BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania intra pe piata microcreditarii firmelor: si-a inregistrat la BNR un IFN: BT Microfinantare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-12-21 23:55

Banca Transilvania a decis sa-si infiinteze o Institutie Financiara Nebancara (IFN) specializata in microcreditarea firmelor care fie sunt ignorate de banci, fie nu pot obtine o finantare pentru a se dezvolta, din cauza normelor stricte de creditare si cerinte mai mari de capital impuse bancilor de catre BNR sau de reticenta bancilor in a-si asuma riscurile mai ridicate pe care le presupune finantarea micilor intreprinzatori, intelegerea afacerilor si mentinerea unei relatii cu acestia.

In registrul general al IFN-urilor de la BNR a fost inregistrata de catre Banca Transilvania o noua Institutie Financiara Nebancara (IFN), denumita BT Microfinantare IFN S.A., in data de 02.12.2016, avand sediul in Bucuresti, Sos. Bucuresti-Ploiesti Nr.43, unde este sediul regional al bancii din Cluj.

Activitatile de creditare care urmeaza a fi desfasurate de noul INF sunt: microcreditare, scontare, emitere garantii, alte forme.

“ Suntem o noua subsidiara a grupului financiar BT, orientata catre finantarea antreprenorilor foarte mici si/sau la inceput de drum in activitatea economica, care, in prezent, nu au acces/au acces limitat la finantare in piata; ne propunem sa deservim atat clientii din mediul urban, cat si pe cei din sectorul agricol, venind in completarea finantarilor acordate de catre Banca Transilvania pe aceleasi segmente de piata. Obiectivul nostru principal este de a asigura servicii de o calitate excelenta micilor antreprenori prin solutii de finantare rapide, flexibile si personalizate pe nevoile acestora, de a dezvolta un parteneriat pe termen lung cu fiecare dintre ei, de a creste impreuna. Ne definesc dinamismul ,creativitatea, spiritul de echipa dar mai ales dorinta de a veni in sprijinul oamenilor intreprinzatori”, asa se prezinta noul IFN pe un site de recrutare personal.

Creditarea prin intermediul unui IFN poate fi mai facila atat pentru micile firme, cat si pentru banca, intrucat birocratia si restrictiile de capital si de reglementare impuse de BNR sunt mai putin stricte.

De asemenea, conditiile de creditare ar putea fi mai avantajoase, astfel incat mai multe firme ar putea sa se incredeze in normele impuse de un IFN, in comparatie cu cele ale unei banci.

Prin aceasta noua initiativa pornita de la 0, Banca Transilvania, a treia mare banca din Romania, al carei slogan este “Banca oamenilor intreprinzatori”, ar putea revigora piata microfinantarilor din Romania, slab dezvoltata, cu jucatori mici sau activi doar in anumite zone, nu la nivel national.

In registrul general al BNR mai sunt inregistrate IFN-uri specializate in microfinantari precum Patria Credit, Good Bee, care este o subsdiara a BCR, Agricover, specializata in finantari agricole, jucatori regionali, precum Nextcapital in Bucuresti, Imofinance din Cluj, Opportunity Microcredit din Targu Mures, Creditul Fermierului IFN din Iasi, Societat de Microfinantare IFN Romcom S.A. din Oradea, sau firme noi, infiintate tot in acest an, precum Adwisers Financial IFN S.A.

Creditarea IMM-urilor, dar mai ales a micilor afaceri si a intreprinderilor nou infiintate (start-up) este foarte slab dezvoltata in Romania, din cauza istoriei recente, in care creditarea populatiei a fost pe primul loc, atat inainte de criza din 2008, cat si ulterior, ca si in prezent, de altfel.

Un sondaj relizat de BNR publicat astazi arata ca doar 17% dintre firmele romanesti recurg la credite de la banci iar doua treimi nu vor sa se imprumute. (vezi aici detalii)

Taguri: Banca Nationala a Romaniei (BNR)  BT  Banca Transilvania  credite firme  credite IFN  Credite IMM  

Comentarii

Viorica Viscreanu
Microfinantare
Buna ziua, daca as dorii si eu un credit pt. modernizare magazin alimentar imi puteti spune care sunt conditiile? Multumesc!Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiLitigiile dintre banci si consumatori rezolvate amiabil prin CSALB s-au dublat fata de anul trecut

Negocierile dintre consumatori și bănci derulate în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) au decurs anul acesta mult mai rapid, iar numărul dosarelor finalizate cu împăcarea părților a crescut cu peste 80% față de prima detalii

Liviu Fenoghen, CSALB: “In cererea de negociere cu banca, un consumator poate invoca si motive de bucurie, nu doar probleme”

“Nașterea unui copil în familie poate fi un argument invocat în cererea de negociere cu banca, deoarece aduce o creștere a cheltuielilor”, explică în interviu Liviu Fenoghen, directorul CSALB. Liviu Fenoghen conduce Centrul de Soluționare detalii

"In negocierea cu banca, pragmatismul trebuie sa fie prima regula: decat nimic, mai bine putin", ne recomanda conciliatorii CSALB

Conciliatorii transmit sfaturi consumatorilor și recomandări către bănci, pentru o derulare mai eficientă a negocierilor în cadrul CSALB. Personaje cheie în aceste negocieri, conciliatorii intermediază găsirea unei soluții amiabile, iar la final propun o detalii

Creditele noi in lei acordate de banci populatiei bat un nou record

Valoarea creditelor noi in lei acordate de banci populatiei a inregistrat un nou record instoric in luna mai, in timp ce finantarile pentru firme sunt in scadere, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, volumul de credite noi in lei pentru gospodariile detalii

  

Ultimele Comentarii