BANCI | Stirea Zilei

Marinel Burduja, Raiffeisen Bank: Criza finaciara se extinde cu viteza foarte rapida si in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-19 14:12

Consecinţele crizei financiare au ţnceput să se extindă "cu viteză foarte rapidă" şi ţn RomÔnia, reflectÔndu-se, ţn prezent, ţn ţncetinirea activităţii economice, "practic ţn toate domeniile", a declarat prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank, Marinel Burduja, citat de NewsIn.

"Criza e mult mai distructivă şi imprevizibilă decÔt ne-am dori, iar perioada scurtă ţn care s-a extins, dimensiunea fără precedent, conotaţiile politice şi economice sunt surpinzătoare. Primele care au resimţit criza, ţncă de acum doua luni, au fost serviciile şi, ţn mod special, transporturile de mărfuri", a spus Burduja, pentru NewsIn.

╬n ceea ce priveşte sistemul bancar romÔnesc ţn condiţiile actualei crize financiare, Burduja susţine că "este crucială calitatea conducerii unei bănci, coordonarea diverselor direcţii din bancă, relaţia cu alte pieţe şi, de asemenea, relaţia cu mass media".

Totodată, prim-vicepreşedintele Raiffeisen Bank susţine că banca şi-a luat deja măsuri de precauţie.

"Anticipam ţn urmă cu şase luni că economia romÔnească şi, ţn special, sectorul imobiliar, au un potenţial ţnsemnat de criză. Tocmai de aceea am avut o abordare extrem de conservatoare", a adăugat Burduja.

Scăderea ratingului RomÔniei, gestionată neprofesionist de autorităţi

Totodată, Burduja susţine că retrogradările RomÔniei de către agenţiile de evaluare financiară Standard&Poor's şi Fitch au fost gestionate "fără abilitate profesională" de către autorităţile romÔne, care ar fi trebuit să prezinte contraargumente solide ţn faţa agenţiilor de rating.

"╬n faţa acestor retrogradări ţn serie, autorităţile nu au adus contraargumente solide, iar apoi, din punct de vedere politic, situaţia a devenit impredictibilă. Singura instituţie care a avut o atitudine coerentă şi promptă a fost Banca Naţională a RomÔniei (BNR)", a mai spus Burduja, pentru NewsIn.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Ol├í a todos, aqui est├í uma oferta de empr├ęstimo acess├şvel que mudar├í sua vida para sempre, ... detalii

 • Defectiune atm braila

  Reclama faptul că atm-ul de pe str.Galati in Brăila este un dezastru întrucât atunci când este ... detalii

 • Cont ╚Öi acte

  Solicit programare personal pentru actualizare cont și ... detalii

 • Nr tel

  Va rog mult mi am pierdut nr de teldeclarat la banca .cu as putea sa atașez noul nr ... detalii

 • Credet

  ... detalii