BANCI | Stirea Zilei

Libra Internet Bank ofera credite online, in premiera pe piata bancara din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-27 22:29

Libra Internet Bank este prima banca din Romania care acorda credite exclusiv online, fara a fi necesara prezenta clientului intr-o unitate bancara, dupa ce in urma cu doi ani a lansat, de asemenea in premiera, contul online.

Valoarea creditului online este plafonat la 20.000 de lei, fata de maxim 50.000 de lei in cazul unui credit de consum obtinut in conditii standard, in urma unei vizite la banca.

Perioada de creditare atat pentru creditul online cat si pentru cel standard este de maxim 5 ani.

Si dobanda practicata de banca pentru creditul online este aceeasi cu cea pentru creditul de consum standard: ROBOR 3M + 12,93% si DAE de 14,63%.

In schimb, pentru un credit online banca impune clientilor un venit minim de 1500 de lei, ca medie a ultimelor 6 luni, mai mare decat pentru un credit de consum standard.

Cum se acorda creditele online

Creditul online de la Libra Internet Bank se obtine prin intermediul serviciului de internet banking al bancii, care de asemenea se poate deschide exclusiv online.

Deschiderea de conturi bancare si acordarea de credite exclusiv online este posibila in baza Ordonantei 85/2004 privind privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta privind serviciile financiare. (vezi aici detalii)

Procedura de deschidere a unui cont online este urmatoarea: se completeaza un formular pe site-ul bancii cu datele personale, unde se incarca si poza actului de identitate, dupa care banca iti trimite prin e-mail datele contului si contractul, pe care le confirmi (semnezi) printr-un click pe un link trimis de banca. De asemenea, banca iti trimite datele de acces la serviciul de internet banking.

Ulterior, contul se activeaza prin transferul unei sume simbolice, de 1 leu (pentru un cont in lei) sau 1 euro (pentru un cont in euro), dintr-un alt cont bancar. Odata realizat transferul, contul deschis online devine activ si poate fi folosit, prin serviciul de internet banking.

Creditele online se acorda intr-un mod asemanator: clientii aplica pentru credit intr-un formular din aplicatia de internet banking, iar daca otin aprobarea, banca le trimite contractul, pe care-l semneaza in aceeasi aplicatie de internet banking.

Prin lansarea acestor servicii financiare online, in premiera pe piata bancara romaneasca, Libra Internet Bank, o mica banca axata pe servicii acordate profesiilor liberale si micilor intreprinzatori, se dovedeste cea mai inovatoare banca romaneasca in mediul online.

Taguri: tehnologii bancare  cont bancar  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditarea creste in acelasi ritm cu economisirea

Bancile si-au sporit valoarea creditelor acordate populatiei si firmelor in acelasi ritm cu cresterea sumelor de bani depuse in conturile bancare, in trimestrul trei din acest an, conform datelor statistice furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Concret, detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

  

Ultimele Comentarii