BANCI | Stirea Zilei

Banca poloneza Alior Bank amana pentru anul viitor lansarea serviciilor bancare in Romania, in parteneriat cu Telekom

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-11-10 00:14

Alior Bank, senzatia bancilor poloneze, care a ajuns a zecea mare banca din aceasta tara, cu active de 47 miliarde zloti, cat ale Bancii Transilvania, in doar opt ani de la infiintare, in 2008, isi amana lansarea serviciilor bancare in Romania, unde si-a infiintat o sucursala la inceputul acestui an, in parteneriat cu Telekom.

Data stabilita initial pentru inceperea activitatii a fost luna mai, prelungita apoi pentru iulie, cand banca poloneza si-a ales si un sef al sucursalei din Romania: Claudia Butac, de 42 de ani, cu o experienta de 10 pe piata bancara locala, in special in private banking, la ABN Amro, Citi, Bancpost, Citi, Raiffeisen Bank si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, unde era vicepresedinte. Ea si-a inceput cariera bancara la Banca Nationala a Romaniei, in 2003.

Din echipa Alior Bank Romania mai fac parte Gabriel Tomsa, directorul de implementare, Daniela Sanducu, director de resurse umane, Marian Stancu, director de marketing si Catalin Savu, responsabil de canalele digitale.

Alior Bank a venit in Romania pentru a aplica o parte din reteta de succes din Polonia, unde furnizeaza servicii bancare in parteneriat cu firma germana de telecomunicatii T-Mobile.

Banca poloneza a incheiat in vara trecuta un parteneriat asemanator si cu Telekom Romania privind infiintarea in comun a unei sucursale bancare in Romania, care sa ofere servicii bancare. (vezi aici detalii)

Reprezentantii grupului de companii Telekom Romania, au declarat, atunci, pentru Bancherul.ro:

“Parteneriatul cu Alior Bank Poland este în linie cu strategia noastră de a oferi servicii care acoperă o gamă largă a nevoilor specifice pieței din România și, în special, clienților noștri. Prin acest parteneriat, Telekom Romania Mobile va oferi servicii bancare persoanelor fizice și ulterior clienților business, cu accent pe funcționalitatea mobile wallet. Suntem încrezători că putem inova piața locală și vom oferi mai multe detalii cu privire la planurile noastre în acest domeniu în viitorul apropiat.”

Lansarea acestor servicii in Romania a fost insa amanata pentru anul viitor, din motive ce tin de operatorul de telefonie mobila Telekom, spune banca.

Oficialii Alior Bank Polonia au declarat, ieri, pentru Bancherul.ro, ca din cauza unor anumite evenimente interne din cadrul Telekom, proiectul de lansare a serviciilor bancare a fost amanat cu cateva luni, acestea urmand a fi operationale din al doilea trimestru al anului 2017.

Banca poloneza anuntase la inceputul acestui an ca are planuri ambitioase in Romania: atragerea a 800.000 de clienti in urmatorii cinci ani. (vezi aici detalii)

Alior Bank a mentionat ca sucursala din Romania va functiona dupa modelul acordului incheiat cu T-Mobile in Polonia, proiectul fiind primul pas in directia expansiunii Alior pe pietele straine.

Pana sa se extinda pe pietele externe, Alior este ocupata cu consolidarea pozitiei in Polonia, unde tocmai a preluat o alta banca, BPH, controlata de grupul american General Electric.

Suma necesara achizitiei, de 350 milioane euro, a fost stransa de pe bursa poloneza, printr-o emisiune de noi actiuni (rights issue) in valoare de 520 milioane de euro, din care 25 de milioane de euro au fost cumparate de BERD, unul dintre actionarii institutionali ai bancii poloneze. (vezi aici detalii)

Rezultatele financiare ale Alior Bank

Alior Bank a anuntat ieri obtinerea unui profit net de 249 milioane zloti in primele noua luni ale anului, in scadere cu 8% fata de anul precedent.

In urma preluarii bancii BPH, activele Alior au crescut cu 25%, la 46,5 miliarde zloti.

Volumul de credite a avansat cu 19%, la 35 miliarde zloti, majoritatea fiind credite de consum (11 miliarde zloti), credite ipotecare (8 miliarde zloti), credite pentru capitalul de lucru al firmelor (8 miliarde zloti) si credite de investitii pentru firme (6,1 miliarde zloti).

Rata creditelor neperformante este de 10,3%, apropiata de media sistemului bancar romanesc, care a scazut in august la 10,56%.

Raportul credite/depozite este de 94%.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR alte informatii despre Alior Bank

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  dobanzi depozite  credite firme  reclamatie banca  credite neperformante  Alior Bank  BERD  myBRD  European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)  credite nevoi personale  credite imobiliare  rezultate financiare banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

  

Ultimele Comentarii