BANCI | Stirea Zilei

Marinel Burduja, Raiffeisen Bank: Criza finaciara se extinde cu viteza foarte rapida si in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-19 14:12

Consecinţele crizei financiare au început să se extindă "cu viteză foarte rapidă" şi în România, reflectându-se, în prezent, în încetinirea activităţii economice, "practic în toate domeniile", a declarat prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank, Marinel Burduja, citat de NewsIn.

"Criza e mult mai distructivă şi imprevizibilă decât ne-am dori, iar perioada scurtă în care s-a extins, dimensiunea fără precedent, conotaţiile politice şi economice sunt surpinzătoare. Primele care au resimţit criza, încă de acum doua luni, au fost serviciile şi, în mod special, transporturile de mărfuri", a spus Burduja, pentru NewsIn.

În ceea ce priveşte sistemul bancar românesc în condiţiile actualei crize financiare, Burduja susţine că "este crucială calitatea conducerii unei bănci, coordonarea diverselor direcţii din bancă, relaţia cu alte pieţe şi, de asemenea, relaţia cu mass media".

Totodată, prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank susţine că banca şi-a luat deja măsuri de precauţie.

"Anticipam în urmă cu şase luni că economia românească şi, în special, sectorul imobiliar, au un potenţial însemnat de criză. Tocmai de aceea am avut o abordare extrem de conservatoare", a adăugat Burduja.

Scăderea ratingului României, gestionată neprofesionist de autorităţi

Totodată, Burduja susţine că retrogradările României de către agenţiile de evaluare financiară Standard&Poor's şi Fitch au fost gestionate "fără abilitate profesională" de către autorităţile române, care ar fi trebuit să prezinte contraargumente solide în faţa agenţiilor de rating.

"În faţa acestor retrogradări în serie, autorităţile nu au adus contraargumente solide, iar apoi, din punct de vedere politic, situaţia a devenit impredictibilă. Singura instituţie care a avut o atitudine coerentă şi promptă a fost Banca Naţională a României (BNR)", a mai spus Burduja, pentru NewsIn.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii