BURSA | Profil

Actionarii Bancii Transilvania au aprobat consolidarea valorii actiunilor, la 1 leu/titlu

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-21 08:52

Banca Transilvania ar putea majora valoarea nominală a acţiunilor sale de la 0,10 lei/titlu, pnă la 1 leu, după ce acţionarii au votat n acest sens n şedinţa din septembrie, urmnd ca CNVM să aprobe prospectul aferent consolidării, a informat joi banca.

La sfrşitul lunii iulie, Banca Transilvania mai anunţase că intenţionează să răscumpere pnă la 5% din titlurile proprii, la un preţ de cel mult 0,40 lei/titlu (naintea consolidării valorii nominale n.r.), pentru stabilizarea cotaţiei acţiunilor.

Cele 529,85 milioane titluri ar urma să fie rascupărate ntr-o perioadă de cel mult 18 luni, la un preţ cuprins ntre 0,28 lei şi 0,40 lei, care corespunde unei sume totale cuprină ntre 148,36 milioane lei şi 211,94 milioane lei.

Rascumpărarea sau vnzarea acestor titluri se va face numai n cazul n care preţul din piaţă al acţiunilor Banca Transilvania (TLV) ar urma să scadă sub 0,40 lei/titlu.

Veniturile totale ale Băncii Transilvania au sporit cu 74% n primele nouă luni ale anului, la 2,93 miliarde lei (805 milioane euro), faţă de intervalul similar din 2007, iar profitul s-a triplat pe fondul vnzării participaţiei la Asiban. n primele trei trimestre de anul trecut, banca a avut ncasări de 1,68 miliarde lei.

n schimb, cheltuielile totale au avansat n perioada ianuarie - septembrie 2008 ntr-un ritm mai lent - cu 61% - pnă la 2,45 miliarde lei (673 milioane euro), după ce n aceeaşi perioadă de anul trecut costurile se ridicaseră la 1,52 miliarde lei.

Titlurile Băncii Transilvania se tranzacţionează la prima categorie a Bursei, sub simbolul TLV, dar n prezent sunt suspendate de la tranzacţionare pentru operarea unei majorări de capital social şi consolidarea valorii nominale.

Banca Transilvania are n prezent un capital social de 1,06 miliarde lei, divizat n 10,6 miliarde acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Acţionarul principal al companiei este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o deţinere de 14,98%.

Compania are o valoare de piaţă de 2,77 miliarde lei (725,7 milioane euro), conform ultimei cotaţii de 0,2620 lei, stabilită n şedinţa bursieră din 12 septembrie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilRezultatele financiare al Alpha Bank la finalul T3 2020: septembrie a fost cea mai buna luna din ultimii 12 ani pentru creditele ipotecare

Pe fondul cererii ridicate la nivelul pietei, Alpha Bank Romania a inregistrat in septembrie cea mai buna luna din ultimii 12 ani in ceea ce priveste volumele noi de credite pentru locuinte, anunta banca, in comunicatul privind rezultatele financiare la finalul T3 2020: Rezultate detalii

Banca Transilvania incepe platile pentru antreprenorii care s-au inscris in programul de granturi

 Din cele aproape 51.500 de firme înscrise în programul de microgranturi, Măsura 1 şi 2, aproape 31.250 au ales Banca Transilvania.  BT transferă antreprenorului eligibil banii de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri în maxim 7 detalii

BCR va distribui granturi europene pentru 15 start-up-uri si IMM-uri din domeniul IT

BCR a fost selectată de Comisia Europeană în cadrul unui consorțiu ce a aplicat la inițiativa „INNOSUP-10-2020 - Closing the finance gap for IPR-driven start-ups and SMEs” pentru a primi un grant în valoare totală de 1 milion de euro, anunta banca intr-un comunicat, detalii

CEC Bank anunta rezultate financiare solide in T3 2020, cu cea mai mare crestere a creditarii dintre bancile mari

CEC Bank anunta obtinerea unor rezultate financiare solide la finalul trimestrului trei din 2020, cu cea mai mare crestere a creditarii dintre bancile mari, de 9% de la inceputul acestui an, in ciuda pandemiei COVID-19. Comparativ, creditarea la Banca Transilvania a crescut cu 4,6%, detalii

Ultimele Comentarii