditele imobiliare, dupa sapte luni de la decizia de a-l majora, din cauza legii privind darea in plata.

La inceputul lunii mai, Alpha Bank a decis sa creasca de la 15% la 30% avansul pentru creditele imobiliare in lei si la 40% pentru cele in euro. Era a sasea banca, dupa Raiffeisen Bank, Bancpost, BRD, Intesa Sanpaolo Bank si Garanti Bank, care a crescut avansul la credite dupa aparitia proiectului de lege privind darea in plata. (vezi aici detalii)

Spre deosebire de alte banci, Alpha Bank a renuntat si la creditele Prima Casa dupa aparitia legii privind darea in plata, care in forma initiala se aplica si acestor tipuri de imprumuturi.

Ulterior, programul Prima Casa a fost exclus din forma finala a legii, insa Apha Bank nu a mai reintrodus in oferta sa acest timp de imprumuturi garantate de stat.

Dupa ce au vazut ca legea darii in plata are un impact mult mai mic decat cel estimat initial, bancile au mai scazut din avansul la credite majorat initial, noile niveluri stabilindu-se in jurul a 20-25%, iar in unele conditii chiar si la 15%, cat era initial. 

Alpha Bank este ultima care a decis sa scada avansul de la 30% la 20% in cazul imprumuturilor in lei si de la 40% la 30% pentru cele in euro.

Banca face figura aparte si in privinta dobanzilor aplicate pentru credite, pe care le diferentiaza in functie de nivelul avansului, dobanda fiind cu atat mai mare cu cat avansul este mai mic: ROBOR 3M + 3,65% pentru creditele cu avans de 20%, ROBOR 3M + 3,40% pentru creditele cu avans de 25%, ROBOR 3M + 3,15% pentru creditele cu avans de 35%.

Majoritatea celorlalte banci aplica aceleasi dobanzi indiferent de avans, alegand, in schimb, sa acorde credite cu avans mai mic, de 15% sau 20%, doar in orasele mari. (vezi aici ce avans practica bancile)

Taguri: lege darea in plata  credite ipotecare  Prima Casa  ROBOR  Alpha Bank  avans credite  darea in plata  euro  credite Prima Casa  Romanian banks  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilPatria Bank acorda credite fara garantii afacerilor mici si foarte mici

Finanțarea afacerilor mici și foarte mici este una dintre principalele direcții strategice de dezvoltare ale Patria Bank, cu rezultate foarte bune obținute în ultimii 4 ani: peste 147 de milioane de lei din vânzarea de credite către acest tip de afaceri, conform unui comunicat detalii

Garanti Bank isi mentine profitabilitatea la un nivel record, dar volumul de credite scade

Grupul Garanti si-a mentinut in 2018 profitul net aproape de nivelul record din 2017, de 143 milioane lei, iar la nivelul bancii a crescut la 113 milioane lei, de la 109,7 milioane lei in anul precedent, insa stocul de credite al bancii a scazut usor, la 7,13 miliarde lei, de la 7,25 miliarde detalii

Banca Transilvania publica separat rezultatele financiare ale grupului

Banca Transilvania (BT), a decis, in premiera, sa publice separat rezultatele financiare ale intregului grup, dupa ce saptamana trecuta a anuntat doar datele aferente bancii, cea mai mare din Romania dupa valoarea activelor. BT a ajuns cea mai mare banca din Romania datorita cresterii detalii

Garanti Bank a publicat raportul anual pentru 2018

Garanti Bank anunta că a fost publicat Raportul anual pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2018, întocmit în conformitate cu prevederile Regulamentului A.S.F. nr. 5/2018. Comunicatul Garanti Bank: În atenția detalii

Ultimele Comentarii