BANCI | Ultima Ora

EximBank finanteaza producatorul de uleiuri vegetale Prutul din Galati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-05 14:57

EximBank a acordat societății Prutul SA din Galați, companie cu capital integral românesc care ocupă o poziție de top pe piața producătorilor de ulei vegetal din România și în industria de agribusiness, un plafon multiprodus în valoare totală de 46,5 milioane de lei, destinat finanțării activității de trading cu cereale, anunta banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza urmatoarele:

Plafonul include o linie de credit în valoare de 40 de milioane de lei pentru asigurarea capitalului circulant în activitatea de trading cu cereale și o linie de trezorerie pentru tranzacții forward de 6,5 milioane de lei care să asigure companiei protecție împotriva riscului valutar aferent activității de export.

”Susținerea proiectelor din agribusiness rămâne o prioritate pentru noi, mai ales că vorbim despre un domeniu care încă oferă oportunități pentru dezvoltarea de afaceri solide, așa cum este cazul companiei Prutul, una dintre puținele business-uri antreprenoriale românești care se poziționează ca un jucător de top pe acest segment. Avem experiența multor parteneriate de succes pe acest segment, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacității noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii la un nivel competitiv de preț, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluții de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank. 

”Prutul, prin ample programe de investiții,  s-a dezvoltat constant în ultimii ani. Astfel, în acest moment,  avem  un  model de business integrat, adaptat nevoilor de piață și îndreptat către susținerea agriculturii moderne și profitabile prin suportul pe care îl acordăm producătorilor agricoli din momentul înființării pană la valorificarea  culturilor agricole. Parteneriatul cu EximBank ne  ajută în acest demers,  banca asigurându-ne parte din resursele de cash necesare pentru încheierea tranzacțiilor”, a declarat Valentin Chiser, director general adjunct Prutul SA.

Despre EximBank

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. În urma reajustărilor direcțiilor de acțiune, realizate pentru adaptarea la evoluţiile economice naționale și mondiale și pentru creșterea adresabilității și a eficienței, EximBank este astăzi o instituție financiară complexă, cu un portofoliu ce poate fi accesat de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, deruleaza tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne.

Despre Prutul SA

Prutul SA este unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România și una dintre cele mai importante companii care activează în industria de agribusiness din țara noastră. Compania deține fabrica de ulei Prutul din Galați și 22 de capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor în 9 dintre cele mai importante județe cu potențial agricol din țară.

În fabrica din Galați, astazi una dintre cele mai moderne fabrici ale industriei de profil din România, se produce, rafinează și îmbuteliază ulei de floarea-soarelui. Compania deține 6 mărci proprii de ulei, poziționate în toate segmentele de piață: Spornic, Prutul, Bonatello, Picasol (ulei de măsline),  Surâsul Soarelui și Boniflor. Prin produsul inovator Spornic Premium, primul ulei din  România 100% High Oleic din floarea-soarelui, lansat în primavara acestui an,  Prutul SA se poziționează ca un deschizător de drumuri în industria de profil.

Tot aici se realizează subproduse utilizate în  diverse domenii: șrot (folosit la furajarea animalelor), acizi grași (utilizați în industria cosmetică și a materialelor de construcții) și peleți (folosiți ca biocombustibil).
Compania, cu peste 550 de angajați în întreaga țară în cele două divizii - ulei și agribusiness, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 735 milioane de lei.

Taguri: credite firme  Eximbank  depozite bancare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraEximbank isi schimba numele in Exim Banca Romaneasca

Banca de Export Import a Romaniei – EximBank SA va deveni Exim Banca Romaneasca din 10 mai 2023, modificarea denumirii bancii si schimbarea emblemei bancii fiind aprobate astazi de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor EximBank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ING Bank devine a 10-a banca prin care se pot face plati instant

Începând de astăzi, 20 martie 2023, ING Bank România își îmbogățește portofoliul de servicii de plată inovatoare cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care asigură transferul banilor din contul bancar al plătitorului ȋn cel al detalii

Banca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

  

Ultimele Comentarii