BANCI | Ultima Ora

Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank au demarat formalităţile de fuziune

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-19 19:38

Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank au demarat formalităţile de fuziune (comunicat de presa):

Oficiul Registrului Comerţului a admis cererea de publicare a proiectului de fuziune prin absorbţia Patria Bank de către Banca Comercială Carpatica.

În perioada următoare, proiectul de fuziune va fi supus aprobării acţionarilor celor două bănci, aprobării Băncii Naţionale a României şi va parcurge o serie de alte proceduri legale necesare în vederea implementării fuziunii. Prin acest proiect de fuziune se propune ca cele două bănci să devină o singură bancă, mai puternică, mai solidă, o bancă locală competitivă în măsură să ofere produse atractive şi avantajoase clienţilor printr-o reţea de sucursale care acoperă întreaga ţară.

În primavara acestui an Patria Bank a devenit acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cu o deţinere de peste 64% din acţiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acţionar majoritar fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF).

În urma absorbţiei Patria Bank de către Banca Comercială Carpatica noua bancă rezultată, ce va opera sub numele de Patria Bank, se va concentra pe segmentul de retail, integrând tehnologia pentru a simplifica accesul clienţilor la servicii financiare performante şi va continua să fie un partener solid şi de încredere pentru companiile româneşti mici şi mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local. Acţiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.

"Am demarat acest proces şi îl vom supune în curând deciziei acţionarilor celor două bănci cu încrederea că fuziunea va duce la formarea unei noi bănci locale puternice, ancorată în realităţile economice ale clienţilor, o bancă ce işi respectă promisiunile atât faţă de clienţi cât şi faţă de acţionarii săi", a declarat Horia Manda - Preşedintele Consiliilor de Administraţie al Patria Bank şi al Băncii Comerciale Carpatica.

Fuziunea va intări semnificativ poziţia pe piaţă a celor două bănci prin efectele sale pozitive legate de: reducerea semnificativă a costurilor administrative, o acoperire naţională mai bună prin reţeaua de sucursale şi o forţă de vânzare activă şi dedicată, extinderea ofertei de produse bancare cu produse noi şi competitive destinate persoanelor fizice, microîntreprinderilor, fermelor familiale şi IMM-urilor, precum şi de economiile de scară generate prin fuziune, banca rezultată în urma fuziunii fiind una mai mare, cu o pondere a activelor productive în bilanţ şi cu profitabilitate mult îmbunătăţită.

O preocupare importantă a celor două bănci va fi aceea de a realiza o tranziţie cât mai uşoară pentru clienţii celor două bănci, pentru a nu afecta buna colaborare dezvoltată până în prezent. Clienţii celor două bănci vor beneficia de o ofertă de produse bancare îmbunătăţită, iar contractele existente de credite şi depozite îşi vor produce efectele în continuare, iar clienţii vor putea opta pentru cele mai bune produse din oferta băncii după fuziune. O comunicare proactivă şi un calendar al tuturor acţiunilor cu impact la nivelul clienţilor sunt în curs de implementare.

Despre Grupul Patria Bank

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Din Grupul Patria Bank fac parte: Patria Bank SA, Banca Comerciala Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management si SAI Intercapital Invest SA.

Taguri: refinantare credit  Patria Bank  card euro  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraEximbank isi schimba numele in Exim Banca Romaneasca

Banca de Export Import a Romaniei – EximBank SA va deveni Exim Banca Romaneasca din 10 mai 2023, modificarea denumirii bancii si schimbarea emblemei bancii fiind aprobate astazi de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor EximBank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ING Bank devine a 10-a banca prin care se pot face plati instant

Începând de astăzi, 20 martie 2023, ING Bank România își îmbogățește portofoliul de servicii de plată inovatoare cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care asigură transferul banilor din contul bancar al plătitorului ȋn cel al detalii

Banca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

  

Ultimele Comentarii