BANCI | Ultima Ora

EximBank finanteaza producatorul de uleiuri vegetale Prutul din Galati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-09-05 14:57

EximBank a acordat societății Prutul SA din Galați, companie cu capital integral românesc care ocupă o poziție de top pe piața producătorilor de ulei vegetal din România și în industria de agribusiness, un plafon multiprodus în valoare totală de 46,5 milioane de lei, destinat finanțării activității de trading cu cereale, anunta banca intr-un comunicat, in care mai mentioneaza urmatoarele:

Plafonul include o linie de credit în valoare de 40 de milioane de lei pentru asigurarea capitalului circulant în activitatea de trading cu cereale și o linie de trezorerie pentru tranzacții forward de 6,5 milioane de lei care să asigure companiei protecție împotriva riscului valutar aferent activității de export.

”Susținerea proiectelor din agribusiness rămâne o prioritate pentru noi, mai ales că vorbim despre un domeniu care încă oferă oportunități pentru dezvoltarea de afaceri solide, așa cum este cazul companiei Prutul, una dintre puținele business-uri antreprenoriale românești care se poziționează ca un jucător de top pe acest segment. Avem experiența multor parteneriate de succes pe acest segment, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacității noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii la un nivel competitiv de preț, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluții de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank. 

”Prutul, prin ample programe de investiții,  s-a dezvoltat constant în ultimii ani. Astfel, în acest moment,  avem  un  model de business integrat, adaptat nevoilor de piață și îndreptat către susținerea agriculturii moderne și profitabile prin suportul pe care îl acordăm producătorilor agricoli din momentul înființării pană la valorificarea  culturilor agricole. Parteneriatul cu EximBank ne  ajută în acest demers,  banca asigurându-ne parte din resursele de cash necesare pentru încheierea tranzacțiilor”, a declarat Valentin Chiser, director general adjunct Prutul SA.

Despre EximBank

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. În urma reajustărilor direcțiilor de acțiune, realizate pentru adaptarea la evoluţiile economice naționale și mondiale și pentru creșterea adresabilității și a eficienței, EximBank este astăzi o instituție financiară complexă, cu un portofoliu ce poate fi accesat de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, deruleaza tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne.

Despre Prutul SA

Prutul SA este unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România și una dintre cele mai importante companii care activează în industria de agribusiness din țara noastră. Compania deține fabrica de ulei Prutul din Galați și 22 de capacități de depozitare a cerealelor și oleaginoaselor în 9 dintre cele mai importante județe cu potențial agricol din țară.

În fabrica din Galați, astazi una dintre cele mai moderne fabrici ale industriei de profil din România, se produce, rafinează și îmbuteliază ulei de floarea-soarelui. Compania deține 6 mărci proprii de ulei, poziționate în toate segmentele de piață: Spornic, Prutul, Bonatello, Picasol (ulei de măsline),  Surâsul Soarelui și Boniflor. Prin produsul inovator Spornic Premium, primul ulei din  România 100% High Oleic din floarea-soarelui, lansat în primavara acestui an,  Prutul SA se poziționează ca un deschizător de drumuri în industria de profil.

Tot aici se realizează subproduse utilizate în  diverse domenii: șrot (folosit la furajarea animalelor), acizi grași (utilizați în industria cosmetică și a materialelor de construcții) și peleți (folosiți ca biocombustibil).
Compania, cu peste 550 de angajați în întreaga țară în cele două divizii - ulei și agribusiness, a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 735 milioane de lei.

Taguri: credite firme  Eximbank  depozite bancare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCopiii pot sa-si deschida online un cont la BCR

Banca Comercială Română este prima bancă din România care oferă copiilor și adolescenților posibilitatea de a deschide 100% online un cont bancar, alături de părinți, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Procesul de deschidere este disponibil pe platforma detalii

La ATM-urile CEC Bank se pot retrage bani contactless, fara introducerea cardului

Clienții pot retrage bani de pe card de la bancomatele CEC Bank direct cu telefonul, cu ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Începând de azi, funcționalitățile contactless sunt disponibile la peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată de generație modernă din rețeaua CEC Bank și permit retrageri și operațiuni fără introducerea cardului.  ”Digitalizarea este viitorul, iar soluțiile care ne fac viața mai ușoară se bucură de o adopție rapidă. Potrivit studiilor, 1 din 4 utilizatori frecvenți de carduri folosesc deja portofelele digitale Google Wallet și Apple Pay - și-au înrolat cardurile pentru a le folosi direct de pe detalii

La ATM-urile BCR se pot retrage contactless bani

Banca Comercială Română a demarat implementarea funcționalității de retragere contactless a numerarului la bancomatele și multifuncționalele sale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Funcționalitatea va fi disponibilă atât pentru cardurile emise de BCR, detalii

Rezultatele ING Bank in S1 2022: profit net in crestere cu 39%, la 535 milioane lei

ING Bank anunta, intr-un comunicat, rezultatele din prima jumatate a anului 2022: profit net de 535 milioane lei, in crestere cu 39%, depozite mai mari cu 11%, pana la 51 miliarde lei si in avans de 20% a creditelor brute, la 36,5 miliarde lei.  Costurile cu provizioanele au scazut cu 23%, la 103 milioane lei, iar taxele platite s-au majorat cu 112%, la 368 milioane lei. Comunicatul ING Bank:  ING Bank România: premiere în creditare și revenirea în topul dealerilor primari în trimestrul al doilea - ING aduce o nouă premieră pe piața din România: pre-aprobarea financiară a unui credit ipotecar 100% online; - În al doilea trimestru, ING a detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Trebuie schim ata llegea

  Trebuie schimbata legea nu poti executa o locuinta pentru o suma de 1000euro trebuie sa existe o ... detalii

 • Salariul

  Buna ziua eu ma aflu in germania,daca am contul in lei imi pot primi salariul in ... detalii

 • Alocație

  Buna dacă mi-am scos un telefon in rate și acuma vreau sa fac fiicei mele alocația pe card este ... detalii

 • Extras de cont la adresa

  Buna Ziua.cum pot obtine un extras de cont la adresa din Romania daca by sunt in tara si nu ma pot ... detalii

 • Extras de cont la adresa

  Buna Ziua.cum pot obtine un extras de cont la adresa din Romania daca by sunt in tara si nu ma pot ... detalii